با این مهارت‌ها، دوست‌داشتنی‌تر شوید!

کمال‌گرایی افراطی می‌تواند به روابط خانوادگی و اجتماعی آسیب برساند. یادگیری مهارت‌های ارتباطی مؤثر، شامل مهارت‌های کلامی و غیرکلامی و گوش دادن فعال، می‌تواند به بهبود تعاملات و کاهش اثرات منفی کمال‌گرایی کمک کند.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،در دنیای امروز، هنر برقراری ارتباط مؤثر نه تنها به کیفیت روابط انسانی لطمه می‌زند، بلکه تأثیر عمیقی بر سلامت روان نیز دارد. آیا شما هم از کمال‌گرایی افراطی رنج می‌برید و برای برقراری ارتباط مشکل دارید؟

بنا بر روایت حوزه نیوز،کمال‌گرایی افراطی بر ارتباط فرد با خانواده و دیگران اثر منفی می‌گذارد. ازاین‌رو، یادگیری مهارت ارتباط مؤثر با دیگران می‌تواند روابط فرد را بهبود بخشیده و از پیامدهای منفی کمال‌گرایی در برقراری روابط بکاهد. مهارت ارتباط مؤثر شامل مهارت‌های کلامی، مهارت‌های غیرکلامی، مهارت گوش دادن مؤثر و... است.

تقریباً همۀ آدم‌ها تمایل به ارتباط مناسب و دریافت احترام از دیگران دارند. با این وجود می‌بینیم که عده‌ای در این کار موفق‌ترند و عده‌ای ناکارآمد عمل می‌کنند. برای اینکه تفاوت‌های این افراد را بهتر بشناسید، می‌توانید یکی از افرادی که او را در روابطش موفق می‌دانید با یکی از افرادی که او را در برقراری ارتباط ناموفق می‌شمارید، مقایسه کرده و خصوصیات رفتاری آنها را بنویسید.

در نهایت، تفاوت افراد موفق و ناموفق در برقراری ارتباط را در خصوصیاتی همچون موارد زیر می‌توانید بیابید:

روش مناسب در مقابل روش نامناسب؛

صبر و تاب‌آوری در مقابل عجله و اضطراب؛

سهل‌گیری در مقابل حساسیّت و زودرنجی؛

نیاز کم به محبّت و احترام دیگران در مقابل نیاز شدید به محبّت و احترام دیگران؛

بخشندگی در مقابل خشم و پرخاشگری؛

فداکاری در مقابل خودخواهی.

تمرینات زیر برای ارتقای مهارت برقراری ارتباط مؤثر، نافع خواهد بود:

۱. اگر نیاز ما به محبّت و احترام دیگران، خیلی شدید باشد،‌ توقع و انتظاراتمان از دیگران زیاد می‌شود و با کوچک‌ترین بی‌احترامی آنان، حزن و اندوه یا خشم شدیدی را تجربه می‌کنیم. بایستی نیازمان به محبّت و احترام دیگران را تعدیل کنیم.

۲. تاب‌آوری و سعه صدر: در روابط بین فردی عجول نباشیم، اگر به دوستمان محبت کردیم، نخواهیم بلافاصله پاسخگو باشد. بایستی به محبتمان ادامه دهیم تا به مرور روابطمان بهبود یابد.

۳. نقش بازی کردن: گاهی مناسب است که نقش یک فردی که مثبت و مهربان است را بازی کنیم و بعد واکنش اطرافیانمان را ببینیم. نقش بازی کردن یکی از تکنیک‌های بهبود روابط بین فردی است.

۴. بایستی برای تقویت مهارت‌های کلامی و غیرکلامی، مطالعه و تمرین کنیم؛ مثلاً روزی دو بار به‌طور غیرکلامی به مادرتان محبت کنید و او را شاد نمایید.

کد خبر 2084046

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار