لطفا قبل از خواندن این گزارش، عبارت «اینترنت ملی» را در گوگل جستجو کنید؛ بیشترین نتیجه‌ای که خواهید دیدی عنوان «اینترنت ملی جایگزین اینترنت جهانی خواهد شد» است که کاربران را دچار مشکل کرده است.

 حتی این موضوع تا جایی ادامه داشت که بیش از صدها وبلاگ بدون استفاده یا حتی مشاهده از آن به نقد این جریان پرداخته‌اند، اما آیا اینترنت جهانی با آمدن اینترنت ملی از بین خواهد رفت؟

به گفته عضو اصلی شورای حل اختلاف جرایم اینترنتی دادگستری کل استان «با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، هیچ محدودیتی برای دسترسی به اینترنت جهانی برای کاربران به وجود نخواهد آمد.» اما اینکه این اینترنت چیست و چطور عمل می‌کند و از چه زمان آغاز به کار خواهد کرد موضوعی است که گویا مسئولان نمی‌خواهند درباهر آن اطلاع‌رسانی شفافی داشته باشند. [دسترسی به اینترنت جهانی محدود نمی‌شود]

 

اینترنتی ملی ، همسو با نظام
در قانون برنامه پنجم توسعه، اینترنت ملی به عنوان یکی از زیرساخت‌ها و شاخص‌های توسعه فناورانه و تکنولوژیک در کشور مطرح شده است. طبق ماده دهم قانون برنامه پنجم توسعه، تقویت رسانه‌های ماهواره‌ای و اینترنتی ملی و همسو، به منظور مقابله با رسانه‌های معارض خارجی، تهاجم فرهنگی و جرایم و ناهنجاری‌های رسانه‌ای به عنوان تکلیف برعهده دولت گذارده شده است. دکتر محمدعلی فرقانی، معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت کشور در این باره می‌گوید: «شبکه ملی اطلاعات برای نخستین بار در قانون برنامه پنجم توسعه دیده شده و هدف از راه‌اندازی آن، شبکه‌ای داخلی است تا محتوای بومی را دربربگیرد و نیاز کاربران را در داخل کشور برآورده کند و به هیچ عنوان با راه‌اندازی آن، جدایی بین این شبکه و اینترنت صورت نخواهد گرفت». [معاون وزیر ICT: قطعا اینترنت از شبکه ملی اطلاعات جدا نخواهد شد]


در واقع داستان اینترنت ملی از آن روزی شروع شد که در زمستان ‌1385 که بحث لایحه بودجه سال‌86 مطرح شد، ابتدا بودجه‌ا‌ی 10‌‌میلیارد تومانی برای شبکه ملی اینترنت یا همان اینترنت ملی در کمیسیون صنایع و معادن تصویب شد اما در کمیسیون تلفیق به تصویب نرسید، با این حال چند ماه بعد، هیئت وزیران در خرداد سال‌86 برنامه‌های عملیاتی راه‌اندازی و بهره‌برداری این شبکه‌ را در سال‌های 86‌ تا‌88 تصویب کرد که براساس آن شرکت مخابرات ایران و شرکت‌های مخابراتی وابسته و شرکت‌های مخابراتی استانی مجاز شدند در طول سال‌های 1386 تا 1388 تا مبلغ 5660‌میلیارد ریال از منابع داخلی خود جهت ایجاد شبکه ملی اینترنت سرمایه‌گذاری کنند. چندی بعد نیز در تاریخ 28‌ مرداد ماه‌1386 شورای اقتصاد با درخواست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص سرمایه‌گذاری در طرح شبکه ملی دیتا به مبلغ 350میلیارد تومان موافقت کرد. فرقانی در مورد زمان راه اندازی این شبکه می گوید:« هم اکنون جلوتر از برنامه هستیم و مقدمات اجرای این شبکه ایجاد شده است و طبق گفته وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات از فاز یک آن در خردادماه 91 بهره‌برداری خواهد شد.»


