به گزارش خبرآنلاین؛در پی افزایش هزینه های تولید، نانوایان سنتی یارانهای در تهران بارها خواستار افزایش قیمت نان شده بودند تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند بنابراین طی هفته گذشته به طور غیررسمی نرخ نان مشخص شد و با تعیین نرخ ها در کارگروه تنظیم بازار استانداری تهران نرخ های جدید در کارتخوان نانواییها عملیاتی شد.
ایرنا در خبری نوشت:هر ساله هزینه های تولید همچون دستمزد کارگری، انرژی (آب، برق و گاز) اجاره ملک و معیشت زندگی در نانوایی ها افزایش مییابد که انتظار می رود این شاخص ها در قیمت نهایی نان دیده شود که در اواسط خردادماه امسال نیز زمزمه افزایش نرخ نان مطرح شد اما قیمت جدید نان توسط استانداری ابلاغ نشده بود.
بنابراین براساس تصمیم کارگروه تنظیم بازار استانداری تهران قیمت نان سنگک سنتی با وزن ۶۰۰ گرم (خمیر نان) ۷ هزار و ۶۰۰ تومان، بربری با وزن ۵۵۰ گرم ۵ هزار و ۳۵۰ تومان، لواش با وزن ۱۳۰ گرم ۱۴۰۰ تومان، تافتون ماشینی با وزن ۲۰۰ گرم ۲۰۰۰ تومان، تافتون تنوری با وزن ۳۲۰ گرم دو هزار و ۳۰۰ تومان و نان خراسانی تنوری با وزن ۲۷۰ گرم سه هزار و ۷۵۰ تومان تعیین شده است.
قیمت هر واحد کنجد نیز روی دستگاه های کارتخوان ۲ هزار تومان اعمال می شود.
رشد ۵۲ درصدی نرخ نان در تهران
حال در این پیوند مهدی امیدوار سخنگو و نایب رئیس دوم اتاق اصناف ایران درباره افزایش قیمت نان در سراسر کشور اظهار داشت: در سالهای گذشته قیمت های نان به دلیل عدم تطابق با هزینههای واقعی همواره مورد انتقاد قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: دولت در این زمینه کمک های مالی از جمله حدود ۴۰ درصد از مبلغ نان و حق بیمه نانوایان و کارگران را پرداخت می کرد، اما از ابتدای سال تاکنون این کمک ها قطع و بیمه واحدهای صنفی نان آزاد شد که این تغییرات باعث شده هزینه های نانوایان شامل حقوق کارگران، حامل های انرژی، کرایه حمل و نقل و اجاره بها افزایش یابد.
امیدوار با بیان اینکه طبق آنالیزها تنها ۸ درصد یک عدد قرص نان مربوط به آرد دولتی است، تصریح کرد: همچنین دولت تغییر نرخ آرد از نوع یک به نوع دو را اعمال کرد که بر قیمت نان تاثیر گذاشت که این عوامل منجر به اعتراض نانوایان شد چراکه قیمت نان با وجود اینکه آرد یارانه ای دریافت می کند اما نیازمند محاسبه قیمت سایر عوامل تاثیرگذار است.
سخنگو اتاق اصناف ایران به نامه اخیر معاون اول رئیس جمهور به استانداران درباره اختیار افزایش قیمت نان اشاره کرد و گفت: بر اساس این نامه، در استان تهران تا ۷۰ درصد، در مراکز استان ها تا ۶۰ درصد و در شهرستان ها تا ۵۰ درصد امکان افزایش قیمت وجود داشت.
وی گفت: آنچه در کارگروه های کشوری و استانی رخ داد، کمتر از نرخی بود که دولت مجوز آن را داده بود به طوری که افزایش قیمت نان در تهران و مراکز استان ها ۵۲ درصد و در شهرستان ها حدود ۴۲ درصد بوده است.
امیدوار با بیان اینکه آنالیز قیمت نان به ویژه در تهران نشان می دهد که هزینه ها ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصد افزایش را نشان می دهد، افزود: در حال حاضر بارگذاری قیمت های جدید نان سنتی در سامانه نانینو در بیشتر استان ها به جز کردستان ( سنندج) اعمال شده که بزودی نرخ های جدید در کردستان نیز بارگذاری می شود.
۲۱۷
نظر شما