نادیا زکالوند: انگور سیاه حاوی مواد مغذی متعددی از جمله، ویتامینهای C، A و آهن است و منبعی عالی از کربوهیدرات و آنتیاکسیدان است و به بدن انرژی میرساند و از قلب و مغز در برابر انواع بیماریها مراقبت میکند. از ویژگیهای این میوه برای قلب و مغز باید به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش فشار خون
انگور سیاه حاوی پتاسیم است که به کاهش فشار خون کمک میکند و در نتیجه از سکته قلبی کاسته میشود.
کاهش کلسترول بد و مراقبت سلولی
آنتیاکسیدانهای موجود در انگور سیاه، بهویژه رزوراترول، از کلسترول بد خون کاسته و موجب افزایش کلسترول خوب میشود و بدینترتیب قلب و مغز در خطر آسیب قرار نمیگیرند.
همچنین این آنتیاکسیدانها از سلولهای مغزی در برابر رادیکالهای آزاد و صدمات ناشی از اکسیداتیو محافظت میکند.
پیشگیری از التهاب رگها و مغز
خواص ضدالتهابی انگور سیاه برای حفظ سلامت رگهای خونی موثر است. سلامت رگها از خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی کم میکند. همچنین ترکیبات موجود در انگور از التهاب مغزی کاسته و به سلامت مغز کمک میکند.
بهبود عملکرد قلب و مغز
ترکیبات پلیفنول موجود در انگور سیاه جریان خون را بهبود بخشیده و موجب تقویت قلب میشود. درضمن این میوه خوشطعم، حافظه و عملکرد شناختی مغز را تقویت کرده و مصرف مرتب آن در پیشگیری از بیماریهای زوال عقل مانند آلزایمر بسیار موثر است.
دیگر فواید انگور سیاه
انگور سیاه علاوهبر سلامت مغز و قلب برای بخشهای دیگر بدن نیز مفید است. حدود ۱۴۰ گرم از این میوه، ۹۰ کالری، ۲۴ گرم کربوهیدرات، ۱ گرم فیبر، ۱ گرم چربی، ۱۷درصد نیاز روز ویتامین C، ۱۱درصد نیاز روز ویتامین A و ۲درصد نیاز روز آهن دارد.
این میوه با تولید نوعی پروتئین مقاومت انسولینی بدن را کم کرده و اثرات ضددیابتی دارد. بهدلیل وجود مقادیر بالایی از آنتیاکسیدانها، این میوه از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کرده و جلوی ابتلا به سرطان را میگیرد.
انگور ویژگیهای ضدمیکروبی دارد و همچنین برای سلامت پوست و مو مفید است.
منبع:
نظر شما