بازیکنی که مردمش را «بی‌عقل» می‌خواند، چگونه مدعی غیرت ملی است؟

شجاع خلیل‌زاده مدافع تیم ملی به جای عذرخواهی از مردم، از آنها به دلیل اینکه به او استرس وارد می‌کنند، طلبکار است.

سپهر ستاری؛ حاشیه‌سازی‌های اخیر شجاع خلیل‌زاده، مدافع ۳۶ ساله تیم ملی، بار دیگر شکاف عمیق میان بخشی از بازیکنان و افکار عمومی را آشکار کرد. اظهاراتی که در آن منتقدان را «بی‌عقل» خطاب کرد و امروز نیز مردم را عامل فشار و استرس خود دانست، نه تنها سطح نگرانی‌ها درباره مدیریت روانی برخی بازیکنان تیم ملی را بالا برد، بلکه مسئله‌ای مهم‌تر را روشن کرد: درک نادرست از جایگاه پیراهن ملی.

وقتی یک بازیکن باتجربه و قدیمی چنین واکنشی به نقد یک مسابقه دوستانه نشان می‌دهد، این پرسش جدی مطرح می‌شود که او چگونه قصد دارد در رقابت‌هایی به مراتب سنگین‌تر – از جمله جام جهانی – با فشار روانی طبیعی فوتبال حرفه‌ای کنار بیاید؟ بازی دوستانه قرار است محل آزمون، آرامش و آماده‌سازی باشد، نه جایی که یک فوتبالیست ملی‌پوش از «استرس مردم» سخن بگوید.

بخش نگران‌کننده ماجرا اما فقط ضعف روانی نیست. نوع بیان خلیل‌زاده درباره مردم، به‌ویژه در فضایی که فوتبال ایران به حمایت اجتماعی وابسته است، خط قرمزی را رد کرده که در فوتبال حرفه‌ای جهان قابل چشم‌پوشی نیست. در بسیاری از تیم‌های ملی، کوچک‌ترین بی‌احترامی به هواداران با واکنش فوری و جدی فدراسیون‌ها روبه‌رو می‌شود. نمونه‌ بارز آن ماجرای عبدالکریم حسن، بازیکن تیم ملی قطر است که تنها به دلیل یک پاسخ نسبتاً تند اما غیرتوهین‌آمیز به یک کاربر، ماه‌ها از تیم ملی و حتی باشگاه محروم شد. آنجا احترام به مردم «اصل» است، نه توصیه اخلاقی.

بازیکنی که مردمش را «بی‌عقل» می‌خواند، چگونه مدعی غیرت ملی است؟

اینکه چنین رفتاری در تیم ملی ایران بدون پیامد رخ می‌دهد، نه تنها به موقعیت شخص خلیل‌زاده ضربه می‌زند، بلکه پیام غلطی به بازیکنان جوان‌تر، از جمله عارف آقاسی و آرمین سهرابیان، منتقل می‌کند. وقتی باتجربه‌ترین مدافع تیم از پذیرش مسئولیت فرار می‌کند و انگشت اتهام را به سمت مردم می‌گیرد، چگونه می‌توان از نسل بعدی انتظار داشت که در برابر اشتباهات خود پاسخ‌گو باشند؟

مسئله امروز صرفاً یک مصاحبه جنجالی نیست؛ موضوع اعتبار پیراهن ملی و رابطه تیم با هوادار است. بدون احترام، بدون مسئولیت‌پذیری و بدون درک جایگاه اجتماعی تیم ملی، هیچ ساختار موفقی شکل نمی‌گیرد. در فوتبال حرفه‌ای، بازیکنی که چنین خطایی می‌کند، یا سریعاً عذرخواهی می‌کند یا جایگاهش را از دست می‌دهد. این اصل ساده در تمام دنیا صادق است.

اگر قرار است تیم ملی ایران در مسیر حرفه‌ای حرکت کند، این خطوط قرمز باید رعایت شود. توهین به مردم نه قابل توجیه است و نه قابل تکرار. بازیکنی که پیراهن ملی را می‌پوشد، پیش از هر چیز باید احترام جامعه را تضمین کند؛ در غیر این صورت، جایگاهی برای او در تیم ملی معنا ندارد.

مرز میان نقد و بی‌احترامی را که پاک کنیم، دوباره می‌توان به آینده این تیم امیدوار شد.

۲۵۱۲۵۶

کد مطلب 2145024

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 9
  • نظرات غیرقابل انتشار: 24
  • IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    4 2
    شما با پول این مردم به اینجا رسیدی
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    6 2
    از بازی کردنشون مشخصه کی بی عقله
  • IR ۰۹:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    3 3
    یا رب مباد که گدا معتبر شود.
  • IR ۰۹:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    4 1
    خب به آقای خلیل زاده بگید خودش بشینه بازیهای تیم ملی رو قبل از اومدن آقای قلعه نوعی با بازیهای بعد از اومدن ایشون رو تماشا کنه تا ببینه کی بی عقله!
  • مردم IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    3 1
    وقتی سرمربی یک تیم به بازیکن اجازه توهین به یک ملت رامیدهد و او را بازخواست نمیکند وازتیم هم کنارنمیگذارد چطور انتظار داریم تیم به حاشیه نرود واز مردم دور نشودپس ایشان مدیریت ندارد نمونه اش لیست پنالتی زنان تیم که خبراز اسم بنده خدا محمدی راهم ندارد!!!
  • سید IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    2 4
    برید کیروش بیارید تا دیر نشده. اون فقط میتونه اینها رو مدیریت کنه
  • علی ابرا IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    7 2
    مخاظب خلیل زاده طرفداران تریبون به دست پرسپولیس هیتند که از بازیکن سالاری امثال طارمی دفاع میکنند. شماها بجای نقد بازیکن درپیت پرسپولیس چسبیدید به خلیل زاده؟
  • سحرخیز IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    4 2
    مردم نه، نظر شجاع روی مردم نیست بلکه با آنهایی هست که بجای انتقاد،تخریب را سر لوحه کارشان قرار داده اند.
  • پرسپولیس ، آث میلان IR ۱۶:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    1 1
    اصلا مردم برای این بازیکنهای دوزاری تره هم خورد نمیکنن فراموش میشن دیگه مثل نسل طلایی 98 کم پیدا میشن که جاویدان بمونن مثل علی دایی باقری میناوند مهدوی کیا پاشازاده زرینچه ...
  • شاپور IR ۲۱:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    2 1
    خلیل زاده ی بازیکن بنجل وبی غیرته
  • رضا IR ۲۱:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    2 2
    نمیدانم دشمنی شما با جناب آقای شجاع چیه که بدنام میکنین . شجاع هیچوقت به مردم ایران توهین نکرده و نمیکند . استوری شجاع خیلی عالی بود و هیچ کلمه ایران و مردم ایران در متن نبود
  • آرتین IR ۲۱:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    7 0
    ما کلا خواستار بسته شدن این ایالت سرتاسر فساد و دزدی بنام فوتبال هستیم که نه سرش معلومه نه تهش
  • مریم IR ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۹
    2 0
    فوتبالیستها همه چیزشون رو از مردم دارند .نجومی درآمد دارند اما بازیاشون آب دوغ خیاریه
  • IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۳۰
    2 1
    4 سال دیگه میشه 40 سال. آخه 36 ساله برای بازیکن پایان است.
  • IR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۳۰
    1 3
    زنده باد شجاع خلیل زاده بهترین دفاع حال حاضر آسیا و ایران 🇮🇷
  • گوهری IR ۲۰:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۳۰
    3 1
    هرچی گفته راست گفته
  • امید IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۳۰
    2 0
    واقعا بی عقلیم ک میلیاردها دلار هزینه ورزشی میشه ک هیچ دستاوردی نداشته،نداره و نخواهد داشت غیراز دشمنی مردم باهم و گردن کلفتی و نو کیسه ای ی مشت قشر ضعیف ک حالا خدارا بنده نیستن وهر چی ک دلشون میخواد بمردم بار میکنن،هر کار شنیع و ضداخلاقی انجام میدن،کسیم کاری باهاشون ندارها چون هوادار دارن وبلدن چطور مظلوم نمایی کنن.البته ن همشون
  • ناشناس IR ۰۴:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
    2 1
    کی استرس داده فوتبالیست حرفه ای اصلا نمی داند استرس چیست . بهتر خودت اسعفا بدهی دیگر وقتش است همیشه سوتی میدهی و تیم گل می خورد
  • محمد IR ۰۷:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
    4 0
    زمان روایتگر خوبی برای بیان واقعیت آدم‌هاست

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین