لزوم تدوین برنامه عملیاتی پدافند غیرعامل برای محیط زیست خوزستان

ایسنا نوشت : مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان بر تدوین برنامه عملیاتی پدافند غیرعامل تاکید کرد و گفت: باید برای هر تهدید بالقوه در حوزه محیط زیست، برنامه عمل داشته باشیم.

محمدجواد اشرفی با اشاره به برگزاری نشست تخصصی پدافند غیرعامل اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان، با تاکید بر ضرورت پیش‌بینی مخاطرات و تهدیدات محیط زیستی و زیرساختی اظهار کرد: پدافند غیرعامل یعنی آمادگی در برابر هر نوع تهدید، پیش از وقوع آن. ما باید برای هر تهدید بالقوه، اعم از داخلی یا خارجی، برنامه عملیاتی مشخص داشته باشیم. نخست باید کنش را شناسایی و سپس آسیب‌پذیری‌ها را بررسی کنیم و در نهایت برای واکنش و پیشگیری، برنامه اجرایی مدون ارائه دهیم.

وی با اشاره به اهمیت شناسایی تهدیدها در محیط‌های تحت مدیریت محیط زیست، افزود: برخی از تهدیدها ممکن است از درون سیستم باشد و برخی از بیرون مانند ورود عوامل یا تاثیرات صنایع پیرامون. ما باید به صورت مشخص، چک‌لیستی از خطرهای احتمالی و ضعف‌های زیرساختی خود تهیه کنیم تا هنگام وقوع حادثه، تصمیمات ما مبتنی بر آمادگی باشد نه واکنش‌های لحظه‌ای.

اشرفی با اشاره به تجربه‌های گذشته در این خصوص، گفت: موضوعاتی مانند قطع برق، خرابی تجهیزات اضطراری، بیماری در گونه‌های نادر حیات وحش، یا حتی تخریب مناطق،  همگی مواردی هستند که باید از قبل برای آن‌ها سناریو و تجهیزات واکنش سریع داشته باشیم.

وی با اشاره به تاثیر فعالیت صنایع بزرگ در استان خوزستان بیان کرد: در دوره‌هایی مانند شات‌دان صنایع، شاهد افزایش رهاسازی آلاینده‌ها در محیط هستیم. ضروری است دستورالعمل‌هایی برای کنترل و پایش دقیق این دوره‌ها تهیه شود تا از آسیب به محیط زیست جلوگیری شود.  

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: تجربه نشان داده است که نداشتن آمادگی، منجر به تصمیم‌های عجولانه و پرهزینه می‌شود. ماموریت ما در پدافند غیرعامل این است که با دید باز، برای هر وضعیت احتمالی، از بیماری حیات‌وحش تا قطع کامل برق، راه‌حل و برنامه داشته باشیم و هر واحد باید نقش و وظایف خود را در این برنامه‌ها بشناسد و آماده اجرا باشد. 

کد خبر 2079521

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار