حکمرانی غلط آب، تمدن اصفهان را تا مرز نابودی برده است

نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه برداشت آب توسط بیش از ۱۲ هزار حلقه چاه حریمی غیرمجاز در حوضه زاینده‌رود بدون توجه دستگاه قضایی یا با توجه ناچیز آن ادامه دارد، گفت: آب شرب چند شهر بزرگ کشور و کشاورزی بالادست رودخانه از حق‌آبه کشاورزان و محیط زیست برداشت می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، مهدی طغیانی اظهار کرد: یکی از مسائل جامعه ما که اثر زیادی بر سرمایه اجتماعی گذاشته، احساس محرومیت و نادیده گرفته شدن اجتماعی است، اینکه مردم مشکلات و مسائل زندگی خود را می‌بینند اما گمان می‌کنند حاکمیت به فکر آنها نیست و قدمی برای حل مشکل‌شان برنمی‌دارد.

وی افزود: این مسئله، خاص مناطق مشخصی از کشور هم نیست بلکه حتی در پایتخت و کلان شهرها که در ظاهر بایستی کمترین واقعیت وجود داشته باشد، علائم و شواهد کافی از وجود این احساس دیده می‌شود. داده‌های معتبر از سرمایه اجتماعی پایین و مشارکت ناچیز در انتخابات فقط علائمی از این ادراک در کشور است.

نماینده اصفهان در مجلس تصریح کرد: با بیان اینکه امروزه مردم اصفهان علی رغم مشارکت در تمامی عرصه‌های نقش آفرینی مهم اجتماعی و اقتصادی در کشور از جمله تقدیم ۲۴ هزار شهید در دوران دفاع مقدس که تنها یک پرده از آن تقدیم ۷۵۰ شهید در عملیات محرم سال ۱۳۶۱ است و تشییع ۳۷۰ تن از آنها در یک روز ( ۲۵ آبان ۶۱ ) و همان روز اعزام به جبهه‌ها در حالی که با این پرده خم به ابرو نیاوردند و سهمی حداقل ۸ درصدی در تولید و ارزش آفرینی کشور و حداقل ۶ درصد جمعیت کشور را دارند، چنین احساسی نسبت به نظام حکمرانی کشور دارند.

 ام‌المسائل اصفهان خشکی زاینده‌رود است

وی با بیان اینکه ام‌المسائل اصفهان خشکی زاینده‌رود است، بیان کرد: شفافیت در حوضه آبریز زاینده رود حداقل توقع ماست به نوعی که باید تکلیف کسری و بدهی به آبخوان باید مشخص شود؛ شما بیبنید کشاورزی که تمام زندگی‌اش در حال نابوده است، در یک فصل بذر ریخته اما الان می‌گویند آب نداریم. کشاورز در این شرایط دست‌اش به کجا می‌رسد؟ چند ماه تراکتورهایشان را در میادین شهرهای شرق اصفهان گذاشتند و حتی استاندار هم نتوانست کاری بکند. مسأله قابل حل شدن در استان نیست چراکه حکمرانی آب طی سال‌های اخیر این ضربه را به اصفهان‌زده است.

طغیانی گفت: در شرایطی که ۲۴ متر مکعب بر ثانیه آب از سد زاینده رود آزاد می‌شود، تنها ۱۲ متر مکعب آن به پایین دست می‌رسد و این بدان معناست که نصف آب در طول مسیر گم می‌شود که به اندازه مصرف کل آب شرب شهر اصفهان است؛ همچنین  عدم تعادل منابع و مصارف در حوضه آبریز زاینده رود مشهود است به نوعی که دو و نیم برابر آب موجود توسط وزارت نیرو آب فروشی شده و اغلب از حقابه کشاورزان و محیط زیست برداشت شده است.

داستان یک طنز تاریخی

وی باطرح این سوال که چرا کل چهار محال و بختیاری که زیرشاخه‌ی کارون است باید از زاینده رود آب بگیرد آن را یک طنز تاریخی دانست و گفت: از این طرف با کوهرنگ ۳ آب را به زاینده‌رود می‌آوریم از آن طرف باید به چهارمحال از زاینده‌رود آب بدهیم.

نماینده اصفهان در مجلس خواستار جلوگیری از ادامه خسارتی خشکی زاینده رود و فرونشست به تاریخ، هویت و محل سکونت و خانه‌ها و آثار تاریخی  وارد می کند شد و اظهار کرد:   متاسفانه میراث بشری اصفهان با سوء تدبیر مسئولان در حال نابود شدن است و دولت‌ برای آن برنامه‌ای ندارد.

وی اضافه کرد: بناهای تاریخی که در حوزه معماری و تاریخ و قدمت این سرزمین سند افتخار من و شماست با این فرونشست در حال نابودی است؛ وضعیت فرونشست در کنار زیرساخت‌ها، منازل مردم و ابنیه تاریخی مشهود است.

خشکی تالاب گاوخونی، ۵ استان کشور را نابود می‌کند

طغیانی راهکار توقف فرونشست به عنوان یک بحران بسیار اساسی در اصفهان را تغذیه آبخوان با جریان زاینده‌رود و کنترل برداشت‌های زیرزمینی  برشمرد و گفت: مدل‌های موجود نشان می‌دهد حتی با توقف برداشت از آبخوان بدون جریان دائمی زاینده رود فرونشست متوقف نمی شود؛ خشکی تالاب گاوخونی که در صورت تکمیل، ۵ استان کشور را نابود می‌کند از نتایج این مدیریت منابع آب در فلات مرکزی است.

وی گفت: بیش از ۱۲ هزار حلقه چاه حریمی غیرمجاز که نیازمند برخورد قضایی است، بدون توجه دستگاه قضایی یا با توجه ناچیز آن همچنان برداشته از آنها ادامه دارد؛ آب شرب شهرهای بزرگ کشور از جمله اصفهان، یزد و برخی شهرهای چهارمحال و بختیاری و کشاورزی بالادست از حق‌آبه کشاورزان و محیط زیست برداشت می‌شود؛ این در حالی است که چهار محال و بختیاری در حوضه کارون قرار دارد و یزد نیز اصلا جزو حوضه زاینده رود نیست.

48

کد خبر 2059222

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =