داوود فتحعلی‌بیگی معتقد است ما «با نوعی فزونی کمّی و نقصان کیفی در تعزیه مواجه‌ایم». او می‌گوید امروزه می‌بینیم برخی از کسانی که در تعزیه می‌خوانند، دیگر آن آوازها و نغمه‌های قدیمی را اجرا نمی‌کنند و بیشتر مداحی می‌کنند تا شبیه‌خوانی.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، داوود فتحعلی‌بیگی، آقای نمایش ایرانی معتقد است ما برای بازگرداندن تعزیه به دوران اوج و شکوه خود نیازمند مرکز حفظ و اشاعه‌ی نمایش‌های آیینی و سنتی ایرانی یا مرکزی برای نمایش‌های ایرانی به معنای خاص کلمه هستیم. او با طرح این موضوع در نشست «آسیب‌شناسی تعزیه در روزگار اکنون» که با حضور حسین کیانی، نمایشنامه‌نویس و کارگردان در کافه‌خبر خبرگزاری خبرآنلاین برگزار شد، اضافه کرد: «چنین مرکزی باید سه وظیفه‌ی اصلی را بر عهده داشته باشد: پژوهش، آموزش و آفرینش. اگر چنین نهادی شکل بگیرد، می‌تواند خودبه‌خود جای خالی دانشگاهی را که باید به این حوزه بپردازد نیز پر کند.» 

فتحعلی‌بیگی همچنین با ابراز تاسف از این که «با نوعی فزونی کمّی و نقصان کیفی در تعزیه مواجه‌ایم»، افزود: «در گذشته، مثلاً چهل سال پیش، در یک مجلس تعزیه، چند شبیه‌خوان برجسته حضور داشتند. امام‌خوانش معیار بود، اشقیاخوان، زنانه‌خوان و شهادت‌خوان هم هر کدام در جایگاه خود توانمند بودند. حتی کسانی که نقش‌های کوچک‌تر را ایفا می‌کردند، در حد و اندازه‌ی خودشان کار را بلد بودند. اما امروز می‌بینیم که برخی از کسانی که در تعزیه می‌خوانند، دیگر آن آوازها و نغمه‌های قدیمی را اجرا نمی‌کنند. بیشتر دارند مداحی می‌کنند تا شبیه‌خوانی.» 

متن کامل این نشست را که با گردانندگی مهدی صفاری‌نژاد، فعال نمایش ایرانی برگزار شد این‌جا بخوانید. 

۲۴۲۲۴۲

کد خبر 2088949

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =