بزرگداشت ۸۰ سال تاریخ قهرمانی در کلوپ آبی

مراسم رونمایی از کتاب «آبی آنتیک: از تاج تا استقلال» به روایت ابراهیم افشار عصر سه‌شنبه ۲۴ تیرماه با حضور جمعی از اهالی فوتبال، هنرمندان و هواداران باشگاه استقلال تهران و با حضور پرشمار خبرنگاران و فعالان رسانه در کتابسرای راوی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم رونمایی از کتاب «آبی آنتیک: از تاج تا استقلال» به روایت ابراهیم افشار عصر سه‌شنبه ۲۴ تیرماه با حضور جمعی از اهالی فوتبال، هنرمندان و هواداران باشگاه استقلال تهران و با حضور پرشمار خبرنگاران و فعالان رسانه در کتابسرای راوی برگزار شد.

در این مراسم برخی از پیشکوستان و بازیکنان باشگاه استقلال تهران از جمله بهتاش فریبا، سعید مراغه‌چیان، هادی نراقی، مجتبی جباری، مهدی پاشازاده، مهدی امیرآبادیان، زبیر نیک‌نفس و جمعی از اهلی فرهنگ از جمله حمیدرضا آذرنگ، سارا سالار، مسعود طباطبایی، علی جعفریه و.. حضور داشتند.

در ابتدای مراسم رونمایی از «آبی آنتیک»، پوریا سوری، مدیر انتشارات وزن دنیا ضمن خوشامدگویی به حاضرین گفت: «در هشتادمین سال تاسیس باشگاه استقلال مفتخریم که میزبان شماری از تاریخ‌سازان باشگاه باشیم تا از کتاب رونمایی کنیم که انتشارش سال‌ها از آرزوهای هواداران فوتبال در ایران بوده است.» 

او تاکید کرد کتاب «آبی آنتیک» تاریخ‌نگاری نیست بلکه روایت‌ها و قصه‌های تلخ و شیرین تاریخ این باشگاه است. سوری با اشاره به چاپ دیگر اثر ابراهیم افشار، کتاب «از نفس افتاده» در نشر وزن دنیا درباره ویژگی‌های خاص کتاب «آبی آنتیک» از جمله استفاده از آرشیوهای تاریخی عکس و اسناد توضیحاتی ارائه کرد و افزود: «مطمئنیم که این کتاب می‌تواند کامل‌تر و مفصل‌تر باشد اما باید پرسید که چگونه می‌توان ۸۰ سال تاریخ را در ۸۰۰ صفحه گنجاند؟» 

مدیر انتشارات وزن دنیا در پایان اظهاراتش ضمن تشکر از برگزارکنندگان این رویداد گفت: «ما علاقه‌مند بودیم که رونمایی از این کتاب را در کتابسرای راوی که توسط آقای مجتبی جباری و همسرش بنیان نهاده شده، برگزار کنیم. چون این رویداد پیام مهم و روشنی خواهد داشت که باشگاه تاج – استقلال در کنار سنت ورزشی، سنت فرهنگی را نیز بنا نهاده و قهرمانان این باشگاه دارای منش و آگاهی بوده و هستند و همیشه در کنار مردم خواهند ماند.» 

بزرگداشت ۸۰ سال تاریخ قهرمانی در کلوپ آبی

نگاه جدی‌تر به ادبیات ورزشی

در ادامه، مجتبی جباری، بازیکن اسبق، سرمربی پیشین باشگاه استقلال و بنیان‌گذار کتابسرای راوی در اظهاراتی با اشاره به نحوه‌ آشنایی با ابراهیم افشار گفت: «همسرم برای نخستین بار برخی از نوشته‌های آقای افشار را به من نشان داد و پس از آن بود که با ایشان آشنا شدم. هم‌چنین در سال‌های اخیر بارها میزبان مراسم‌های عزیزان وزن دنیا بودیم و شرایط به گونه‌ای پیش رفت که در نهایت منجر به این شد که کتابی باکیفیت در هشتادمین سالگرد تاسیس باشگاه منتشر شود.» 

 او افزود: «من به عنوان عضو کوچکی از این باشگاه بسیار مفتخر و خوشحال هستم که سال‌هایی را در این باشگاه بازی کردم و از همه شما عزیزانی که همیشه حامی و پشتوانه این تیم بودید سپاس‌گزارم.» 

جباری در ادامه با تاکید بر این‌که افتخارات باشگاه استقلال حاصل تلاش‌های بازیکنان و هوادارن است از عملکرد مدیریت و ساختار باشگاه انتقاد کرد و گفت: «مسئله‌ای که باعث می‌شود تمام بازیکنان با انگیزه وارد این باشگاه شوند و برای این باشگاه تلاش کنند همین حضور و حمایت‌های گرم است.» 

سرمربی پیشین باشگاه استقلال هم‌چنین درباره‌ کتاب «آبی آنتیک» گفت: «نگارش این کتاب توسط آقای افشار موجب می‌شود که پس از این نگاه ما به ادبیات ورزشی جدی‌تر شود چرا که پیش از این جای چنین دیدگاه‌هایی بسیار خالی بود.» 

جباری در پایان سخنانش، بخش‌هایی از این کتاب را برای حاضران خواند.

کاش به گذشته‌ای که فرهنگ در آن غالب بود برگردیم 

هادی نراقی، پیشکسوت باشگاه در ادامه برنامه در اظهاراتی ضمن تقدیر از کیفیت فنی و اخلاقی مجتبی جباری در دوران حضورش در باشگاه استقلال گفت: «خوشحالیم که امروز این جمع بزرگ در این مکان گرد هم آمده‌اند و امیدوارم این اقدامات در کشور ما ادامه یابد چرا که مملکت ما به شدت به کار فرهنگی نیاز دارد.» 

سعید مراغه‌چیان، دیگر پیشکسوت باشگاه استقلال بود که در این مراسم سخنرانی کرد. او با تقدیر از همه دست‌اندرکاران تهیه کتاب و برگزاری مراسم رونمایی «آبی آنتیک»، گفت: «ورزش به جایی رسیده است که همه باشگاه‌ها تلاش می‌کنند شخصیت‌های فرهنگی و آگاه را در کنار تیم خود داشته باشند. امیدوارم تعداد برنامه‌های فرهنگی از این دست آن‌قدر افزایش پیدا کند تا ما مقداری به گذشته‌ای که فرهنگ در آن غالب بود برگردیم.» 

ابراهیم افشار، ورزشی‌نویسی در ایران را تغییر داد

ابراهیم افشار، روزنامه‌نگار باسابقه ورزشی و نویسنده کتاب «آبی آنتیک» نیز در ادامه این مراسم گفت: «از روزی که این کتاب منتشر شده بسیاری به دلیل استفاده از واژه تاج از من انتقاد کرده‌اند.» 

او افزود: «واژه تاج از زبان پهلوی برگرفته شده و معرب تاگ است که کلاهی است که پادشاهان و ملکه‌ها بر سر می‌گذاشتند. اما این واژه مانند بسیاری دیگر از واژه‌ها مصادره شده و مخصوص حکومت‌ها تعریف می‌شود. امیدوارم این روزها که ملی‌گرایی مد شده این واژه هم مجددا به ادبیات شفاهی و مکتوب ما بازگردد.» 

او در ادامه با تقدیر از کوشش‌های اعضای تحریریه و مدیران انتشارات وزن دنیا گفت: «هر افتخاری که این کتاب کسب کند متعلق به این عزیزان است و این نوشته‌ها شاید فقط هذیان‌ها و رویاهای من بود که در دلم تلنبار شده بود.» 

او با تاکید بر این‌که طرح نام پرویز خسروانی پس از چهار دهه در این کتاب موضوع مهمی است، ادامه داد: «اغلب روشنفکران دهه ۵۰ و ۶۰ با خسروانی مخالف بودند. من هم با تفکرات سیاسی او مخالفت داشتم اما او تنها مدیری است که این همه ملک و مستغلات برای فوتبال ایران از خود برجا گذاشت و رفت و هیچ کدام را با خود نبرد بنابراین فکر می‌کنم که ورزش ما مدیون او باشد.» 

منوچهر زندی، پیشکسوت ورزشی‌نویسان ایران پس از سخنان افشار در اظهاراتی گفت: «بسیار خوشحالم که امروز بار دیگر پیوند فرهنگ با باشگاه استقلال را می‌بینم و خوشحالم که فردی مانند مجتبی جباری چنین جمعی را فراهم کرده است.» 

زندی افزود: «وقتی روزنامه نگاری را  شروع کردم، ابراهیم افشار در تبریز بود. همیشه پیش خودم فکر می‌کردم که آیان ممکن است ما در میان ورزشی‌نویسان یک صمد بهرنگی، یک عمران صلاحی یا غلامحسین ساعدی داشته باشیم؟ تا یک روز هوشنگ فتحی گفت بیا و ببین که یک پسر شهرستانی دارد چه‌ها می‌کند! او را به تهران آوردند و دیدیم که عجب نویسنده‌ای!» 

زندی در ادامه افزود: «ابراهیم افشار، ورزشی‌نویسی در ایران را تغییر داد چرا که چیزهایی نوشته که غیرورزشی‌نویس‌ها هم شهامت نوشتنش را ندارند. من افتخار می‌کنم که فردی مانند ابراهیم افشار در جامعه ورزشی‌نویسان حضور دارد.» 

مهدی پاشازاده، از دیگر پیشکسوتان استقلال نیز دقایقی در این جلسه سخنرانی کرد. او ضمن تشکر از برگزارکنندگان مراسم گفت: «در روزهایی که کار فرهنگی انجام نمی‌دهیم و دنبال جنجال هستیم چنین اقداماتی که موجب می‌شود جوانان با تاریخ باشگاه آشنا شوند بسیار باارزش است.» 

او افزود: «من اگر ده بار دیگر بمیرم و زنده شوم باز هم انتخابم استقلال خواهد بود چون از کودکی عاشق شخصیت این باشگاه بودم. امیدوارم این شخصیت دوباره به استقلال برگردد و بتوانیم از این سرمایه‌های پیشکسوت در باشگاه استفاده کنیم و برای باشگاه و کشور افتخار کسب کنیم.»

حمیدرضا آذرنگ، بازیگر و گارگردان سینما و تئاتر نیز از دیگر میهمانان این مراسم  بود. او که از هواداران سرسخت باشگاه استقلال است در اظهاراتی گفت: «ما به صورت خانوادگی استقلالی بودیم و همواره افتخار کردیم به این استقلالی بودن و افتخار هم خواهم کرد به خصوص در شرایطی که عنوان شد مستغلات یک باشگاه فرهنگی و ورزشی را از اعضایش دریغ می‌کنند ولی هنوز جایگاهش همان است و همان خواهد ماند.» 

او در ادامه ضمن تقدیر از کتاب «آبی آنتیک» گفت: «یک مجموعه قصه هم در دل طرفداران است که ای کاش یک روزی این قصه‌ها هم تبدیل به یک کتاب شود.»   

در پایان این مراسم نیز جشن امضای کتاب با حضور نویسنده و پیشکسوتان باشگاه استقلال برگزار شد. لازم به ذکر است که کتاب «آبی آنتیک؛ تاج تا استقلال» به تازگی از سوی انتشارات وزن دنیا در ۷۳۶ صفحه تمام رنگی و با قیمت دو میلیون تومان به بازار نشر عرضه شده است.

بزرگداشت ۸۰ سال تاریخ قهرمانی در کلوپ آبی

۲۴۲۲۴۲

کد خبر 2090615

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =