مخلوقات دریایی که برای زندگی در اعماق اقیانوس تکامل یافته‌اند در سطح آب به سرعت می‌میرند؛ زیرا اختلاف فشار باعث ترکیدن یا اختلال در عملکرد بدن آنها می‌شود. به همین دلیل مطالعه بسیار دشوار است، اما غیرممکن نیست.

محمود حاج‌زمان: اگرچه دانشمندان از دهه 1860 / 1240 به مطالعه جانوران ساکن اعماق آب‌ها مشغولند، اما هنوز چیز زیادی درباره آنها نمی‌دانند. بخش اعظم این مساله به این خاطر است که ماهی‌ها، اختاپوس‌ها و سایر مخلوقاتی که در کف اقیانوس‌ها تکامل یافته‌اند در سطح آب به سرعت می‌میرند. در برخی موارد، فشار کمتر و دمای بیشتر باعث ذوب شدن چربی‌ها در غشاء سلول‌ها می‌شود. حتی حیوانات پرطاقت‌تر همانند خرچنگ‌ها نمی‌توانند بیش از چند هفته در فشار سطح آب دوام بیاورند.
به گزارش پاپ‌ساینس، اکنون راه‌حل جدیدی ارائه شده است: AbyssBox که می‌تواند جانوران اعماق دریاها و اقیانوس‌ها را برای ماه‌ها و شاید بیشتر در بالای سطح آب زنده نگه دارد. زیست‌شناسان دانشگاه پیر و ماری کوری فرانسه و موسسه تحقیقاتی فرانسوی بهره‌برداری دریا، سه سال را صرف ساخت این آکواریوم کرده‌اند. این آکورایوم 650 کیلویی و 18 لیتری شرایط موجود در نزدیک دهانه‌های گرمایی اعماق اقیانوس‌ها را تقلید می‌کند (دهانه‌های واقعی کف اقیانوس‌ها آب داغ را به بیرون پرتاب می‌کند که باعث جذب حیات دریایی می‌شود.)

گروه تحقیقاتی دمای آب را در حدود 15 درجه سانتی‌گراد تنظیم و یک جریان سریع آب داغ به آن اضافه کردند. یک پمپ آبی فشار را به 204 اتمسفر افزایش می‌دهد. دیواره‌های فولادی 7.5 سانتی‌متری در برابر فشار مقاومت می‌کنند. محققان با استفاده از یک لوله رد و بدل کننده مجهز به قفل فشار به درون مخزن غذا می‌رسانند، و جانوران درون آن را با استفاده از یک پنجره پلاستیک فشرده ضخیم تماشا می‌کنند. هم اینک، میگوها و خرچنگ‌های اعماق اقیانوسی که از میدان گرمابی Lucky Strike واقع در شیار میانه اقیانوس اطلس آورده شده‌اند، در دو AbyssBox مستقل نگهداری می‌شوند و قرار است در آکواریوم Oceanopolis برست فرانسه به معرض دید علاقمندان گذاشته شوند. این مخلوقات از آگوست / مرداد گذشته، یعنی بیش از 10 ماه است که در این مخازن زندگی می‌کنند.
 53275

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 216012

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۷
    2 1
    جالب بود