طلاق در سمنان کمترین میزان را در مقایسه با ۶ ماه سال قبل داشته است/ افت چشمگیر ۱۰.۸ درصدی

براساس آخرین داده‌های اداره کل ثبت‌احوال، استان سمنان در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ با ثبت کاهش ۱۰.۸ درصدی طلاق در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، کمترین میزان جدایی را تجربه کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان در نشست اختصاصی مدیرکل ثبت‌احوال استان سمنان با خبرنگار و سرپرست خبرگزاری خبرآنلاین  استان سمنان، تصویر نسبتاً دقیقی از وضعیت جمعیت، ازدواج، طلاق، ولادت و فوت استان در سال ۱۴۰۴ ارائه شد؛ آماری که به گفته کاظمی نمایی روشن از تحولات جمعیتی و خانوادگی استان را نشان می‌دهد.

کاهش معنادار طلاق؛ پایین‌ترین سطح در مقایسه با ۶ ماه سال ۱۴۰۳

بر اساس اعلام مدیرکل ثبت‌احوال، تعداد طلاق‌های ثبت‌شده  از ۷۲۵ مورد در شش‌ماهه سال ۱۴۰۳ به ۶۴۷ مورد در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۴ رسیده است. این رقم به معنای کاهش ۱۰.۸ درصدی امار طلاق بمدت مشابه سال قبل است.

کاظمی گفت: حدود ۳۱ درصد از طلاق‌های ثبت‌شده در استان مربوط به پنج سال نخست زندگی مشترک است؛ دوره‌ای که طبق داده‌های ملی بیشترین آسیب‌پذیری را دارد. طبق آمار، میانگین سن طلاق نخست برای مردان ۴۰.۱ سال و برای زنان ۳۵.۷ سال گزارش شده است.

مدیرکل ثبت‌احوال همچنین تأکید کرد: کاهش طلاق در سمنان نسبت به میانگین کشور قابل‌توجه است؛ چراکه در سطح ملی، طلاق ۳.۸ درصد کاهش داشته، در حالی که سمنان با ۱۰.۸ درصد کاهش عملکرد به‌مراتب بهتری ثبت کرده است.

بر اساس گزارش ثبت‌احوال، تعداد ازدواج‌های شش‌ماهه استان از ۱۴۵۹ مورد در سال گذشته به ۱۴۰۲ مورد رسیده و ۳.۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد. این کاهش تقریباً مشابه روند ملی است که ۴.۱ درصد اعلام شده است.

طبق داده‌ها، میانگین سن ازدواج نخست در استان برای مردان ۲۸.۳ سال و برای زنان ۲۴.۶ سال است. این شاخص در مقایسه با متوسط کشوری برای زنان کمی بالاتر و برای مردان تقریباً برابر است.

کاظمی گفت: در هشت‌ماهه امسال، تعداد ولادت‌ها از ۴۵۹۶ تولد در سال ۱۴۰۳ به ۴۲۶۳ تولد رسیده که کاهش ۷.۲ درصدی را ثبت کرده است.

کاظمی تأکید کرد: این کاهش در تمام شهرستان‌های استان مشاهده شده و دامنه آن از ۰.۹ تا ۱۴ درصد متغیر است.که شهرستان گرمسار از ۳۳۷ مورد هشت ماهه  ۱۴۰۳ به ۳۳۴ واقعه در هشت ماهه ۱۴۰۴ کاهش ۰/۹ را داشته و مهدی شهر درهشت ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۰۰ واقعه ودر مدت مشابه سال ۱۴۰۴ به تعداد ۱۷۲  واقعه کاهش ۱۴ درصدی راداشته است.

نسبت جنسی ولادت نیز در هشت‌ماهه امسال ۱۰۹ پسر به ازای ۱۰۰ دختر بوده است. میانگین سن مادر در تولد نخستین فرزند ۲۸.۶ سال اعلام شد و طبق داده‌های ثبت‌احوال، ۳۲.۵ درصد کل ولادت‌های استان مربوط به مادران بالای ۳۵ سال است؛ رقمی که نشان‌دهنده افزایش سن باروری در استان است. همچنین ۳۰.۹ درصد از تولدها مربوط به زوج‌هایی است که در پنج سال اول زندگی مشترک صاحب فرزند شده‌اند.

در همین دوره، ۸۷ مورد دوقلوزایی و ۵ مورد سه‌قلوزایی در استان ثبت شده است.

براساس گزارش ثبت‌احوال، آمار فوت در هشت‌ماهه سال جاری با افزایش ۱.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه شده است. تعداد فوت‌ها از ۲۶۴۹ مورد به ۲۶۹۰ مورد رسیده است. این افزایش در حالی ثبت شده که در سطح کشور، فوت ۵.۹ درصد افزایش داشته است.

کاظمی در تشریح روند نام‌گذاری‌ها گفت: در میان پسران، نام‌های «علی»، «امیرعلی» و «آیهان» بیشترین فراوانی را داشته‌اند و در میان دختران بیشترین انتخاب مربوط به نام‌های «پناه»، «فاطمه» و «ماهلین» بوده است.

مدیرکل ثبت‌احوال با اشاره به تصویر کلی جمعیت استان گفت:سمنان دیگر در گروه استان‌های جوان قرار نمی‌گیرد و ساختار جمعیتی استان به‌سمت میانسالی و پیری در حال حرکت است.

او افزود: بخشی از تغییرات آماری به دلیل جابجایی محل ثبت وقایع است؛ برای مثال برخی شهروندان ازدواج خود را در تهران ثبت کرده اما طلاق را در شهرستان انجام می‌دهند یا به دلایل اجتماعی محل ثبت واقعه را تغییر می‌دهند.

به گفته او این موارد در تحلیل داده‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

کد مطلب 2150612

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =