به گزارش خبرآنلاین؛براساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، باورهایی مانند پرهیز از مصرف تخممرغ، زردچوبه، کاچی، لبنیات، غذاهای با طبع گرم یا غذاهای زردرنگ در سهماهه سوم بارداری برای پیشگیری از زردی نوزاد، فاقد پشتوانه علمی است. همچنین این تصور که مصرف قرص آهن در ماه آخر بارداری باعث بروز یرقان نوزاد میشود، نادرست است و میتواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد.
میزان در خبری نوشت:دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تأکید کرد: تغذیه دوران بارداری باید بر اساس اصول کفایت، تعادل و تنوع باشد و حذف خودسرانه هر گروه غذایی میتواند منجر به کمبودهای تغذیهای جدی و اختلال در رشد جنین شود. مادران باردار لازم است مکملهایی مانند آهن و اسیدفولیک را طبق تجویز پزشک و بهصورت منظم مصرف کنند.
زردی نوزادی یک پدیده شایع و در اغلب موارد طبیعی (فیزیولوژیک) است که حدود ۶۰ درصد نوزادان رسیده (ترم) و ۸۰ درصد نوزادان نارس در هفته اول تولد آن را تجربه میکنند. زردی به دلیل افزایش سطح مادهای به نام بیلیروبین در خون ایجاد میشود؛ مادهای که در شرایط طبیعی توسط کبد متابولیزه و از طریق ادرار یا مدفوع دفع میشود. در نوزادان، به دلیل نارس بودن کبد و دستگاه گوارش، دفع این ماده به کندی انجام میشود و میتواند موجب بروز زردی شود.
در برخی موارد، تغذیه ناکافی نوزاد، بهویژه در روزهای اول تولد، نیز ممکن است عامل افزایش بیلیروبین باشد. به همین دلیل، افزایش دفعات شیردهی و اطمینان از تغذیه کافی نوزاد، یکی از مؤثرترین راهکارهای درمان زردی است.
این دفتر هشدار داد: اگر زردی نوزاد از نوع شدید یا پاتولوژیک باشد و به موقع درمان نشود، ممکن است خطرات جدی برای سیستم عصبی به همراه داشته باشد و حتی منجر به آسیب مغزی شود. درمانهای مؤثری مانند فتوتراپی (نوردرمانی) و در موارد خاص تعویض خون، برای کاهش سطح بیلیروبین وجود دارد.
همچنین تأکید شده است که والدین در صورت مشاهده علائمی مانند زردی گسترده در بدن، زردی سفیدی چشمها، تب، اختلال در تغذیه، خوابآلودگی شدید، تحریکپذیری غیرعادی یا قوس دادن بدن نوزاد، باید فوراً به پزشک مراجعه کنند.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: باورهای نادرست نباید جایگزین توصیههای علمی شوند و مادران باردار باید برای دریافت مشاوره تغذیهای صحیح، به مراکز بهداشتی درمانی و کارشناسان تغذیه مراجعه کنند.
۲۲۳۲۱۷
نظر شما