به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، امام علی (ع) میفرمایند: «وَ اعلَموا اَنَّ هذَالقُرآنَ هُوَ النّاصِحُ الَّذی لا یَغُشُّ وَالهادِی الَّذی لایُضِلُّ وَالمُحَدِّثُ اَّلذی لایَکذِبُ. بدانید که این قرآن پندآموز است که خیانت نمیکند و هدایتگری است که گمراه نمیسازد و سخنگویی است که دروغ نمیگوید. (نهج البلاغه خطبه ۱۷۶)
بنا بر روایت فارس،صفحه ۲۰۸ قرآن شامل آیات آغازین سوره مبارکه یونس است.سوره یونس، آیات ۱ تا ۶ با هدف معرفی قرآن به عنوان وحی الهی، تأکید بر توحید، و نشانههای قدرت خداوند در جهان هستی آغاز میشود. این آیات مخاطب را به تعقل و تفکر در نشانههای آفرینش دعوت میکنند تا به حقیقت ایمان و یکتاپرستی برسند.
آیه اول با حروف مقطعه که رمزی است آغاز میشود و در ادامه خدا میفرماید که آیات این سوره از "کتاب حکیم" است؛ کتابی که سرشار از حکمت و استواری است، بدون هیچ باطل یا نقصی.سپس میفرماید که مردم از اینکه خدا به یک انسان از میان خودشان به عنوان پیامبر وحی فرستاده تعجب کردهاند. این آیه به مخالفت مشرکان با پیامبری حضرت محمد(ص) اشاره دارد، چرا که نمیتوانستند بپذیرند انسانی همانند خودشان واسطه دریافت وحی باشد.
در ادامه و در آیه سه سوره یونس خداوند را به عنوان خالق آسمانها و زمین در شش روز معرفی میکند و از استواری عرش او سخن میگوید. تدبیر امور و بازگشت همه به سوی اوست. آیه تأکید دارد که فقط خداوند شایسته پرستش است.البته نکته این آیه این است که چرا در شش روز خلق کرد و چرا در کمتر یا بیشتر خلق نکرد، اگر خدا بر همه چیز توانا است چرا در یک لحظه خلق نکرد. به عقیده مفسران منظور از ۶ روز ۶ دوره زمانی است مثلاً وقتی میگوییم روز قیامت به ابن معنی نیست که قیامت یک روز است، بلکه یک دورهای را شامل میشود.در آیه بعد میفرماید که همه انسانها به سوی خدا بازمیگردند.
او وعده حق داده است که پس از مرگ، بازآفرینی و حسابرسی خواهد بود. این آیه بر عدالت الهی و معاد تاکید دارد.بدانید که خداوند خورشید را روشنایی و ماه را نور قرار داد و برای آنها منزلگاههایی تنظیم کرد تا زمانها و سالها معلوم شوند. این آیه نشانههایی از نظام دقیق آفرینش را برای کسانی که میخواهند بفهمند، بیان میکند.سپس میفرماید که در گردش شب و روز و آفرینش آسمانها و زمین نشانههایی برای اهل تقوا و اندیشه وجود دارد. دعوت به تفکر در طبیعت راهی به سوی ایمان به خالق یکتاست.در مجموع، این شش آیه به معرفی قرآن، اثبات نبوت، بیان قدرت خدا در آفرینش، و اشاره به معاد میپردازد و انسان را به تعقل و تدبر در نشانههای آفرینش دعوت میکند.در ادامه تلاوت ترتیل صفحه ۲۰۸ قرآن شامل آیات ۱ تا ۶ سوره مبارکه یونس با صدای شهریار پرهیزکار تقدیم میشود.
نظر شما