زائران اربعین برای پیشگیری از بیماری‌های گوارشی چه کنند؟

متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به شرایط آب و هوایی گرم در ایام پیاده‌روی اربعین، بر ضرورت رعایت اصول بهداشتی برای پیشگیری از بروز بیماری‌ها تأکید کرد.

به گزارش خبرآنلاین،نادر زرین‌فر، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک، با بیان اینکه استفاده از آب آشامیدنی سالم، شست‌وشوی مناسب خرما و مصرف مواد غذایی فاسدشدنی تنها در صورت رعایت زنجیره سرما اهمیت فراوان دارد، افزود: در فصل گرما، باکتری‌ها به‌سرعت تکثیر می‌شوند و می‌توانند موجب بروز اسهال، تهوع، استفراغ و درد شکم شوند؛ این مسئله به‌ویژه برای سالمندان و کودکان می‌تواند عوارض شدیدی به همراه داشته باشد.

مهر در خبری نوشت:زرین‌فر با اشاره به طیف وسیعی از عوامل بیماری‌زا، از جمله باکتری‌هایی مانند سالمونلا که روده بزرگ را درگیر می‌کنند، آمیب‌هایی که موجب اسهال خونی می‌شوند و باکتری‌های مولد اسهال‌های آبکی، خاطرنشان کرد: درمان اولیه این بیماری‌ها معمولاً علامتی است و شامل جبران مایعات و الکترولیت‌های از دست‌رفته می‌شود. در صورت نیاز، بستری و درمان تزریقی نیز انجام خواهد شد.

وی گرمازدگی را از دیگر مشکلات رایج در مسیر پیاده‌روی اربعین دانست و گفت: استفاده از سایه‌بان، کلاه‌های نقاب‌دار، نوشیدن آب فراوان و استراحت در صورت بروز علائم، از اقدامات ضروری برای پیشگیری و درمان گرمازدگی است. این مشکل به‌ویژه در کودکان و سالمندان می‌تواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه همچنین درباره زخم پای دیابتی در زائران هشدار داد و توصیه کرد: افراد دیابتی از کفش‌های نرم و مناسب استفاده کنند، به شست‌وشوی پا و رعایت بهداشت آن توجه داشته باشند، از محلول‌های قندی برای جبران کم‌آبی استفاده نکنند و کنترل قند خون خود را جدی بگیرند.

۲۲۳۲۱۷

کد خبر 2100766

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار