تدابیر سرکوبگرانه آل خلیفه در محرم؛ دعا برای «شهدای امت اسلامی» ممنوع است!

مقامات بحرین با ممنوع کردن دعا برای شهدای امت اسلامی و آزار و اذیت واعظان، مراسم حسینی در محرم الحرام به ویژه عاشورا را محدود کردند، در حالی که سرکوب فرقه‌ای مکرر در پوشش شعارهای همزیستی پنهان شده است.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،مانند هر سال محرم به ویژه عاشورا در بحرین به مناسبتی برای سرکوب و آزار فرقه‌ای و سیاسی مجدد تبدیل شده است. آل خلیفه با برداشتن پرچم‌های سیاه، جمع کردن خیمه‌ها و پوشیدن لباس مبدل توسط ماموران امنیتی به عنوان ماموران شهرداری هویدا شده است تا به بهانه سازماندهی، مراسم‌های حسینی را محدود کنند.

بنا بر روایت شبستان،این اقدامات با هشدار راشد آل خلیفه، وزیر کشور بحرین، در دیدار با رؤسا و نمایندگان مراکز عزاداری و حسینیه‌ها، بیشتر مشخص شد، به طوری که او برپایی موکب‌ها و دسته‌ها را فرصتی برای شیعیان برای برپایی راهپیمایی‌های سیاسی و سوءاستفاده از این زمان برای تضعیف وحدت ملی، گسترش هرج و مرج علیه رژیم آل خلیفه دانست.

در همین حال، ابراهیم العرادی، رئیس دفتر سیاسی ائتلاف ۱۴ فوریه، به الاخبار گفت: کنفرانس سالانه‌ای که وزیر کشور امسال برگزار کرد، از نظر پیام‌هایی که فراتر از مرزهای کشور منتشر کرد، قابل توجه بود. او با گفتن اینکه عاشورا در بحرین قبل از موجودیت ایران وجود داشته است، سعی کرد ایران را هدف قرار دهد، اما این واقعیت را نادیده گرفت که اشتباه کرده است، زیرا عاشورا در بحرین قبل از ورود خانواده آل خلیفه و حکومت آنها وجود داشته است.

العرادی با اشاره به اینکه فضای سرکوب و تشدید نظامی در بیشتر مناطق و شهرها به ویژه در الدراز، سنابس، الغریفه، السهله، الجفیر، باربار، ابوصیبع و سترة حاکم است، تأکید کرد که روایتی که از طریق رسانه‌های رسمی تبلیغ می‌شود، مبنی بر اینکه مقامات از ماه محرم و عاشورا محافظت می‌کنند، کاملا بر خلاف واقعیت است.

وی گفت که در یک منطقه، مأموران امنیتی مداخله کردند و حتی پوشیدن سربندهایی با شعارهای حسینی و پوشیدن پیراهن‌هایی که حس عزاداری را منتقل می‌کردند، ممنوع کردند.

العرادی توضیح داد که  مقامات آل خلیفه حتی پا را فراتر گذاشته و افرادی را که عکس شهید سید حسن نصرالله، را در تلفن‌های همراه خود داشتند، دستگیر کرده‌اند. مچنین دعا برای بازگشت آوارگان به وطن شان را ممنوع کرده‌اند و دعا برای شهدا، چه شهدای بحرینی و چه شهدای مقاومت در غزه و لبنان، را جرم‌انگاری کرده‌اند. در هر تجمع و مجلسی که برای این شهدا دعا خوانده می‌شود، مداح یا واعظ احضار یا دستگیر می‌شود.

رئیس دفتر سیاسی ائتلاف ۱۴ فوریه خاطرنشان می‌کند که این هدف قرار دادن، پیش از این بوده و سالانه اتفاق می‌افتد، اما به صورت دوره‌ای در ماه محرم متمرکز می‌شود و اشکال مختلفی به خود می‌گیرد. این مسئله پس از خیزش فوریه ۲۰۱۱ تشدید شد.

وزیر کشور در بیانیه‌ای در پنجم ادعا کرد که بحرین الگویی در احترام به تکثرگرایی فرقه‌ای است، در همان روز نیروهای امنیتی به مهمانخانه‌ای در شهر کرزکان حمله کردند و چادری را که برای مراسم عاشورا برپا شده بود، برچیدند.

تنها در هفته اول محرم، بیش از ۱۵ واعظ و مداح احضار شدند، در حالی که شیخ عیسی المومن، شیخ حسین عبدالکریم الملا عطیه الجمری، واعظ شیخ کاظم درویش و مداحان مجتبی العابد و محمود الموسوی دستگیر شدند.

جمعیت الوفاق بحرین این اقدامات را بخشی از اوباشگری این رژیم دانست که از ذهنیت امنیتی عقب‌مانده آن سرچشمه می‌گیرد و با شعارهای وحدت، همزیستی و مدارا پوشانده شده است.

در همین حال، سازمان آمریکایی‌ها برای دموکراسی و حقوق بشر در بحرین (ADHRB)، ادامه آزار و اذیت مذهبی شهروندان شیعه و سلب آزادی آنها برای انجام مراسم مذهبی خود در ایام عاشورای جاری را محکوم کرد و آن را منعکس‌کننده دوگانگی آشکار بین لفاظی‌های رسمی و واقعیت‌های میدانی دانست.

از جمله جدیدترین حوادث، حادثه‌ای بود که در آن حسن العنفوز، مرد جوانی در منطقه الدراز، هنگام تلاش برای محافظت از یک مهمان در برابر حمله، مستقیماً از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت. این حادثه منجر به شکستگی جمجمه و رفتن او به کما برای چند روز شد، قبل از اینکه فلج شود.

سازمان آمریکایی‌ها برای دموکراسی در مورد این حادثه از مقامات خواست حملات به شعائر مذهبی شهروندان شیعه را متوقف کنند و به حق قانونی و بین‌المللی برای انجام آزادانه مراسم مذهبی احترام بگذارند.

 این سازمان سیاست مصونیت از مجازات و حمایت از جلادان را که باعث تداوم تخلفات و تشدید آزار و اذیت فرقه‌ای می‌شود، محکوم کرد و عدم آغاز تحقیقات در مورد حمله به العنفوز را محکوم کرد.

شیخ عیسی قاسم که به دلیل اقدامات تنبیهی علیه خود از سال ۲۰۱۷ در شهر قم ساکن است، در بیانیه‌ای در حساب توییتر خود در ۷ ژوئن، آنچه اتفاق افتاده را بخشی از نبرد جاری در بحرین دانست و گفت: به محض نزدیک شدن  ماه محرم، نبردی شدید بین سیاست‌های موجود و منبر حسین (علیه السلام)، موکب او، تشییع او، پرچم او و واعظان محرم در می‌گیرد.

کد خبر 2089383

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار