نماينده منتخب اردبيل در گفتوگو با خبرآنلاين، در تشريح اولويتهايي که بايد در دستور کار مجلس نهم قرار بگيرد، گفت: بسياري از مسائل زير ساختي کشور نيازمند تامين مدل و الگو براي طراحي و توسعه است. بايد مجلس نهم به اقتصاد کشور سامان داده و مدل مشخصي را براي نظام طراحي کند تا امنيت توليد و توسعه مباني اقتصادي در آن محقق شود و دست کم براي يک دوره 10 ساله برنامه تثبيت اقتصادي لحاظ شود.
به گفته وي، از جمله مواردي که در کنار اين الگو سازي و حل مسائل زيرساختي اقتصاد کشور لازم است، توجه به اقتصاد کشاورزي و روستايي است. چرا که اين موارد در آستانه ورشکستگي است و اگر اقتصاد کشاورزي و روستايي خود را از دست بدهيم، بايد خسارتش را در حوزه هاي ديگر بپردازيم.
حقيقت پور، تنظيم بازار کشاورزي و ايجاد امنيت اقتصادي براي کشاورزان را نيز الزامي خواند و افزود: در حال حاضر واردات ما از 10 به 30 ميليارد رسيده که جاي تاسف دارد؛ چراکه منجر به ورشکستگي کشاورزان ميشود. اين در حالي است که در ظاهر تسهيلاتي براي کشاورزان در نظر گرفته شده که عملاامکان استفاده از آن را ندارند. قوانين دست و پا گيري که براي کشاورزان در استفاده از اين تسهيلات در نظر گرفته شده مانع از بهرهبرداري از آن است. کشاورز چگونه ميتواند وثيقههاي سنگين براي دريافت اين تسهيلات را تامين کند؟
وي با تاکيد بر اينکه در بعد اقتصاد، مجلس نهم بايد به مدل سازي و تضمين اقتصاد پايدار در کشور بپردازد، ادامه داد: در بخش فرهنگي نيز مجلس نهم بايد به تعيين تکليف بپردازد. چون در حال حاضر امور فرهنگي کشور متولي مشخصي ندارد و اختيارات و مسئوليتها بين چند دستگاه تقسيم شده و هيچ کس پاسخگوي مشکلات نيست. از اين رو لازم است که متولي و مسئول مستقيم حوزه فرهنگ کشور مشخص شود.
نماينده منتخب اردبيل که معتقد بود «مملکت به شدت نيازمند وحدت بين قواي مختلف است»، متذکر شد که توسعه وحدت و تعامل در يک جاده دو طرفه قابل اجرا است. اگر مجلس براي اين تعامل پيش قدم ميشود، دولت و قوه قضاييه هم بايد به اين تعامل متعهد باشند.
حقيقتپور مجلس هشتم را مجلس متوسطي در بخش تقنين خواند و در تشريح دستاوردهاي نظارتي اين مجلس نيز گفت: اگر مجلس هشتم خوب نظارت ميکرد، با فاجعه اختلاس سه هزار ميلياردي روبرو نميشديم. سرجمع رفتار مجلس هشتم اين بود که مردم در انتخابات مجلس نهم، به 200 نفر آنها را ي ندادند.
وي افزود: مجلس نهم بايد شجاعتر باشد و تصميمات کلانتري بگيرد و با تعامل و تفاهم دو سويه با دولت، امور را پيش ببرد. دولت هم بايد متوجه باشد که بدون در نظر گرفتن منويات مجلس، نميتواند عمل کند.
نماينده منتخب اردبيل که عملکرد هيات رئيسه مجلس هشتم را خوب ارزيابي ميکرد، در پاسخ به سوالي که به ويژگيهاي رئيس مجلس نهم اشاره داشت، گفت: رئيس مجلس نهم بايد به اقتدار و استقلال مجلس معتقد باشد و آن را حفظ کند. او بايد وزانت مجلس را حفظ کند و مجلس را در راس قوا نگه دارد.
حقيقت پور با تاکيد بر اينکه رئيس مجلس بايد وزن مجلس را در تعامل بين قوا حفظ کند، بر اين باور بود که هر کسي اقتدار و استقلال مجلس را در عين تعامل با دولت را بهتر ميتواند حفظ کند، براي رياست مجلس شايستهتر است.
وي افزود: الان آقايان حدادعادل و لاريجاني دو نامزد مطرح براي رياست مجلس نهم هستند و خوشبختانه رقابت در خانه اصولگرايي است. هر دو بزرگورار سرباز امام و رهبري و سرمايه نظام هستند. در مواردي ممکن است، عزيزي بر عزيز ديگر ارجح باشد اما رقابت بايد بر پايه اخلاق باشد و هر يک برنامهاش را براي اداره مجلس ارائه کند.
/2929
نظر شما