۲ نفر
۱۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۵
هواشناسی تهران اطلاعیه داد

اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به وزش باد شدید و امکان رخداد طوفان گرد و خاک و احتمال تضعیف محسوس یا منفعل کردن بخش عمده فعالیت سامانه بارشی هشدار داد.

به گزارش خبرآنلاین، اداره کل هواشناسی تهران با صدور هشدار زردرنگ آورده است: از عصر یکشنبه تا اواخر وقت سه شنبه  (۱۹ تا ۲۱ بهمن‌ماه) در نیمه شمالی استان تهران در بعضی ساعت‌ها وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نیمه جنوبی و مناطق مرکزی در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید تا خیلی شدید، گاهی همراه با گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود.

ایسنا نوشت: در این شرایط جوی احتمال سقوط بعضی اجسام از ارتفاع و خسارت به سازه‌های موقت مانند داربست‌ها، تابلوهای تبلیغاتی و تجهیزات موجود در نقاط مرتفع مانند برج‌ها و دکل‌ها، امکان گسترش گرد و خاک از استان‌های همجوار و کاهش کیفیت هوا و شعاع دید به‌ویژه در مناطق جنوبی و غربی، امکان رخداد طوفان و گرد و خاک به‌ویژه در مناطق جنوبی و غربی، امکان تضعیف محسوس یا منفعل کردن بخش عمده فعالیت سامانه بارشی، خطر شکستن درختان کهنسال و نهال‌ها، امکان صدمه به پوشش گلخانه‌ها، خطر سقوط بهمن در ارتفاعات بالادست و نزدیک قله‌ها و خطر سقوط سنگ در نواحی کوهستانی و افزایش نسبتا محسوس دما از دوشنبه تا چهارشنبه دور انتظار نیست.

اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت به احتیاط در عبور و مرور جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت و سست مانند داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی، عدم استقرار در تاسیسات و مکان‌های مرتفع مانند برج‌ها، دکل‌ها و داربست‌ها، اجتناب از پرواز گلایدر و هواپیماهای سبک و بالگرد، عدم تردد و توقف کنار درختان و سازه‌های ناتمام، مستحکم‌سازی پوشش گلخانه‌ها، احتیاط کامل در انجام امور عمرانی، احتیاط در نواحی کوهستانی و پرهیز از صعود به قله‌ها توصیه می‌کند.

فعالیت ناپیوسته سامانه بارشی

در ادامه این هشدار آمده است: از  دوشنبه تا پنج شنبه (۲۰ تا ۲۳ بهمن‌ماه) در استان تهران به‌ویژه در نیمه شمالی و غربی در بعضی ساعات بارش باران، گاهی برف، مه و گاهی رگبار و رعد و برق، در دامنه‌ها و ارتفاعات در بعضی ساعات بارش برف و باران و رخداد مه گاهی کولاک برف احتمال رگبار و رعد و برق در ارتفاعات بالادست و قله ها مه آلود در بعضی ساعات بارش برف و کولاک برف و سوزباد و احتمال تگرگ در نیمه جنوبی استان در بعضی ساعات بارش باران گاهی رگبار و رعد و برق پیش‌بینی می‌شود.

از اثرات این مخاطره جوی می‌توان به لغزندگی خیابان‌ها و جاده‌ها به‌ویژه مسیرهای کوهستانی و گردنه‌ها گاهی مه و کاهش شعاع دید، امکان آبگرفتگی موقت بعضی معابر و جاری شدن روان‌آب، بالا آمدن موقت سطح آب رودخانه‌ها، احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها، احتمال رخداد صاعقه و بارش تگرگ، خطر سقوط سنگ و رانش زمین در نواحی کوهستانی و احتمال خسارت به محصولات و امکانات کشاورزی اشاره کرد.

احتیاط در سفرها به‌ویژه در نواحی کوهستانی، عدم تردد یا اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، عدم جابجایی عشایر یا چرای دام در نواحی کوهستانی، احتیاط در کوهنوردی و ترجیحا پرهیز از صعود به قله‌ها، خودداری از فعالیت بهره‌برداران عرصه‌های منابع طبیعی، پاکسازی دهانه پل‌ها و لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، محافظت از محصولات و امکانات کشاورزی، مهیا بودن شن و نمک و تجهیزات برف‌روبی در دامنه‌ها و ارتفاعات استان، احتیاط در انجام امور عمرانی آمادگی راهداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی و امدادی توصیه‌های اداره کل هواشناسی در این شرایط جوی است.

هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران آسمان تهران فردا (۲۰ بهمن ‌ماه)نیمه ابری از بعد از ظهر افزایش ابر، در بعضی ساعت‌ها رگبارو رعد و برق و وزش باد شدید با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۲ درجه سانتیگراد و طی ‌سه‌شنبه (۲۱ بهمن ماه) کمی ابری تا نیمه ابری در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید از بعد از ظهر افزایش ابر گاهی رگبارو رعد و برق با حداقل دمای ۸ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

۲۳۳۲۳۶

کد مطلب 2179449

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین