ازیادرفته‌های زنانه‌یِ دفاع مقدس؛ از شکوه عزت و کمال غیرت تا ترجمان مقاومت

حجت الاسلام جوشقانیان با بیان اینکه ابعاد خدمتگزاری زنان و حضور آنها در دفاع مقدس قطعا ناگفته مانده و شأنی که زنان ما در عرصه تربیت داشتند، هنوز بازگو و تبیین نشده است. گفت: بنده از عموم مردم تقاضا دارم کتاب «ننه علی» مادر شهیدان شاه آبادی را تهیه و آن را مطالعه کنند.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، دفاع جانانه مردم ایران اعم از زن و مرد در دوران جنگ تحمیلی، گرچه وقایعی تلخ و جانسوز دارد اما در درون خود سرشار از گذشت و فداکاری است که می‌تواند صحنه صحنه آن تابلوی ماندگاری از روزهای حضور برای دفاع از اسلام و میهن و به نمایش گذاشتن فداکاری باشد.

بنابر روایت شبستان، در این حضور هشت ساله اگرچه مردان نقش تاثیرگذاری در درگیری‌های جبهه‌های حق علیه باطل دارند اما در کنار آنان زنانی هم بودند که گاهی اسلحه به دست گرفته و دوشادوش آنان جنگیدند، زنانی بودند که با به دوش کشیدن مسئولیت سنگین زندگی و با قامتی استوار، ستون خانواده را پابرجا نگاه داشتند و میدان را برای حضور مردان در جبهه فراهم کردند. بودند زنانی که در جبهه‌ها همچون حضرت زینب(س) به پرستاری از مجروحان پرداختند و در کنار این‌ها، زنان در پشتیبانی از جبهه‌ها با تولید لباس‌، تهیه و بسته‌بندی مواد غذایی نقش بسزایی ایفا کردند که اینها با تأسی از نهضت عاشورا صورت گرفت.

ازیادرفته‌های زنانه‌یِ دفاع مقدس؛ از شکوه عزت و کمال غیرت تا ترجمان مقاومت

در هشت سال دوران دفاع مقدس حماسه، همراهی، همدلی، صبوری، ترغیب و برانگیختگی، ایثار و پاکبازی مادران ایرانی چنان عظیم و ستودنی است که بی تردید در تاریخ ایران بی‌بدیل و بی‌نظیر است و نمونه‌هایی هم‌سنخ صدر اسلام و همانند کربلا را در آن فراوان می‌توان یافتدر هشت سال دوران دفاع مقدس حماسه، همراهی، همدلی، صبوری، ترغیب و برانگیختگی، ایثار و پاکبازی مادران ایرانی چنان عظیم و ستودنی است که بی تردید در تاریخ ایران بی‌بدیل و بی‌نظیر است و نمونه‌هایی هم‌سنخ صدر اسلام و همانند کربلا را در آن فراوان می‌توان یافت. لذا در این خصوص با حجت الاسلام و المسلمین «حسین جوشقانیان»، مسئول تفحص سیره شهدا و کارشناس مذهبی در گفتگو یی انجام دادیم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود.

ازیادرفته‌های زنانه‌یِ دفاع مقدس؛ از شکوه عزت و کمال غیرت تا ترجمان مقاومت

مسئول تفحص سیره شهدا با اشاره به نقش مهم زنان در دفاع مقدس اظهار کرد: در دفاع مقدس اقشار، اصناف و افراد گوناگون بدون چشمداشت نقش و جایگاه ویژه ای را ایفا کردند. یکی از اقشار بسیار موثر در این زمینه بانوان بودند. ما رزمنده ای را که در خط مقدم جبهه بود، می بینیم اما کسی که در عقبه کار قرار داشت و دختر، همسر، مادر یا خواهر وی بودند، دیده نمی شدند.

تربیت مادران دفاع مقدس برگرفته از مبانی فرهنگی و تربیتی فاطمی، عاشورایی و الهی بود

وی ادامه داد: به عنوان نمونه یک مادر در عرصه دفاع مقدس پنج شهید تقدیم وطن کرد یا مادر شهید سجادیان که چهار پسر و شوهر خود را در جنگ از دست داد. وقتی به خدمت این بانوی بزرگوار می رویم و می گوییم خدا منزلت و اجرتان دهد، اظهار می دارد که کاری نکرده است، بی بی زینب(س) در کمتر از نیم روز ۱۸ عزیز خود را تقدیم کرد. این گونه جملات کمتر از حماسه فرزندان او در جنگ و نبرد نیستند. این جملات برگرفته از مبانی فرهنگی و تربیتی فاطمی ، عاشورایی و الهی دارد.

ازیادرفته‌های زنانه‌یِ دفاع مقدس؛ از شکوه عزت و کمال غیرت تا ترجمان مقاومت

حجت الاسلام جوشقانیان تصریح کرد: زنان ما علاوه بر حضور در دفاع مقدس به لحاظ جایگاه مادری فرزندان خوبی هم تربیت می کردند؛ وقتی فرزند نوجوان و جوان او به وی می گفت: من به امر امام می خواهم به جبهه بروم، مانع نمی شد و حتی وی را در این امر تشویق و ترغیب هم می کرد. مادر شهید معماریان خودش ساک فرزندشود را برای حضور در جبهه ها بست. وقتی این نوجوان ۱۶ ساله به مادر می گوید: ساک را می بندی ولی جنازه من خواهد آمد. در مرحله بعد ساک را به دست می گیرد و می گوید: شهادت من قطعی است و در مرتبه سوم یعنی لحظه خداحافظی می گوید: وعده ما در روز قیامت و می رود سپس جنازه می آید؛ مادر بعد از آمدن جنازه فرزندش می گوید خدایا با تو معامله کردم.

مهمترین راهبرد در عصر حاضر برای بانوان بحث تربیت است

وی گفت: ما در نگاه تربیتی به این موارد نیاز داریم؛ زیرا در روزگار و عصری واقع شده ایم که مهمترین راهبرد برای بانوان بحث تربیت است. یک مادر، شهید حاج قاسم را تربیت می کند که حاکمیت نظام سلطه را در منطقه و جهان بر هم می ریزد. با وجود آنکه آمریکایی ها هفت تریلیون دلار برای حضور همیشگی خود در منطقه هزینه کرده بودند اما این افسر رشید اسلام که شیر پاک مادر و لقمه حلال پدر را خورده بود، در مقابل آنها ایستاد. با وجود روستایی بودن، مادر و پدر شهید سلیمانی فرمول های قرآن و عترت را برای تربیت فرزند خود به کار گرفتند.

این کارشناس مذهبی در ادامه افزود: اتفاقا ما می توانیم با وجود تمام فراز و نشیب های انقلاب طی ۴۶ سال گذشته به زیبایی تمام اردوگاه عظیم توحید را ترسیم کنیم. برای تحقق این امر محققان و پژوهشگران ما می بایست در محضر خانواده های شهیدان، آزادگان، رزمندگان و جانبازان حضور پیدا کنند؛ چون آنها بودند که این فرزندان را تربیت کردند. ما شهید دخانچی را داریم که ۱۷ سال روی تخت افتاده و از گردن قطع نخاع شده بود و مادر و خواهرش بدن ۹۲ کیلویی او را در طی سالیان سال تر و خشک می کردند، این در حالی است که حتی تحمل کردن یک ساعت حضور در کنار جانباز قطع نخاع از گردن بسیار کار دشواری است. با این وجود مادر این شهید با تمام رنج و غم خویش با قدرت و افتخار خادمی این رزمنده مجاهد فی سبیل الله را کرد.

ازیادرفته‌های زنانه‌یِ دفاع مقدس؛ از شکوه عزت و کمال غیرت تا ترجمان مقاومت

شأنی که زنان ما در عرصه تربیت داشتند هنوز بازگو و تبیین نشده است

حجت الاسلام جوشقانیان ادامه داد: ابعاد خدمتگزاری زنان و حضور آنها قطعا ناگفته مانده و شأنی که زنان ما در عرصه تربیت داشتند، هنوز بازگو و تبیین نشده است. بنده از عموم مردم تقاضا دارم کتاب «ننه علی» مادر شهیدان شاه آبادی را تهیه و آن را مطالعه کنند. خانم هایی که به دلایل واهی که سر از دادگاه های طلاق درمی آورند؛ بهتر است بروند این کتاب را بخوانند تا دریابند او چه اسطوره ای از ایمان بوده است. این مادر همگان را یاد حضرت آسیه (س) می اندازد که با عقاید شوهرش همراه نبود و او را تغییر و به فضای تربیت حماسی کِشاند لذا مطالعه زندگی این بانوان از خرداد ۴۲ تا هم اکنون طی بیش از ۶۰ سال حتما برای بانوان کشور مثمرثمر خواهد بود.  

بانوان ما همواره پا به پای مردان و دوشادوش همه حماسه سازان ایستادند

مسئول تفحص سیره شهدا در پاسخ به این سوال که آنچه زنان در حملات ۱۲ روزه اسراییل از خود نشان دادند در همراهی، حمایت و انسجام خانوادگی ملی چقدر استمرار همان راهی است که زنان ما در دفاع مقدس دهه ۶۰ پیمودند؟ تصریح کرد: چه مقاومت ۱۲ روزه، چه مقاومت هشت ساله و چه مقاومت ۴۶ ساله دائما در معرض هجمه و هجوم بودیم. حال گاهی این هجوم در فضای نظامی، گاهی در فضای اقتصادی و گاهی در فضای فرهنگی، سیاسی، سایبری و .... بود. آنها همواره تلاش خود را برای براندازی نظام بی وقفه دنبال کردند. زنان ما همواره پا به پای مردان و دوشادوش همه حماسه سازان ایستادند. من اتفاقا با الهام از فرمایشات حضرت امام که نقش اصلی برای زنان است، عنوان می کنم سهم بانوان کشور برای پیشبرد اهداف انقلاب به مراتب بیشتر از مردان است.

زنان علاوه بر تربیت فرزندان در عرصه های اجتماعی هم خوب درخشیدند

وی در پایان خاطرنشان کرد: زنان علاوه بر کارهای سنگینی که در حوزه خانه داری، تربیت فرزند و .... دارند، در عرصه اجتماعی نیز جایی نیست که در آن خوش ندرخشیده باشند. اگر به مجامع عمومی نگاه کنیم، از نماز جمعه ها گرفته تا هیئات، تکایا و راهپیمایی ها سهم زنان بیشتر از مردان است. در مقاومت ۱۲ روزه نیز همین گونه بود. در مصاحبه هایی که بعضا تلویزیون جمهوری اسلامی با این بانوان می کرد، انسان را دچار فخر و مباهات می کردند. من هرگاه با این خواهران ایثارگر مواجه می شوم، واقعا احساس می کنم کاه در مقابل کوه ایستاده است. آنها شکوهی از ایمان، عزت و عظمت و باورهای عمیق دینی هستند.

کد خبر 2122166

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین