به گزارش خبرآنلاین،کدو حلوایی یک سبزیجات مغذی است که سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و آنتیاکسیدانها است. این سبزی حاوی ویتامینهای A و C، پتاسیم و بتاکاروتن بوده و مزایای زیادی برای سلامت بدن دارد؛ از جمله حمایت از قلب و پوست، تقویت سیستم ایمنی و موارد دیگر.
۱. محافظت در برابر سرطان
سلامت نیوز در خبری نوشت:کدو حلوایی به دلیل داشتن ویتامینها و آنتیاکسیدان بتاکاروتن میتواند در برابر سرطان محافظت کند. یک مطالعه نشان داد که مصرف بیشتر بتاکاروتن و ویتامین A با کاهش خطر سرطان ریه در افراد غیرسیگاری مرتبط است.
همچنین ویتامین C موجود در این سبزی ممکن است به محافظت بدن در برابر سرطان کمک کند. تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده که ترکیبات موجود در کدو حلوایی میتوانند خطر سرطانهای سینه، ملانوما و لوکمیا را کاهش دهند، هرچند تحقیقات انسانی بیشتری لازم است.
۲. حمایت از سلامت قلب
سبزیجات زرد و نارنجی مانند کدو حلوایی به خاطر داشتن ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و فیبر، برای سلامت قلب مفید هستند.یک مطالعه نشان داد افزایش مصرف روزانه این نوع سبزیجات با کاهش ۲۳ درصدی مرگ ناشی از بیماریهای قلبی مرتبط بوده است.
۳. حفظ سلامت پوست
ویتامین C کدو حلوایی برای سلامت پوست ضروری است و در تولید کلاژن که باعث صاف، سفت و کشسان شدن پوست میشود نقش دارد. بدون کلاژن، پوست ممکن است نازک و چینخورده به نظر برسد.علاوه بر این، ویتامین C به محافظت پوست در برابر اشعههای مضر خورشید و کاهش لکههای پوستی کمک میکند.
۴. بهبود سلامت چشم
بتاکاروتن، ویتامین C و ویتامین E موجود در کدو حلوایی برای چشمها مفید هستند. برخی تحقیقات نشان میدهند این مواد میتوانند از دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن جلوگیری کنند.همچنین مصرف بیشتر ویتامین C با کاهش خطر ابتلا به آب مروارید مرتبط است.
۵. تقویت سیستم ایمنی
ویتامینهای A، C و E در کدو حلوایی میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. ویتامین C به عنوان یک آنتیاکسیدان، از سلولها در برابر آسیب محافظت کرده و عملکرد سیستم ایمنی را بهبود میبخشد.برخی مطالعات نشان میدهند ویتامین C ممکن است مدت زمان سرماخوردگی را کاهش دهد.
۶. کمک به هضم
فیبر موجود در کدو حلوایی به سلامت روده کمک کرده و از یبوست جلوگیری میکند.مطالعات نشان میدهند رژیم غذایی پر فیبر میتواند خطر انواع سرطانها، دیابت، چاقی و بیماریهای مزمن دیگر را کاهش دهد.آنتیاکسیدانها نیز به کاهش التهاب کمک کرده و سلامت کلی دستگاه گوارش را بهبود میبخشند.
۷. کمک به کنترل وزن
فیبر کدو حلوایی باعث احساس سیری طولانیتر شده و به کاهش وزن کمک میکند.یک مطالعه نشان داد افرادی که رژیم گیاهی پر فیبر دارند، نسبت به کسانی که رژیم کم فیبر دارند، وزن بیشتری از دست میدهند.علاوه بر این، فیبر شاخص گلیسمی غذاها را کاهش داده و سرعت ورود قند به خون را کند میکند.
۸. تأمین آب بدن
کدو حلوایی دارای آب زیادی است که به افزایش میزان آب مصرفی روزانه کمک میکند. مصرف آب کافی برای عملکرد صحیح بدن ضروری است و بافتهای هیدراته بهتر میتوانند مواد مغذی را جذب کنند.هیدراته ماندن به دفع سموم، روان نگه داشتن مفاصل و حفظ سلامت پوست کمک میکند.
جدول ارزش غذایی کدو حلوایی (به ازای یک فنجان)
-
کالری: ۶۳
-
فیبر: ۲.۸ گرم
-
پروتئین: ۱.۴ گرم
-
ویتامین E: ۲ میلیگرم
-
ویتامین C: ۲۹ میلیگرم
-
پتاسیم: ۴۹۳ میلیگرم
-
بتاکاروتن: ۵,۹۲۰ میکروگرم
چگونه کدو حلوایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
-
کدو را برشته کرده و در سوپهای کرمی بریزید
-
به سالادهای خود کدو حلوایی برشته شده اضافه کنید
-
از پوره کدو در کیکها و شیرینیها استفاده کنید
-
پوره کدو را به سسهای مورد علاقه خود اضافه کنید
-
کدو را در کاسههای برنج، بوریتو یا املتها بریزید
خطرات و نکات احتیاطی
کدو حلوایی به طور معمول برای بیشتر افراد بیخطر است، اما مصرف زیاد آن ممکن است به دلیل فیبر بالا باعث مشکلات گوارشی شود.اگر به کدو یا سبزیجات مشابه مثل کدو تنبل یا کدو سبز حساسیت دارید، بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.همچنین کدو حلوایی مقدار کمی اگزالات دارد که ممکن است در برخی افراد باعث تشکیل سنگ کلیه شود.
223217
نظر شما