چراغ سبز دولت پزشکیان به طرح واگذاری اختیارات به شوراها/ رکورد ثبت‌نام در انتخابات شوراها شکسته شد

رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور با اشاره به مشارکت بالای مردم در ثبت نام در انتخابات شوراها، گفت: تا ساعت ۲۰ شب گذشته ۶۴ هزار و ۱۵۳ نفر در انتخابات شوراهای شهر و روستا ثبت‌نام کردند و رکود ثبت نام‌ها شکسته شد. البته ثبت‌نام تا ساعت ۲۴ ادامه داشت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد صالح جوکار در گفت‌وگوی تلویزیونی به تبیین اهمیت و جایگاه شوراهای اسلامی شهر و روستا پرداخت و گفت: ۱۰ مورد از اصول قانون اساسی به موضوع شوراها پرداخته است که اصل ۱۰۰ و ۱۰۱ قانون اساسی به عنوان اصولی است که به نقش مشارکت مردم در برنامه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، عمرانی و بهداشتی و آموزشی شهرها و روستاها می‌پردازد.

بنابر روایت ایرنا، وی با بیان اینکه گستره شوراها در روستاها را در روستاهای بالاهای ۲۰ خانوار مشاهده می‌کنیم، خاطر نشان کرد: شوراهای ما امروز به صورت خودکفا و با درآمدهای پایداری که از محیط شهر و روستا کسب می کنند، محیط شهر و روستا را اداره می‌کنند ضمن آنکه شوراها پل ارتباطی بین دولت، مردم و حاکمیت محسوب می‌شوند.

رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها با بیان اینکه به بدنبال چابک سازی دولت هستیم و بسیاری از امور دولتی در شهرها توسط شورا نیز قابل اجراست، افزود: برای چابک‌سازی دولت باید آن را کوچک‌تر کنیم، چرا که هزینه‌های جاری دولت بسیار بالاست و بسیاری از کشورها تجربه انتقال مدیریت به شوراها را دارند که تا حدود زیادی موفق بوده است.

جوکار اظهار کرد: ما طرحی با عنوان «مدیریت یکپارچه در شهرها» در مجلس آماده کرده‌ایم که از طریق آن بسیاری از امور خدماتی دولت به شوراها واگذار می‌شود.

وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورها این موضوع اجرایی می‌شود و تجربه خوبی برای این کشورها بود، گفت: به طوری که مدیریت شهر یکپارچه می‌شود. هم اکنون مدیریت چند پارچه در شهرهایمان داریم و نهادها و دستگاه‌های زیادی در امور شهر وارد می‌شوند و یک سردرگمی برای مردم ایجاد می کنند.

نماینده مردم یزد در مجلس افزود: ما اگر مدیریت یکپارچه شهری داشته باشیم، شوراها و بعد از آن شهرداری‌ها متولی اداره شهر می‌شوند و دیگران دخالت نمی‌کنند، این دخالت‌ها شاید بعضی وقت‌ها باعث شده امورات شهرهای ما به کندی صورت بگیرد و مشکلاتی ایجاد کند که در شأن محیط شهر نیست، زیرا محیط شهر محیطی پویا است و مردم دنبال آرامش هستند که یک نهاد مردمی مثل شوراها باید ایجاد شود.

جوکار گفت: این طرح در سه دوره مجلس مطرح بوده در این دوره هم مطرح است و ما تمام موارد مطرح شده را به صحن خواهیم آورد که بر اساس اصل ۸۵، کمیسیون مشترک تشکیل و در آنجا بررسی می‌شود؛ دولت هم به طرح واگذاری اختیارات به شوراها، چراغ سبز نشان داده است.

در انتخابات تناسبی عدالت انتخاباتی بیشتر رعایت می‌شود

وی در خصوص انتخابات تناسبی گفت: در همه انتخابات تاکنون نظام انتخاباتی اکثریتی بوده، یعنی کسی که بالاترین رأی را اخذ می‌کرد، کرسی مجلس یا شورا یا ریاست جمهوری را به دست می‌آورد. تاکنون به این شکل بود که فهرست‌های انتخاباتی داده می‌شد و مردم به فهرست‌ها رأی می‌دادند و اگر برخی از فهرست‌ها ۵۰ درصد آرا را به خود اختصاص می دادند همان‌ها می‌توانستند صاحب کرسی های شورا شوند.

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور اظهار کرد: بعضی از مردم می‌گفتند ما اقلیت هستیم و در شورایی که تشکیل می‌شود نماینده نداریم، بر اساس مدل جدید، میزان آرای یک فهرست بر اساس وزن آن آرا می‌تواند کرسی داشته باشد. مثلا یک فهرست ۵۰ درصد آرا را به خود اختصاص دهد، به همان درصد می‌تواند صاحب کرسی شود، اینگونه عدالت انتخاباتی هم بیشتر می‌شود و احزاب و گروه‌های سیاسی فعال‌تر خواهند شد.

جوکار افزود: این مدل در این دوره در تهران اجرایی می‌شود و در دوره‌های بعد در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر و ما بقی استان‌ها برگزار می‌شود.

رکورد ثبت‌نام در انتخابات شوراها شکسته شد

وی با اشاره به مشارکت بالای مردم در ثبت نام در انتخابات شوراها، گفت: تا ساعت ۲۰ شب گذشته ۶۴ هزار و ۱۵۳ نفر در انتخابات شوراهای شهر و روستا ثبت‌نام کردند و رکود ثبت نام‌ها شکسته شد. البته ثبت‌نام تا ساعت ۲۴ ادامه داشت.

رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در خصوص انتخابات الکترونیک، بیان کرد: در این انتخابات کمترین خطا را خواهیم داشت و همه موارد الکترونیک است، در انتخابات به روش الکترونیک، شمارش آرا با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

۲۹۲۱۸

کد مطلب 2170546

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین