هشدار رئیس مرکز دائرة‌المعارف اسلامی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور

رئیس مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، «گروه‌های افراطیِ هویت‌طلب را جاعلانی توصیف کرد که وحدت تاریخی مردم ایران را هدف گرفته‌اند» و پیشنهاد کرد «با به‌کارگیری تدابیر ضروری، با اهداف ضدملی آنان مقابله شود.»

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل ازر ایسنا به نقل از روابط‌عمومی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، نوشتار کاظم موسوی‌بجنوردی به تاریخ دوم دی‌ماه، بنا به ضرورت شرایط کنونی کشور، اینک به‌صورت علنی منتشر می‌شود که متن آن به شرح زیر است:

«جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

با عرض سلام، چنان‌که مستحضر هستید، چندسالی است که گروه‌هایی افراطی که خود را «هویت‌طلب» می‌نامند، با جعل دوگانه‌های ترک ـ فارس، کرد ـ فارس و عرب ـ عجم و امثال آن وحدت تاریخی مردم ایران را هدف گرفته‌اند، مردمی که نظریه‌پردازان سیاسی از آن‌ها با تعبیر «ملت تاریخی» یاد می‌کنند. یکی از ویژگی‌های اصلی این مردم در تاریخ طولانی و پرفرازونشیب آن‌ها وحدت در عین کثرت است. همین ویژگی باعث تاب‌آوری تمدن کهن این ملت در مقابل هجوم‌های ویران‌گر بوده است. درعین‌حال یکی از نمودهای کثرت این ملت وجود زبان‌ها و گویش‌های مختلف است. به‌رغم این تنوع، همین مردم در یک فرآیند تاریخی و کاملاً داوطلبانه، زبان فارسی را در مقام زبان مشترک، میانجی و ملی انتخاب کردند. نخبگان ما، با هر گویش و زبانی، با فارسی آراء و عقاید خود را بیان کردند، شعر سرودند، داستان نوشتند. این موضوعی است که در زبان فارسی سابقه‌ای دست‌کم هزارساله دارد، چنان‌که قطران تبریزی در ۴٠٣ قمری به زبان فارسی شعر می‌سرود. متأسفانه گروه‌های یادشده از سویی موضوع تنوع زبانی را کاملاً در مقابل زبان ملی قرار داده‌اند و جایگاه ملی زبان فارسی را به ناحق دست‌پخت حکومت پهلوی معرفی می‌کنند و از سوی دیگر، تعریفی که از گروه‌های قومی ارائه می‌دهند در مقابل وحدت ملی است. آن‌ها ایران را متشکل از «ملت‌های مختلف» معرفی می‌کنند که همۀ آن‌ها از سوی «ملت فارس» استثمار و استعمار می‌شوند. ترویج تنفرهای قومی که امروزه به ورزشگاه‌ها نیز کشیده شده است، هیچ نتیجه‌ای جز قراردادن اجزای ملت در مقابل هم ندارد. تاریخ نشان داده است که در ایران هیچ‌گاه دعوای قومی وجود نداشته است.
همۀ اجزای ملت ازجمله مردم آذربایجان در دفاع از هویت ملی و زبان ملی تلاش کرده‌اند. بزرگ‌ترین شاهنامه‌شناسان، حافظ‌شناسان، لغت‌شناسان و اسطوره‌شناسان ایرانی، آذربایجانی بودند و استادانی مانند محمدامین ریاحی، منوچهر مرتضوی، بهمن سرکاراتی، محمدعلی موحد، حسن انوری و ژاله آموزگار بین آنان بوده و می‌درخشند. متأسفانه همان گروه‌های قوم‌گرا با بدترین و سخیف‌ترین تعابیر به این بزرگواران اهانت و در مقابل به صراحت از رهبران خائن فرقۀ دموکرات و اهداف شوم آن‌ها دفاع می‌کنند.
هدف آن‌ها ایجاد هویتی جعلی در مقابل هویت ایرانی است، موضوعی که متأسفانه از سوی دشمنان خارجی نیز مورد حمایت قرار می‌گیرد. تجارب یوگسلاوی، لیبی، سوریه، لبنان و عراق پیشاپیش نتایج فاجعه‌بار این رفتارها را به‌روشنی نشان می‌دهد. با توجه به روحیۀ ستودۀ حضرت‌عالی که همیشه بر استفاده از دیدگاه‌های کارشناسان تأکید فرموده‌اید، خواهشمند است در این زمینه مهم نیز با به‌کارگیری تدابیر ضروری اجازه نفرمایید گروه‌های مذکور بیش از این بتوانند اهداف شوم و ضدملی خود را جامۀ عمل بپوشانند.»

۲۴۴۵۷

کد خبر 2027377

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 18
  • نظرات غیرقابل انتشار: 24
  • اولدوز غلامی تبریز IR ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    21 3
    هشداری بجا و درست. افرین
  • دیدبان IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    8 4
    آقای موسوی بجنوردی حرفت را واضح بزن و اینقدر حاشیه نرو از مطالبت هیچ عایدمان نشد فقط در مطالب شما پر حرفی واضح بود
  • فرخ فتاحزاده IR ۲۲:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    6 3
    ملل مشترک المنافع لزوما زبان مشترک(البته باحفظ زبان قومی هرقوم)داشته و خواهند داشت.اینکه هرزبانی تعیین شود قابل خدشه وایراداست.البته برای استعمارجای انگشت است که اگراجتماعشان منافع استعمار درخطر باشد باتحریک قومیتها(چرازبان مانباشد)اهداف خودرا پی میگیرند.زبان انگلیسی نمونه عینی است.
  • ابرام IR ۲۳:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    7 6
    تفکر پان ایرانیسمی وترویج سلطنت طلبی و ظلم به غیر آریائی ها وحمایت از فرقه فاشیست‌ها چه ربطی به دائرةالمعارف اسلامی دارد مگر اسلام مخالف نژاد پرستی و قوم گرائی نیست خواهش می کنم به جهان بینی اسلام نگاه کنید تا ببینید کجا ایستادید یک طرفه به قاضی نروید وجدان داشته باشید انسان نماها دیگر دوران عوام فریبی تمام شده ایت
  • IR ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    5 6
    برخی بدنبال با شعار فارسی را پاس بداریم بخصوص صدا وسیما تفکری در حامعه اشاعه می دهند که بجز زبان فارسی به چشم نیایند و یا استفاده از زبان مادری را عیب بینگارند . حتی در نمازجمعه یا صدا وسیمای محلی با زبان فارسی مکالمه می شود که مغایر با زبان های رایج و ساختاری و قومی و احترام به آنان است . حتی جمعیت برخی زبان از فارسی هم در کشور زیاد است . انکار زبان مادری از سوی برخی و اختصاص خود به شهری دیگر از همین افکار تند روی و دودستگی هاست .ایران فقط زبان فارسی نیست .
  • علیرضا لوعلیان لنگرودی IR ۰۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    4 2
    چنانچه راه برای ورود خردمندان و فرزانگان جامعه در بطن و متن حاکمیت باز شود ، نه تنها این هدف بلکه اهداف دیگر نیز و در یک سخن هدف ساختن ایران به درستی به سرمنزل مقصود خواهد رسید. به امید آن روز!
  • محمود IR ۰۷:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    6 4
    نظرات جناب آقای بجنوردی بسیارمتین وراهگشاست ومیتواندچراغ راهی باشد برای وحدت و حفظ ملیت عزیزایرانی،'آقایان مسئولین و درراس آنها فعلا آقای پزشگیان باراهنمائی افراددلسوزوکاردان نظیرجناب بجنوردی با آن پشتوانه غنی علمی اقدامی سریع معمول دارند:نگرانایران یکپارچه:محمدیان.
  • اسماعیل IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    9 2
    شعارهای نژادپرستانه در ورزشگاه آزادی را شنیدیم فکری به فرهنگ خودتان بکنید فکری به اتحاد ملی بکنید هیچ کس بر هیچ کس برتری ندارد الا به تقوا و پرهیزکاری درمنظر اسلام سید قریشی با سیاه حبشی یکیست روا نیست در کشور مان گروهی خود را برترین نژاد بدانند وبه سایر توهین کنند روا نیست قوه قضائیه چشم بر فحاشی‌های قومیتی ورزشگاه آزادی ببندد روا نیست گروه کثیری از جامعه ایران که سر ایران هست مورد اهانت قرار گیرد جایگاه سر ور بدن قابل احترام هست نه قابل توهین و فحش روانیست اسلم بن عمرو الترکی شهید به کربلا نادیده گرفته شود روا نیست ترکهارا مغول خطاب کنید
  • ناشناس IR ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    7 1
    بالاخره یک نفر حقیقت عریان را دید و گفت،تفرقه‌افکنی حکومتی دیر یا زود گریبان خودشان را می‌گیرد
  • ع.ا IR ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    9 3
    کاملا درست گفتند طبق قانون اساسی زبان رسمی کشور زبان فارسی است و ضمن احترام به تمامی زبانها وگویشها باید درجهت حفظ وحدت وانسجام ملی به این زبان مشترک احترام گذاشت و آن را تقویت نمود
  • حسن IR ۱۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    4 4
    موقعی که شما همه اسامی را به زبان عربی استفاده میکنید وزبان فارسی را به حاشیه میبرید نتیجه میشه همین
  • رامین IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    2 2
    آفرین به شما استاد فرهیخته
  • محمدرضا IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    2 3
    فرار رو به جلو دقیقا از چی حرف میزنی چیزهای بیهوده
  • ایرانی IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    1 0
    ایران. یعنی اقوام و گروهها مذاهب متعدد. ایرانی تیست کسی که وحدت جامعه را بهمبزند یا حتی خدشه ای به ان وارددکند خاین است مزدور است ازانها دوری کنیم
  • Hashem IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    4 1
    اولا طبق استناد شما بزرگوار کوته نظر باید به عرض رساندخوب بود که کانادا را هم مد نظر قرار داده کشور ی که تمام یا اکثر فرزندانتان راه آنجا را پیش میگیرند کشوری چند زبانه کشوری که تا به حال تجزیه نشده ولی در کشور ما رییس جمهور دوبیتی شعر ترکی میخاند تذکر میگیرد به نظر شما با این کوته نظری بقیه زبانها را از زبان فارسی منزجر نمیکنید؟
  • IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    4 4
    جناب آقای کاظم موسوی بجنوردی.. درود به شرفتون بزرگ مرد فقید وطن پرست و دلسوز و میهن دوست... بخدا قسم من چند ساله که دارم تو این خبرگزاری ها داد میزنم و همین حرفا رو میزنم... علنا تو ورزشگاه یادگار امام تبریز پرچم باکو رو در ابعاد 10 تا 20 متری میبرن و بالا میبرن و هیچ مسئولی و حراستی جلوگیری نمیکنه و برعکس تشویق میشن.. زنوزی مالک باشگاه تراکتورسازی شده بن فتنه و از گفتن اش تو تلویزیون ملی ایران هم عبایی نداره و همش ملت ترک ملت ترک میکنه... به جایی رسیدیم که هموطنان خائن و وطن فروش خودمون تو ورزشگاه شعار خلیج جعلي عربی میدن.. ببینید دشمنی با فارس و زبان فارسی به کجا رسیده.. روز به روز هم داره تقویت میشه از باکو.. تو باکو دارن علنی از تجزيه خاک ایران حرف میزنن.. از رئیس جمهور شون تا تلویزیون شون و تک تک مسئولان کثیف شون و حتی در کتاب های درسی خودشون ایران رو اشغال گر و تاریخ رو برای نسل جوان باکویی ها تحریف میکنن... مسئولان به ظاهر ایرانی ما هم سکوت فقط و در عین حال تشویق شون هم میکنن... اگه کسی جرات داره در همون ورزشگاه یادگار امام تبریز یه پرچم 10 سانتیمتری شیر و خورشید ببرن. اعدام میش
  • علی آذری IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    9 4
    بنده به عنوان یک آذربایجانی ، ترک زبان افتخار می کنم که یک آذری و ایرانی هستم ‌. ترکی زبان مادری ، فارسی زبان ملی و زبان مشترک اقوام ایرانی و انگلیسی زبان بین المللی بنده است. اصلا چند درصد مردم تهران از اقوام فارس هستند که بگوییم فارسها بقیه اقوام را استثمار کرده اند یا خود شیراز چند درصدشان فارس اصیل هستند. آن روز هم که یک عده جوان در استادیوم به آذری‌ها بیزاحترامی کردند خیلی‌هاشون اصالت آذری داشتن و ترکی هم صحبت می کردند. به صراحت بگویم ما ایرانی هستیم و فارسی زبان ملی و مشترک امروز ما ایرانی‌هاست. زنده باد اقوام ایران، زنده باد وطنم ایران ، زنده باد زادگاهم آذربایجان .
  • IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    5 1
    شما ها اصلا معنی ایران المعارف رو می فهمید در باره اون هم تصمیم می گیرید؟
  • بازنشسته IR ۱۸:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    4 3
    وقتی امثال این آقا زبان عربی را با زور و انتشار کتابها در اموزش و پرورش در ببن دانش اموزان رواج میدهند و زبان فارسی را بی اهمیت جلوه می دهند ،باید هم قومیتها بفکر زبان مادری خود باشند