البته بارها گفته شد که این طرح تا فلان مرحله پیش رفته و مثلا در سال 89 راه‌اندازی می‌شود اما هر بار وعده‌ها تحقق نیافت و کسی هم سر در نیاورد که اینترنت ملی چیست؟ حتی بر سر نام این پروژه نیز بحث و جدل‌هایی درگرفت و برخی آن را اینترنت ملی، برخی شبکه ملی اینترنت و بعضی دیگر آن را اینترانت کشوری نامیدند، درحالی که در برنامه پنجم از آن به‌عنوان شبکه ملی اطلاعات نام برده شده است.


الگوی ما، شده چین!
از سوی دیگر دکتر شهشهانی، رئیس دانشکده ریاضیات دانشگاه صنعتی شریف درباره اینترنت ملی می‌گوید: «اگر بیشتر مردم بدانند اینترنت ملی یعنی چه با آن مخالف خواهند بود. چون مدلی که مطرح است، شبیه چیزی است که در چین وجود دارد. متأسفانه این روزها تمام الگوبرداری‌های ما از چین است، شاید در بسیاری امور تقلید خوب باشد، ولی در همه امور جواب نمی دهد.»

وی ادامه می‌دهد: «جریانی که واقعیت دارد و از آن به اینترنت ملی یاد می شود یعنی اتصالهای داخلی خوب و گسترده‌ای داشته باشیم، ولی همه اتصال‌های خارجی مان از یک کانال‌های قابل کنترل عبور کند.» به گفته شهشهانی اکنون شاید 95 درصد اتصال ایران از طریق مخابرات انجام می شود، با فیبر نوری، بنابراین وقتی وارد بسیاری از سایت ها می شوید فیلتر شده است. در واقع اینترنت ملی یعنی همین! پس چندان نمی تواند مورد توجه واقع شود.

 

جنگ روانی راه نیاندازید!
«جنگ روانی درباره شبکه ملی اینترنت صحت ندارد» این گفته عضو اصلی شورای حل اختلاف جرایم اینترنتی دادگستری کل استان تهران است که در ادامه می گوید: «متاسفانه عده‌ای این نگرانی را دارند که با راه‌اندازی اینترنت ملی، دسترسی‌ها محدود می‌شود در صورتی که این طور نیست و این شبکه دارای تبعات بسیار خوبی خواهد بود. چرا که که با راه‌اندازی شبکه ملی اینترنت، دیتاسنترها در داخل کشور نصب شده و میزبانی هاست‌ها به کشور منتقل می‌شود، بنابراین سرعت دسترسی کاربران به اینترنت افزایش می‌یابد.»

به گفته باقر افخمی با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، سرعت دسترسی کاربران نهایی به اینترنت افزایش یافته و طبیعی است که کاربران با سرعت بیشتری به سایت‌ها دسترسی خواهند داشت.
این مدیرشرکت اینترنتی می‌افزاید: «جنگ روانی که عده‌ای پیرامون شبکه ملی اینترنت به راه انداختند صحت ندارد و با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات طبیعی است که کیفیت نیز به نوعی افزایش می‌یابد.»

2121

کد خبر 208629

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 45
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    129 5
    رف حق همان بود که دکتر شهشهانی گفته. همین الان سرعت پایین تر آمده و یک ارائه دهند اینترنت می گفت بعضی سایت ها که سرور خارجی دارند سرعت باز شدنشان کم است. تازه من چند روزی هست که در بخش عکس یاهو فقط پنجره های بسته دارم!!!
  • بدون نام IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    84 4
    اين همه که در مورد افزايش سرعت اينترنت صحبت مي کنند ، اين وضع در بهترين حالت براي اينترنت ملي يا شبکه داخلي است و نه براي اينترنت جهاني و سرعت دسترسي به اينترنت جهاني تا ابد به همين شکل فعلي خواهد ماند .
  • بدون نام IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    109 8
    اینترانت= شبکه داخلی= شبکه ای که شما میتونید توی خونتون با دو سه تا کامپیوتر داشته باشید!=شبکه ملی اطلاعات= شبکه ملی اینترانت!= شکلات و اسباب بازی!!!= قطعی ارتباط جهانی...
    • بدون نام GB ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۳
      18 3
      نظرات خودش گویای همه چیزه! گل گفتی. ما هم که .......! هیچی ....
  • بدون نام IR ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    138 7
    همین که دادگستري میگه خوبه و استاد دانشگاه میگه بده، معلومه چی میخواد باشه.
    • احسان IR ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
      13 5
      معلومه تمام خبر هاي ايران را خيلي خوب دنبال ميكني!
  • roya IR ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    60 4
    سوال چرا سرعت اینترنت این قدر کمه؟ چرا قیمت اینترنت این قدر گرونه؟ اینترنت ملی از همین الان هم فعال شده؟ بله به این صورت که سایت گوگل به صورت کش شده از سرور داخل باز میشه البته گاهی وقت ها در نتیجه سرعت اینترنت زیاد می شود البته در حد جزیی
    • بدون نام IR ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
      6 4
      کش و ... الآن (اکثراً) فقط برای عکس‌ها و اون هم نه تمام سایت‌ها مطرحه. سایت‌هایی مثل گوگل و فیس‌بوک و تقریباً تمام سایت‌ها الآن No-Cache رو بعنوان header می‌فرستند و کسی اونها رو کش نمی کنه. چون هزینهٔ پهنای باند در کشورهای دیگه زیاد نیست، اکثر سایتهای معتبر ترجیح می‌دن چیزی کش نشه.
    • محمد جواد IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
      21 3
      دوست عزیز از زمانی که سیستم فیلترینگ در ایران چه اون اوایل که در شرکتهای ارائه دهنده و چه مخابرات و الان که زیر نظر کمیته قرار داره صفحه اول گوگول صفحه اندیکس شده ی بود که ما مشاهده میکردیم و میکنیم دلیلش هم یه صفحه خالی وقتی میخواهد باز بشه در بعضی مواقع تا 45 ثانیه طول میکشه ولی با همه این اوصاف در صورت راه اندازی اینترنت ملی (اینترانت) اینترنت فعلی تحت هیچ شرایطی قطع نمیشه ولی یه مکافاتی داریم ما اون زمان اگر الان 40% سایتها بسته باشه اون موقع میشه 75% قیمتها میره بالا دانلود تقریبا تعطیل میشه پورتها تقریبا کامل مسدود میشه مگه چند تا ضروری باز میمونه که حتی به درد نورنت و ..... هم نمیخوره و ......................................!! چه شود ؟
    • بدون نام IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
      28 3
      به سرعت اینترنت کره نگاه کنی جواب همه سوالاتو میگیری_در اصل مل رد پای اینترنت داریم
  • 12 IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    6 67
    شبكه ملي اينترانت براي سايتهاي با هاست ايران وداخلي كشور براي امنيت بالاتر وسرعت بالا(حدود7و8مگ) راه اندازي ميشه ودر كنار اون هم اينترنت جهاني هم وجود داره. اتفاقا يه حركت بسيار خوبيه ولي چون اطلاع رساني خوبي به مردم نميشه مردم نگرانند وعده اي هم كه قصد سياه نمايي دارند از خودشون حرف وپرو‍ه ميسازند.
    • بدون نام US ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
      38 5
      کاش همینطور بود که تو شما میگی ولی سابقه یه چیز دیگه نشون میده
    • بدون نام IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
      28 2
      دوست من عجله نکن. یواش یواش! مرحله به مرحله! اول به طور موازی یه شبکه ملی میارن چون یک دفعه نمیتونن شبکه جهانی رو قطع کنن بعد اولین اعتراضات مردمی به هر علتی مساوی میشه با بسته شدن همیشگی اینترنت جهانی همین الان میزنی سکه فیلتره! میزنی رییس جمهور فیلتره! و . . . قربون یاهو و گوگل و بقیه هم برم اونا اصلا کلا کافرن و نباید باز بشن جالبش میدونی کجاست . وقتی حس کنی رفتارت تو اینترنت زیر نظره! بعضی وقتا یه سایت رو باز می کنم ولی فردا یا دو روز بعد میبینی بستنش. میشه بگی این چه معنی میتونه داشته باشه؟
    • رضا IR ۱۹:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۳۱
      5 10
      اگه هه منفي باف نبودن الان ايران در چنين وضعيتي نبود واقعا متاسفم براي بعضيا دوست دارم بعد از چند سال اونايي كه از اينترنت ملي بد ميگفتن رو ببينم
  • حمید IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    39 4
    مشکل اینجاست ما اعتماد نداریم..اگه هم یه چیزی می گن با باور نمی کنیم اگه می گن اینترنت جهانی قطع نمیشه یه حس میگه دارن الکی می گن
  • حسین LU ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    46 3
    بزارید با یک توضیح کاملا روشنتان کنم. اینترنت ملی کاملا به سایت های خارجی و جهانی اتصال پیدا می کند اما به جای فیلترینک، آن سایت های مورد نظر حذف می شوند یعنی اینکه به جای نمایش صحفه ی فیلترینک، مثلا مینویسه سایت مورد نظر یافت نشد که این دیگر از اختیارات ما خارج است و نه با فیلتر شکن نه با هیچ چیز دیگر نمیشود سایت مورد انتخاب را باز کرد. ما با این اینترنت ذغالی راضی هستیم اینشالله که ملی نشود وگرنه با ایترنت خداحافظی خواهم کرد
  • بدون نام IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    49 2
    بهتر نیست که ملیترش کنیم و برگردیم به دوره درشکه و الاغ و این حرفا؟ هزینشم کمتره بخدا
  • علی IR ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    39 3
    چرا یه خبرنگار پیدا نمی شه روراست اصل موضوع رو از این آقایون بپرسه؟ مثل اینکه خودتون هم بدتون نمیاد این قضیه همینطور کش پیدا کنه؟ اصل مسئله اینه که الان به جز سرویس های یاهو و گوگل (البته به صورت نصف و نیمه) عملا از اینترنت چیزی دیگه ای در دسترس نیست! این دو تا سایت هم که از دید آقایون جاسوس تشریف دارن و اصلا به خاطر همین قراره اینترنت ملی بشه! پس اگه قراره از این به بعد به این سایتها دسترسی نداشته باشیم که دیگه اینترنتی درکار نیست. اگرم قراره دسترسی باشه پس دیگه این داستانها برای چیه؟ یک نفر رک بپرسه که بعد از اینترنت ملی دسترسی به سایت هایی نظیر گوگل و یاهو امکان پذیر خواهد بود یا خیر؟ جوابش هم یک کلمه است. اگه هست که خیلی خب. اگرم نیست زودتر برییم به خراب شده ای پیدا کنیم برای مهاجرت.
  • بدون نام IR ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    20 2
    ببخشید چرا نظر همه رو نمیزارین؟ فک کنم وقتی خبر می خواین بزارین تو سایت نظرای برو بچ خودتونو میزارین و بقیه سر کاریم
  • بدون نام US ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    49 4
    با این کارها فقط رفتن دانشمند ها و اساتید را از ایران سرعت می بخشین!
  • farshad IR ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    16 5
    از بحث فیلترینگ که بگذریم آیا سرعت اینترنت (اینترانت نه) میره بالاتر یا نه؛خدایی مردیم از بس پای مانیتور نشستیم تا یه صفحه بیاد بالا!!!!!
  • NHL IR ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    44 3
    کلا فقط با خودمون رابطه داریم نه با جهان!!!
  • بدون نام IR ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    8 26
    منتظر انتخابات ریاست جمهوری هستیم
    • ? IR ۲۱:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
      19 1
      ???...
  • علی IR ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    31 2
    اینترنت ملی زمانی معنا پیدا می کند که اینترنت جهانی به طور گسترده و با سرعت مناسب قابل دسترس عموم مردم باشد نه آنکه برای مشاهده یک وب در آمریکا یا اروپا ساعت ها پشت مانیتور بنشینید و در آخر نیز نتیجه ای مشاهده نشود. انگاه که موضوع دسترسی با سرعت مناسب و کیفیت عالی فراهم گردید اینترنت ملی می تواند زمینه ساز تقویت قوای دفاع سایبری کشور و نیز توسعه تجارت الکترونیک و همچنین تضمین امنیت کاربران آن گردد و مطمئنن آن موقع مزایای آن ملموس تر و البته شیرین تر به کام همگی خواهد بود . اما آنچه اکنون در حال رخ دادن است خلاف این است به همین دلیل نمی تواند اگر هم مزایایی داشته باشد برای کاربران آن ملموس و البته مورد استقبال باشد.
  • شوک IR ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    36 3
    اقا همینم که هستو جمش کنید بره. حداقل اعصابمون راحته. دیگه نه حرص فیلتر بودن سایت های کاربردی رو میخوریم نه چشممون به باز شدن یک پیج خشک میشه.
  • بدون نام IR ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    19 2
    تا جایی که میدانم اگر بحث داخلی سازی باشد میشود اینترانت و شبکه داخلی که سرعت ان مثل ارتباط دو رایانه با کابل کراس 100مگابایت در ثانیه است.ظاهرا بزرگان ما هم سرعت 100 مگابیت را مطرح میکنند و با این اوصاف اینترانت است. پس ارتباطات جهانی را چگونه داشته باشیم؟
  • بدون نام IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    23 3
    فعلا که این ایمیل ایران خیلی افتضاحه اول این را درست کنید بعد برید سراغ بزرگترش .
  • بی نام IR ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    21 2
    عوض اینهمه هزینه پولش را به خودمان بدهید خودمان خودمان رافیلتر می کنیم یعنی اینطور که کسی بی کار نباشه فرصت نمی کند تو اینترنت وب گردی کند!
  • بابک US ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    27 5
    ما به همین ذغالی راضی هستیم نمی خواد ملیش کنید
  • بدون نام IR ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    15 0
    با ایمیل ایران با عکس مشکل داره و وقتی با ایمیل یاهو به راحتی عکس ها را می بینیم با ایمیل ایران اصلا عکس ها در متن نامه نیست
  • بدون نام IR ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    9 0
    اسپم و جانک میل ایمیل ایران فعال نیست و نامه های اشغالی زیاد وارد می شه و نمی شه جلوشون را گرفت
  • بدون نام CA ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    53 3
    کافیه اینترنت ملی را با خودروی ملی مقایسه کنیم تا ببینیم چه بلایی می خواد سرمون بیاد
  • علی CA ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
    30 3
    این یک جور پشت به دنیا کردن است. دیگر اسم چنین موجودی اینترنت نیست. چه به صورت ملی یا غیر ملی. امیدوارم تجدید نظر شود.
  • سعید IR ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۲
    28 5
    من قصد تعریف کردن از خودمو ندارم ولی جزو یک درصد به اصطلاح نخبه جامعه هستم...آلان از بین 7-8 تا دوستی که 4-5 سال پیش بودیم فقط من به خاطر تعهدی که تو خودم حس می کردم تو ایران موندم همه رفتن اونور...ولی انصافا حق بدین آدم با شنیدن بعضی طرح ها واقعا نا امید می شه من با دکتر شهشهانی کاملا موافقم...این نوع شتاب زده عمل کردن نتیجه ای جز پشیمونی نداره...و ما رو نه تنها در مسیر پیشرفت قرار نمی ده بلکه کیلومترها مسیرمون رو دور می کنه....
  • حمید DE ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۳
    26 2
    من که گورم رو گم کردم و الان دارم از اینترنت آلمان نهایت بهره رو می برم . خداییش یاد اینترنت ایران میفتم خندم میگیره . با نصف پولی که اینجا میدم نسبت به اون موقع ایران دارم باسرعت چندین برابر و اینترنتی بی فیلتر اینجا خوش میگذرونم . البته متاسفانه این خوشی زیاد طول نمیکشه . وقتی برگردم دیگه اینترنتی ت ایران باقی نمونده
  • Reza IR ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۹
    12 1
    به نظر من که اینترانت ملی پیامد های زیر رو داره : 1- حتی اگر هم اینترنت جهانی باشه اینقدر سرعتش رو کم می کنن که خدایی نکرده وارد سایت حرام یا سایتهای استکبار و یا سایت ضد اجتماعی اسمشو نبر (دی:) نشی 2- کسایی که بستگانی در خارج کشور دارن بدبخت میشن 3- دیگه هیچکی از اینترنت استفاده نمیکنه و حداکثر استفاده در حد پرداخت قبوض و خرید کارت شارژ ایرانسل .... 4- دیگه منبعی برای تحقیق دانشجو ها واساتید نیست و همه از دستاورد های روز عقب می مونن و توی دانشگاه ها از منابع ماقبل تاریخ برای تدریس استفاده میشه 5- احتمالا" زبان فارسی کمرنگ میشه (اغراق ) و برای استفاده از اینترانت مجبور به یادگیری زبان عربی میشید 6-دیگه نرم افزار ها و آنتی ویروس هاتونو نمیتونید آپدیت آنلاین کنید و شاید آپدیت آفلاین .....
  • بدون نام US ۰۱:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۷
    7 2
    با ملی شدن اینترنت باید بشینیم و فاتحه اینترنت بخونیم.
  • بدون نام US ۰۱:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۷
    14 1
    ۱۰ سال بعد بابا:پسرم ما یه روزی با اینترنت مون با دنیا در ارطباط بودیم. پسر:ااااااااااا بابا توروخدا راست میگی.
  • dante h3 IR ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۲
    8 0
    این کار حماقت محضه. اگه ما دنیای عظیم اینترنت رو 100% در نظر بگیریم و سهم ایران رو 1% در نظر بگیرم ایران عوض اینکه هزینه کنه و دستگاه هاش رو مجهز کنه تا سرعت رو زیاد کنه میخواد از خیر 99% بگذره و تمرکزش رو بزاره روی این 1 درصد که این کار حماقت محضه.
    • dante h3 IR ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۲
      8 0
      مدیران محترم. اگه نظرم مورد تاییدتون نیست نشونش ندید برای چی ویرایشش میکنید؟ این تقریبا نصف نظر منه. اون شخصی که نظر کامل منو خونده خوب راجع بهش فکر کنه به نظرتون همین الان ازادی توی اینترنت وجود داره که بعد از ملی شدنش وجود داشته باشه؟
  • بدون نام IR ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۹
    0 0
    از هاست ذاهلی با سرعت 250 KB دانلود میکنم ولی از هاست خارجی با سرعت 20 KB از ساعت 2 اینجوری میشه
  • محمد قلی پور IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۷
    0 0
    فیسبوک میشه باز کرد یا نه ؟
  • rahmat1 A1 ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۵
    0 0
    والا الان که وارد سال 2015 شدیم وهیچ خبری نیست اخرین خبری که ازاینترنت ملی اومدسال 2012بود این یعنی که مسئولان توی این چندسال هیچ اقدامی نکردن.
  • متین IR ۰۷:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
    0 0
    شدیم مثل گربه های گیج و فقط دور خودمون می چرخیم.