این مرد که ۵۰ هزار کتاب خطی و چاپی وقف امام رضا(ع) کرد!

مراسم سومین سالگرد درگذشت آیت‌الله حکیم عالم برجسته و واقف بزرگ رضوی با عنوان «میراث حکیم»، به همت آستان قدس رضوی در حرم امامزاده صالح(ع) برگزار شد.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، مراسم سومین سالگرد درگذشت آیت‌الله حکیم عالم برجسته و واقف بزرگ رضوی با عنوان «میراث حکیم»، به همت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و مدیریت توسعه وقف و مشارکت‌های اجتماعی بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی در سالن همایش‌های آستان مقدس حضرت صالح بن موسی الکاظم(ع) واقع در تهران برگزار شد.

بنابر روایت از فارس نیوز، در این مراسم حجت‌الاسلام سید حمیدرضا امین‌زاده مدیر کتابخانه آیت‌الله حکیم ضمن خیر مقدم به حضار و گرامیداشت یاد آیت‌الله حکیم به نقش پررنگ همسر آیت‌الله مرحوم حاجیه خانم «مرضیه حکیم» در وقف کتابخانه اشاره کرد و گفت: آیت‌الله حکیم فرزند نداشتند و همسر ‌ایشان هم مثل خودشان انسانی مردمدار و اجتماعی بوده‌اند و هر دو تلاش کردند این کتابخانه را وقف امام رضا(ع) کنند.

امین‌زاده ادامه داد: خاندان آیت‌الله حکیم در ایران و عراق و هند مشهورند و همواره منشا خدمات فراوان بوده‌اند.

مدیر کتابخانه آیت‌الله حکیم با بیان اینکه آیت‌الله حکیم سال ۱۳۷۹ کتابخانه را وقف بارگاه منور امام رضا(ع) کرده است افزود: بیش از ۵۰ هزار نسخه چاپی، ۱۸۵ نسخه خطی و ۳۸۸ نسخه چاپ سنگی در کتابخانه نگهداری می‌شود که برخی از این نسخه‌های خطی در جهان بی‌نظیر است.

به گفته وی سرانجام آیت‌الله محمدتقی حکیم پس از عمری خدمات دینی و فرهنگی ۵ اسفند ۱۴۰۰ دنیای خاکی ما را برای همیشه ترک کرد و در جوار امامزاده صالح(ع) آرام می‌گیرد؛ امامزاده‌ای که سال ۸۵ همسر آیت‌الله هم همان‌جا دفن شده بود.
تجلیل از واقف بزرگ رضوی که با عشق و اخلاص وقف کرد

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام عبدالرضا اصغری مدیر توسعه موقوفات و مشارکت‌های اجتماعی آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه تجلیل و گرامیداشت آیت‌الله حکیم تجلیل از یک واقف بزرگ رضوی است گفت: آیت‌الله حکیم باعشق و اخلاص تمام دارایی خود را وقف امام رضا(ع) کرد ایشان این را افتخار خود می‌دانست که کتابخانه خود را به حرم رضوی متصل کرده و به این واسطه خادم امام رضا(ع)شده است.

وی با اشاره به اینکه قدیمی‌ترین وقف‌نامه غیرمنقولی که سند آن در مرکز اسناد آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود مربوط به سال ۹۳۱ هجری قمری است افزود: مرحوم عتیقی ۲۱ روستا را وقف اطعام و درمان زائران نیازمند، فرش و روشنایی حرم مطهر رضوی کردند و پس از ۵۱۶ سال از وقف ایشان حفاظت شده و به نیت ایشان عمل می‌شود.

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه وقف زایش است نه کاهش خاطرنشان کرد: وقف مبارزه با بخل، نگاه به آینده و پل ارتباطی بین نسلها است به واسطه وقف مرحوم عتیقی شجره‌نامه این خانواده تاکنون به دقت حفظ شده و تمام اقوام یکدیگر را می‌شناسند.

اصغری با بیان اینکه نهضت بزرگ وقف رضوی در آستان قدس رضوی با شعار همه می‌توانند واقف رضوی باشند به وجود آمده افزود: ما عرصه‌های وقف را توسعه داده‌ایم و وقف سهام و پول را به قلمروهای وقف افزوده‌ایم و وقف وکالتی و مشارکتی هم‌اکنون در آستان قدس رضوی در راستای مشارکت ارادتمندان حضرت رضا(ع) در فرهنگ فرهنگ در حال اجراست که هر فردی بسته به توانایی‌های مالی‌اش می‌تواند وقف انجام دهد.

تا جهان باقی است موقوفه آیت‌الله هم باقی خواهد بود
در پایان این مراسم حجت‌الاسلام عبدالامیر پشتکوهی امام جمعه مسجد امیرالمؤمنین دزاشیب و از یاران و دوستان مرحوم آیت‌الله حکیم به بیان ویژگی‌های اخلاقی آیت‌الله حکیم پرداخت و گفت: ایشان از مصادیق کلام امیرالمؤمنین(ع) بودند که دنیا در چشم‌شان کوچک و حقیر بود ساده زندگی می‌کردند اما تمام دارایی و زندگی و کتابخانه‌شان را در یکی از بهترین نقاط پایتخت با قیمت بسیار بالا، وقف امام رضا(ع) کردند و تا جهان باقی است موقوفه ایشان نیز باقی خواهد ماند.

در این مراسم حجت‌الاسلام سیدجلال حسینی رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها ومرکز اسناد آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام اصغری مدیر توسعه وقف و مشارکت‌های اجتماعی بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی و جمعی از علما و اندیشمندان و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.

پس از پایان مراسم سومین سالگرد درگذشت آیت‌الله حکیم، میهمانان از کتابخانه آیت‌الله حکیم که زیر نظر سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به اهل علم و پژوهش، خدمات ارائه می‌کند، بازدید کردند.

کد خبر 2028946

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =