دلیل مقاومت ۴ برابری علف‌های هرز در کشاورزی

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: متوسط کاهش عملکرد گندم در ایران، به‌دلیل وجود علف‌های هرز ۲۳ درصد است که در برخی مناطق تا ۲۸ درصد نیز گزارش شده است.

به گزارش خبرآنلاین از ایلام، سارا صفری امروز یکشنبه ۱۱ خرداد در جریان برگزاری دوره آموزشی مدیریت علف‌های هرز گندم، اظهار کرد: سطح زیر کشت گندم در کشورهای در حال توسعه حدود ۱۲۵ میلیون هکتار و در کشورهای توسعه یافته ۹۵ میلیون هکتار است که مجموعاً ۲۲۰ میلیون هکتار معادل ۷۵ درصد سطح کشت دنیا را به خود اختصاص داده است، در ایران زراعت گندم به‌دلیل سهمی که در تأمین غذای مردم و نیز کمک به زراعت‌های دیگر و تحکیم زیربنای اقتصادی کشور دارد، به تنهایی بیش از ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

وی گفت: سطح زیر کشت این محصول در کشور حدود ۶ میلیون هکتار است که گندم آبی مساحت ۲ میلیون و ۷۰ هزار هکتار و گندم دیم مساحت ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از این مقدار را تشکیل می‌دهند.

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اظهار داشت: علف‌های هرز از موثرترین عوامل کاهنده محصولات زراعی مختلف از جمله گندم هستند. در ایالت متحده آمریکا، علف‌های هرز به تنهایی موجب کاهش ۱۲ درصد عملکرد گندم می‌شوند. خسارت علف‌های هرز گندم در کشـور سـودان را ۳۱ درصد برآورد کرده‌انـد. میانگیـن کاهش عملکرد ناشی از رقابت این گیاهان در مزارع گندم ایران حدود ۲۳ درصد گزارش شده است، با بررسی ۵ هزار نمونه از مزارع گندم آبی اسـتان‌ها و اقلیم‌های مختلف کشـور، خسـارت علف‌هـای هرز در اقلیم سرد مانند کرمانشاه ۲۷ درصد، در اقلیـم معتدل مانند استان تهران ۱۷ درصد، در اقلیم گرم مانند خوزستان ۲۳ درصد و در اقلیم خـزری مانند استان گلستان ۲۸ درصد گزارش شده اسـت.

وی عدم تناسب سموم مصرفی جهت کنترل گونـه‌های علف هرز، عدم اسـتفاده به موقع از سـموم علف‌کش در موعد مقـرر و از دست رفتن زمان مناسب کنترل علف‌های هرز، مهیا نبودن علفکش‌ها در زمان مطلوب کنترل، فرسوده بودن ادوات سم‌پاشی، بی‌توجهی به کالیبراسـیون سـمپاش‌ها، عـدم نظـارت بـر نحـوه سم‌پاشـی توسـط کارشناسان مربوطه، عدم آموزش صحیح نحوه کنترل علف‌های هرز با دستگاه‌های مربوط، رعایت نکردن تنـاوب زراعی و بروز مقاومت را دلیل وجود علف‌های هرز به‌عنوان یکی از عوامل کاهش عملکرد بـا وجود مبارزه شـیمیایی بیان کرد.

کارشناس مرکز تحقیقات مدیریـت تلفیقـی علـف‌هـای هـرز را شـامل دو اصـل شـناخت بیولـوژی و اکولـوژی علف‌های هرز و سـه روش ریشـه کنی، پیشـگیری و کنترل دانست و در پایان به تشریح شیوه‌های مختلف مدیریـت تلفیقـی علف‌های هـرز به‌عنوان عاملی مهم در کاهش خسـارت محصول گندم و وابسـتگی به علف‌کش و خطر بروز مقاومت و آلودگی زیست‌محیطی در بحث کنتـرل علف‌های هـرز پرداخت.

کد خبر 2072223

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =