ماجرای کشف اسکلت ۳ هزار ساله در این شهر شمالی/ عکس

سرپرست کاوش‌های منطقه تاریخی بندپی غربی بابل با اشاره به کشف اسکلت ۳۰۰۰ ساله در بابل، گفت: این اسکلت از گورستان بخش بندپی غربی بابل در قلب جنگل‌های هیرکانی کشف شده است.

به گزارش خبرآنلاین، حسن فاضلی نشلی سرپرست کاوش‌های منطقه تاریخی بندپی غربی بابل در گفت‌وگو با فارس در مازندران درباره خبری مبنی بر کشف اسکلت‌های ۴۰۰۰ ساله در بابل، اظهار کرد: قدمت این اسکلت مربوط به ۳۰۰۰ سال قبل بوده که کاوش‌ها مربوط به سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ از یک گورستان تاریخی مربوط به عصر آهن، همخامشینی و اشکانی بوده است.

وی افزود: باستان‌شناسان و تیم‌های کاوش در پی بررسی باستانی در تپه قلعه‌بن‌ ‌بندپی غربی بابل، به شهرنشینی در عصر مفرغ در این منطقه دست یافتند. ‌سرپرست کاوش‌های منطقه تاریخی بندپی غربی بابل با بیان اینکه این کاوش‌ها نشان داد که ‌بابل ‌دارای تمدن و مدنیت بوده است، تصریح کرد: باستان‌شناسان در عمق ۳ متری به آثار تاریخی ‌برخورد کردند ‌که این آثار در سطح تپه‌های قلعه‌بن، کاوش‌ها را به ‌لایه‌های عصر آهن برد.‌

ماجرای کشف اسکلت ۳ هزار ساله در این شهر شمالی/ عکس

فاضلی اظهار کرد: در گام نخست از  کاوش محوطه قلعه بن خشرودپی بابل ‌۶ اسکلت باستانی کشف شد که با بررسی‌های انجام شده مشخص شد قدمت آنها به بیش از ۳ هزار سال پیش می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه این اسکلت از گورستان بخش بندپی غربی بابل در قلب جنگل‌های هیرکانی کشف شده است، گفت: این اثر تاریخی در موزه گنجینه بابل به نمایش گذاشته است. سرپرست کاوش‌های منطقه تاریخی بندپی غربی بابل با تاکید بر اینکه ما نتوانستیم ارزش‌های میراث فرهنگی را به خوبی درک کنیم، خاطرنشان کرد: به علت اینکه این کاوش‌ها ادامه پیدا نکرد بخشی از آثار به غارت رفته است. فاضلی گفت: باید برنامه‌های مدون و بلندمدت در زمینه پروژه‌های پژوهشی داشته باشیم تا یافته‌ها و کاوش‌ها دچار گسست نشود.

۴۷۴۷

کد خبر 2066590

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =