به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از پدال، شرکت هیوندای روتم (صنایع دفاعی) رسماً توسعه تانک رزمی نسل بعدی خود با نام K۳ را با همکاری آژانس توسعه دفاعی (ADD) و آژانس فناوری و کیفیت دفاعی کره جنوبی آغاز کرده است. این پروژه که تولید آن برای سال ۲۰۴۰ برنامهریزی شده، بهعنوان جاهطلبانهترین پروژهٔ زرهی کره جنوبی شناخته میشود و با استفاده از پیشرانه سلول سوختی هیدروژنی، تحولی در میادین نبرد ایجاد میکند. K۳ پیشرفت چشمگیری نسبت به تانک K۲ بلک پنتر ارائه میدهد و فلسفه طراحی آن نشاندهنده تغییر در رویکردهای عملیاتی جنگ مکانیزه است.
هیوندای روتم در حال توسعه تانکهایی با پیشرانه هیبریدی برای حذف موتور دیزلی است. نسخههای اولیه K۳ از سیستم هیبریدی هیدروژن-دیزل استفاده خواهند کرد اما هدف نهایی، گذار کامل به سلولهای سوختی هیدروژنی است که مزایای تاکتیکی قابلتوجهی ارائه میدهند. این مزایا شامل کاهش چشمگیر امضاهای صوتی و حرارتی است که تشخیص توسط حسگرهای مادونقرمز و سیستمهای نظارتی صوتی را دشوار میکند، ضمن اینکه استقامت عملیاتی را افزایش میدهد. به گفتهٔ هیوندای روتم، تانک رزمی نسل بعدی، تمامی قابلیتهای تانکهای امروزی را پشت سر میگذارد و با جدیدترین فناوریها برای جنگ آینده، بهرهوری مأموریتی بالاتری ارائه میدهد. این شرکت تأکید دارد که تغییرات در میدان نبرد نیازمند آتشافزار قویتر، فرماندهی و کنترل پیشرفتهتر و بقای بیشتر برای نبرد مؤثر و همکاری تیمی است.
قلب آتشافزار K۳، توپ بدون خان ۱۳۰ میلیمتری است که روی برجک بدون سرنشین نصب شده است. این توپ که برای کشندگی در بردهای بلند طراحی شده، توسط سیستم کنترل آتش مبتنی بر هوش مصنوعی پشتیبانی میشود که قادر به ردیابی و درگیری خودکار با اهداف است. به گفته مقامات شرکت، این سیستم قابلیتهای ضربه پیشدستانه و هدفگیری سریع در محیطهای جنگی شبکهای را فراهم میکند. برجک همچنین مجهز به موشکهای هدایتشونده ضدتانک چندمنظوره (ATGM) با برد درگیری تا ۸ کیلومتر است که حالتهای هدفگیری مستقیم و فراتر از خط دید را ارائه میدهد. یک ایستگاه تسلیحاتی کنترل از راه دور با کالیبرهای ۱۲.۷ تا ۳۰ میلیمتر نیز برای دفاع نزدیک تکمیلکننده این مجموعه است.
محافظت از خدمه نیز از طریق طراحی کمارتفاع بدنه و کپسول زرهی داخلی برای سه خدمه (راننده، توپچی و فرمانده) که از محل ذخیره مهمات جدا شده، صورت میگیرد. این طراحی جداسازی، مشابه مفاهیم ایمنی در تانکهای مدرن غربی مانند مرکاوای اسرائیل و پنتر KF-۵۱ آلمان است. K۳ از فناوریهای پیشرفته ضدالکترونیک مثل اقدامات متقابل مادونقرمز (DIRCM) برای متوقف کردن موشکهای گرمایاب و سیستم حفاظت فعال (APS) برای رهگیری پرتابههای ورودی هم بهره میبرد. همچنین مجموعهای برای اختلال پهپادها تعبیه شده که ایمنی آن را در برابر دشمنان قدرتمند افزایش میدهد.
هیوندای روتم قصد دارد تانک جدید خود را با هندسه پنهانکار و مواد کاهنده امضا، مشابه مفهوم PL-۰۱ لهستان، مجهز کند. زره ماژولار پیشرفته متشکل از لایههای سرامیکی، کامپوزیتی و فولادی، حفاظت مقیاسپذیری متناسب با نیازهای مأموریت ارائه میدهد. K۳ همچنین از حالتهای رانندگی خودکار و پهپادهای همراه برای شناسایی و تشخیص تهدید بهره میبرد. پروژه K۳ در صورت موفقیت، اولین تانک رزمی هیدروژنی جهان خواهد بود و کره جنوبی را در خط مقدم جنگ زرهی نسل بعدی قرار میدهد.
۲۲۷۳۲۲
نظر شما