به گزارش خبرآنلاین،سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که مواجهه بیش از حد با اشعه UV به عنوان علت اصلی اثرات مضر بر روی پوست، چشم و سیستم ایمنی شناخته شده و از این رو رعایت نکات لازم برای در امان ماندن از عوارض ناشی از این اشعه ضروری است.
میزان در خبری نوشت:در همین رابطه محمد رضوانی، دارای برد تخصصی بیماری پوست و مو در ضمن اشاره به اینکه اثر اشعه ماورای بنفش بر روی پوست معمولا مخرب است، گفت: این اثرها به ۲ گروه تقسیم میشود که یکی از آنها تاثیرهای زودرس و حاد است، فردی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار گرفته دچار قرمزی، آفتاب سوختگی و تغییر رنگ زودرس پوست میشود.
وی با بیان اینکه یکسری اثرها نیز مزمن هستند و در درازمدت سبب بروز تغییراتی در پوست میشوند، ادامه داد: از جمله آنها میتوان به تیره شدن، پیدایش لکها، شکست الیاف ارتجاعی پوست که به آنها الاستین و کلاژن گفته میشود به این معنی که پوست در معرض تابش چروک بیشتر میشود، افزایش ضخامت پوست و همچنین افزایش احتمال ابتلا به سرطان اشاره کرد؛ اشعههایی که بر روی پوست تابیده میشود میتواند موجب بروز تغییراتی در سلولها شود و ابتلا به سرطان پوست را به همراه داشته باشد.
تنظیم زمان رفت و آمد
این متخصص پوست با تاکید بر اینکه باید سعی کنیم تا حد امکان در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیریم، افزود: یکی از راههای موثر برای در امان ماندن از تابش نور خورشید تنظیم زمان رفت و آمدمان است. بهتر است انجام کارهایمان به ساعتهای اولیه صبح و یا عصر موکول کنیم و در ساعتهای اوج تابش آفتاب در معرض تابش مستقیم قرار نگیریم.
پوشاندن پوست بدن
این پزشک متخصص بیان کرد: نکته دیگر این است که سعی کنیم تا جایی که ممکن است بدنمان را بپوشانیم برای مثال بهتر است بیشتر از لباسهای آستین بلند استفاده کنیم چراکه پارچه از بهترین ضد آفتاب نیز بهتر است، اگر به صورت افراد مسن نگاه کنیم چروک بیشتری به نسبت نواحی دیگر بدن که در معرض تابش مستقیم نبوده و پوشیده بوده است، دارد.
استفاده از کرمهای ضدآفتاب
رضوانی توضیح داد: سومین راهکار استفاده از کرمهای ضدآفتاب است. لازم است استفاده از کرمهای ضد آفتاب هر ۳ ساعت یک بار تکرار شود چراکه اثر ضدآفتاب بین ۲ تا ۴ ساعت از بین میرود. همچنین افراد میتوانند از سایهبانهایی بر روی صورتشان نظیر کلاههای لبه دار استفاده کنند که لبهاش حداقل ۷ سانت باشد.
وی عنوان کرد: این نکات نه تنها در زمان وجود اشعه ماورای بنفش بلکه باید در کل تابستان و کل سال رعایت شود البته هر چه شدت و زمان تابش بیشتر باشد باید رعایت این نکات بیرون از منزل بیشتر جدی گرفته شود، همچنین در مکانهایی که از مهتابی کم مصرف استفاده میشود نیز بهتر است از ضد آفتاب استفاده شود.
۲۲۳۲۱۷
نظر شما