نادیا زکالوند: آنزیمهای گوارشی، مانند پروتئاز، لیپاز و آمیلاز، نقش مهمی در خرد کردن مواد غذایی به مولکولهای کوچک و قابل جذب دارند. برخی از میوهها بهطور طبیعی حاوی آنزیمهای متنوعی هستند که به کمک دستگاه گوارش و حفظ سلامت آن میآیند.
۱. آناناس
این میوه استوایی سرشار از آنزیمی به نام بروملین است که پروتئینها را به اجزای کوچکتر خرد میکند و برای افرادی که با هضم پروتئین مشکل دارند عالی است.
۲. پاپایا
پاپایا هم که میوه استوایی دیگری است آنزیم گوارشی خاص به نام پاپائین دارد. این آنزیم هم مانند آنزیم بروملین در تجزیه پروتئینها نقش مهمی دارد.
۳. انبه
انبه آنزیمهایی به نام آمیلاز دارد که در شکستن کربوهیدراتهای پیچیده مانند نشاسته و قندهای سادهای چون گلوکز و مالتوز موثرند.
۴. موز
موز هم مانند انبه، آنزیمهایی چون آمیلاز و گلوکوسیداز دارد که به تجزیه نشاسته و قند کمک میکنند. درضمن هرچه موز رسیدهتر باشد، مقدار آنزیمهایش بیشتر میشود. همچنین این میوه منبع خوبی از فیبر است که در بهبود حرکات روده و کاهش نفخ موثر است.
۵. آووکادو
آووکادو حاوی آنزیم لیپاز است که اسیدهای چرب و گلیسرول را به مولکولهای کوچکتر تجزیه میکند تا راحتتر جذب بدن شوند.
۶. کیوی
کیوی حاوی آنزیمی به نام اکتینیدین است که در هضم پروتئین نقش مهمی دارد. درواقع این میوه به هضم غذاهای سنگین مانند گوشتها کمک میکند و از نفخ، یبوست و بیماریهای گوارشی میکاهد.
۷. انواع توتها
توتها سرشار از فیبر و آنتیاکسیدان هستند و تعداد و تنوع باکتریهای مفید روده را بهبود بخشیده و جلوی یبوست را میگیرد.
۸. هندوانه
بیش از ۹۰درصد این میوه آب است و مصرف آن بدن را هیدراته نگه میدارد. این ویژگی از ابتلا به یبوست پیشگیری میکند.
۹. مرکبات
مرکبات از جمله پرتقال، لیمو و گریپفروت سرشار از ویتامین C و فیبر هستند. این میوهها با تقویت باکتریهای مفید روده، موجب سلامت دستگاه گوارش میشوند.
۱۰. سیب
سیب حاوی فیبر پکتین است که برای عملکرد رودهها و کنترل کلسترول خون عالی است. ترکیبات پلیفنول موجود در سیب باعث رشد باکتریهای مفید روده و بهبود وضعیت دستگاه گوارش میشود.
با گنجاندن این میوهها در رژیم غذایی روزانهتان میتوانید از ویژگیهای خوب آنها در حفظ سلامت گوارشتان بهرهمند شوید.
منبع:
نظر شما