به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،مسلمانان شهر موستار در بوسنی و هرزگوین، پس از اقامه نماز ظهر، مسجد «حاجی بالی» را پس از طی مراحل جامع مرمت و بازسازی افتتاح کردند.
بنا بر روایت شبستان، این مسجد در منطقه قدیمی برانکوواچ موستار واقع شده است و جمعیت زیادی از ساکنان شهر، نمایندگان جامعه اسلامی و تعدادی از مقامات محلی در مراسم بازگشایی این مسجد حضور داشتند.
این مسجد، یکی از قدیمیترین بناهای اسلامی در منطقه است و به عنوان بخشی از تلاشهای جامعه مسلمانان برای حفظ میراث مذهبی در بوسنی و هرزگوین، بازسازی و افتتاح شده است.
دکتر سِنِد زاجیموویچ، مدیر اداره اوقاف جامعه اسلامی بوسنی و هرزگوین طی سخنانی در مراسم افتتاحیه این مسجد از اهمیت این اقدام تقدیر و تأکید کرد که مرمت مسجد حاجی بالی و بازگشایی آن به روی مسلمانان، اهمیت مذهبی و فرهنگی قابل توجهی برای ساکنان منطقه برانکوواچ دارد.
کاوشهای باستانشناسی در سال ۲۰۱۰، پایههای مسجد حاجی بالی را که قدمت آن به سال ۱۶۱۲ برمیگردد، لرزان کرد که نیاز به مرمت دوباره داتش.
این مسجد به همراه مدرسه و دفتری با همین نام ساخته شده است که آن را به یک مرکز مهم اسلامی و آموزشی در آن دوران تبدیل کرده بود. این مسجد در طول تاریخ خود شاهد مراحل مختلفی از توسعه بوده است. این مناره در سال ۱۷۶۲، نیم قرن و نیم پس از ساخت آن، به آن اضافه شد که جایگاه آن را به عنوان یک بنای برجسته اسلامی تقویت کرد و آن را به یک نماد معماری متمایز در قلب منطقه برانکوواچ تبدیل کرد.
در طول سالیان، نسلهای متوالی خانواده علمای کارابیچ، حضور تاریخی خود را در این مسجد تثبیت کردهاند. این امر باعث شد ساکنان موستار آن را «مسجد کاربیچ» نیز بنامند که اشاره به مشارکتهای علمی و مذهبی این خانواده در مسجد و جامعه محلی دارد.
در طول این جشن، دکتر انس لیواکوویچ، معاون رئیس شورای علمی بوسنی و هرزگوین، از احیای مسجد پس از مرمت آن، ابراز خوشحالی کرد و این لحظه را دستاورد بزرگی برای مسلمانان موستار دانست.
دکتر انس لیواکوویچ بر اهمیت تاریخی و مذهبی مسجد حاجی بالی تأکید کرد و توضیح داد که مرمت آن بخش مهمی از هویت اسلامی منطقه را احیا میکند و از حضور مستمر اسلام در این شهر باستانی پشتیبانی میکند.
دکتر انس لیواکوویچ از اداره اوقاف، مفتی موستار، شورای جامعه اسلامی شهر و همه مشارکتکنندگان به خاطر تلاشهای چشمگیرشان در اجرای پروژه مرمت و تبدیل مسجد به خانه خدا که بار دیگر به روی نمازگزاران و بازدیدکنندگان گشوده شده است، صمیمانه تشکر کرد.
شرکتکنندگان از این اقدام ابراز خرسندی کردند و بازگشایی مسجد حاجی بالی را نه فقط یک رویداد معماری یا میراثی، بلکه پیروزی برای هویت و فرهنگ اسلامی در موستار و گواه زندهای از تابآوری جامعه اسلامی و اصرار آن بر حفظ میراث خود با وجود چالشها دانستند.
نظر شما