۰ نفر
۲۳ دی ۱۳۸۷ - ۰۷:۳۲

مروری بر اخبار اجتماعی شنبه 21 دی

این که تصور شود اعتیاد فقط شامل مواد مخدر و نظایر آن است، تصوری عوامانه است که باید در اصلاح آن کوشید. در همین رابطه مجری طرح ارزیابی اعتیاد در کشور از وجود بیش از 8 هزار معتاد شدید به الکل در کشور خبر داد. به گزارش ایسنا، دکتر حسن رفیعی با اشاره به اعتیادآور بودن شدید مشروبات الکلی و ذهنیت غلط اعتیادآور نبودن این مواد گفت که بر اساس یافته‌های طرح ارزیابی وضعیت اعتیاد در کشور، 7/0 درصد معتادان کشور، دارای اعتیاد شدید به الکل هستند.

اما تصورات غلط دیگری هم در جامعه وجود دارند از جمله این که خانه‌داری شغل به حساب نمی‌آید و برخی افراد گمان می‌کنند زنان خانه‌دار کار خاصی انجام نمی‌دهند و در واقع همواره مشغول استراحت هستند. دکتر سامرند سلیمی، مشاور ازدواج در این مورد اعلام کرده زنان خانه‌دار به طور متوسط 60 ساعت در هفته کار می‌کنند در حالی که یک کارگر 40 ساعت در هفته کار می‌‌کند، ضمن این که زنان خانه‌دار هیچ تعطیلی در کار خود نداشته و حتی در تعطیلات آخر هفته نیز دو برابر روزهای دیگر کار می‌‌کنند. به گفته او پیش از 150 سال گذشته، پدیده‌ای به اسم خانه‌داری وجود نداشته و زن و مرد هر کاری را که لازم بوده است، با هم انجام می‌‌دادند و پدیده خانه‌داری با جدا شدن محل کار از خانه مطرح شده است.

خبری هم برای پسرانی که به سن سربازی رفتن رسیده‌اند ولی می‌خواهند در کنکور شرکت کنند و آن این که 2 سال مهلت برای سربازی 18 ساله‌ها در کمیسیون آموزش مجلس تصویب شد. به گزارش فارس، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام کرده «در لایحه دولت درباره اصلاح قانون وظیفه عمومی آمده بود که دانش‌آموزان پسر بعد از اخذ مدرک دیپلم، یک‌ سال فرصت داشته باشند به سربازی اعزام شوند که ما این زمان را به 2 سال افزایش دادیم.» علی عباسپور تهرانی فرد همچنین گفته یکی از دلایلی که عنوان می‌شود درصد قبولی دختران بیش از پسران است، این بوده که طبق قانون فعلی پسران وقتی دیپلم می‌‌گیرند و کنکور قبول نمی‌‌شوند، بلافاصله باید به سربازی بروند ولی دخترها می‌‌توانند مطالعه کنند و رشته مورد نظرشان را قبول شوند.

در این چند سال مشاهده می‌کنیم که بازار برگزاری انواع جشنواره‌ها در کشورمان داغ شده است و هر روز به مناسبتی در جایی جشنواره‌ای برگزار می‌شود؛ اما آیا چیزی از جشنواره «شستن دست» شنیده بودید؟ این جشنواره به پیشنهاد گروه کنترل عفونت معاونت سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران از 9 تا 14 آذرماه، در مدارس ابتدایی منطقه 4 آموزش و پرورش با هماهنگی فرهنگسرای سلامت برگزار شد و دیروز نارملا ربیع راد، دبیر کمیته کنترل عفونت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرده که نتایج این طرح نشان داده پیش از ارایه برنامه‌های آموزشی 7/26 درصد دانش‌آموزان دست‌های خود را می‌شستند و هم اکنون 28/54 درصد از آنان دست‌های خود را می‌‌شویند. اتفاق خوبی که قابلیت اجرا در سراسر کشور را دارد و در آن صورت نتایج مثبتی را می‌توان شاهد بود.

هرروزه درباره پدیده همسرآزاری مطالبی به گوش می‌رسد اما شاهد اقدام عملی خاصی نیستیم. به گزارش خبرگزاری ایسنا، دیروز رییس انستیتو روانپزشکی تهران درباره نتیجه مطالعه‌ای که این مرکز بر علل و عوامل کوتاهی‌‌ها یا غفلت بخش سلامت در بحث همسرآزاری انجام داده است، گفته که نظام سلامت باید قبل از ورود هر بخش دیگری، به سرعت به عرصه پیشگیری از همسرآزاری وارد شود و در این راستا متون متفاوتی آماده و وظایف هر فرد مشخص شده است. به گفته دکتر جعفر بوالهری با خواندن این متون، افرد راهنمایی می‌شوند تا بتوانند پس از صحبت مراجعه‌کننده، او را راضی به شروع مطالعه در این زمینه کنند تا بتواند خود از خشونت پیشگیری کند و در صورت امکان، فرد خشونت‌گر را با خود به کلینیک مشاوره برده تا بتوان درمان‌های مختلفی را که انستیتو طراحی کرده، ارایه داد.
 هرچند در موثر بودن این نوع اقدامات شکی نیست و امید است با این پیگیری‌ها بتوان از آمار همسرآزاری کاست ولی نمی‌توان منکر خلاءهای قانونی موجود و نیز عدم حمایت‌های لازم از سوی خانواده‌ها شد که پیش از هرچیز فرهنگ‌سازی لازم را می‌طلبد.

 

کد خبر 2057

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین