این مواد غذایی باعث بوی بد بدن می‌شوند!

بسیاری از خوراکی‌ها (علاوه بر سیر که از این نظر شناخته‌شده‌تر است) می‌توانند بر بوی بدن افراد تأثیر بگذارند، با این حال کارشناسان معتقدند انتخاب‌های غذایی مناسب می‌تواند این اثرات را کاهش دهد.

به گزارش خبرآنلاین، «ارین پالینسکی-وید»، متخصص تغذیه در نیوجرسی می‌گوید: برخی خوراکی‌ها بیش از دیگران بر بوی بدن تأثیر می‌گذارند. به گفته این کارشناس، تحقیقات نشان می‌دهد که بوی بدن تحت‌ تأثیر عواملی چون باکتری‌های موجود روی پوست هر فرد و نحوه تجزیه عرق توسط این باکتری‌ها، قرار می‌گیرد.

ایسنا نوشت: در ادامه، به برخی از رایج‌ترین مواد غذایی که می‌توانند بر بوی بدن تأثیر بگذارند، اشاره شده است:

* ماهی

همه ما با بوی «ماهی‌مانند» ناشی از غذاهای دریایی آشنا هستیم اما مصرف این خوراکی‌ها می‌تواند بوی بدن افراد را نیز در مشام دیگران تغییر دهد.

این متخصص کلینیک کلیولند می‌گوید در مواردی بسیار نادر، بدن، یک ترکیب جانبی موجود در غذاهای دریایی به‌ نام «کولین» را به ماده‌ای با بوی ماهی موسوم به «تری‌متیل‌آمین» تبدیل می‌کند.

این ترکیب با جریان خون در سراسر بدن حرکت کرده و از طریق تنفس و سطح پوست دفع می‌شود.

افرادی که به این نوع عارضه نادر معروف به «تری‌متیل‌آمینوری» دچار هستند، پس از مصرف سایر خوراکی‌ها از جمله لوبیا، کلم بروکلی، گل‌کلم، بادام‌زمینی و محصولات سویایی نیز ممکن است بویی ماهی‌مانند از بدنشان به مشام اطرافیان برسد.

این متخصص می‌گوید: با این حال این بیماریِ بسیار نادر، تنها چند صد نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و اکثر افراد می‌توانند بدون نگرانی، ماهی مصرف کنند.

* سبزیجات چلیپایی

اگرچه سبزیجات به‌طور گسترده به‌عنوان یکی از سالم‌ترین انتخاب‌های غذایی شناخته می‌شوند اما برای برخی افراد می‌توانند بویی غیرمنتظره ایجاد کنند.

به گفته متخصصان، سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی، کلم، گل‌کلم و کلم بروکسل هنگام آزادسازی اسید سولفوریک می‌توانند باعث بوی بدن شوند. این بو توسط عرق، تنفس و گاز روده تشدید می‌شود.

* ادویه‌ها

ارین پالینسکی-وید می‌گوید: برخی غذاهای تند به‌ دلیل ترکیبات حاوی گوگرد و متابولیت‌های خاص، شناخته شده‌اند که بوی بدن را افزایش می‌دهند.

وقتی این ترکیبات آزاد می‌شوند، با باکتری‌های پوست واکنش می‌دهند و باعث ایجاد بوهای خاص می‌شوند.

متخصصان اشاره می‌کنند که ادویه‌هایی مانند کاری و زیره دارای «ترکیبات فرّار» هستند که وارد جریان خون می‌شوند و از طریق غدد عرق آزاد شده و باعث بوی متمایزی می‌گردند.

* گوشت قرمز

به گفته پالینسکی-وید، مصرف مقادیر زیاد گوشت قرمز نیز می‌تواند بر بوی بدن تأثیر بگذارد.

مصرف گوشت قرمز می‌تواند پروتئین‌های بدون بو را از طریق تعریق آزاد کند اما پس از ترکیب با باکتری‌های پوست، بوی آن‌ها تشدید می‌شود.

خوراکی‌هایی برای بهبود بوی بدن

کارشناسان یادآور شده‌اند اینگونه نیست که از بدن همه افراد پس از خوردن این مواد غذایی، بوهای یکسانی به مشام برسد زیرا تفاوت‌های ژنتیکی، بر نوع و شدت بوی تولید شده تأثیر می‌گذارد.

با این حال ایجاد تغییرات خاص در رژیم غذایی می‌تواند به کاهش یا جلوگیری از بوی بدن کمک کند.

متخصصان توصیه می‌کنند که ممکن است با کاهش مصرف خوراکی‌های سرشار از گوگرد، کاهش گوشت قرمز و غذاهای بسیار تند و همچنین افزایش مصرف آب و انواع دیگری از میوه‌ها و سبزیجات بتوانید بوی بدن را بهبود ببخشید.

پالینسکی-وید گفت: خوراکی‌هایی مانند سیب، سبزیجات برگدار، ماست و چای سبز می‌توانند ترکیبات ایجادکننده بو را خنثی کرده و از باکتری‌های مفید روده حمایت کنند که این امر می‌تواند بوی ناخوشایند بدن را کاهش دهد.

این متخصص تاکید می‌کند: حفظ هیدراتاسیون مناسب و تمرکز بر حمایت از سلامت متابولیک از طریق بهبود کیفیت خواب، کاهش استرس و فعال ماندن، همگی می‌توانند به بهبود بوی کلی بدن کمک کنند.

۴۷۲۳۶

کد خبر 2089489

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین