۰ نفر
۲۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۱

«آقای الف - س - م» مدیرعامل شرکت «د- ه - و» با همکاری «ز-ح-ط» که مدیر یکی ازشعب بانک «پ» بود، مبلغی را به «ی-ک-ل» از مسئولان وزارت «ص-م-ت» رشوه داده و یک مدیر ارشد دولتی به نام «م-ن-س» از متخلفان حمایت کرده است.

اجازه بدهید یک بار دیگر خبر بالا را تکرار کنم و شما آن را بخوانید:

«آقای الف - س - م» مدیرعامل شرکت «د- ه - و» با همکاری «ز-ح-ط» که مدیر یکی ازشعب بانک «پ» بود، مبلغی را به «ی-ک-ل»  از مسئولان وزارت «ص-م-ت»  رشوه داده و یک مدیر ارشد دولتی به نام «م-ن-س» از متخلفان حمایت کرده است.
انتشار این خبر ، کدام "نادانسته " ای را به "دانسته" تبدیل می کند؟ کدام گره کور مخاطب باز می شود؟ چه مشکلی از مردم و مملکت را حل می کند؟ و ...

طبق قانون، انتشار اسامی متهمان پرونده‌های قضایی تا پایان محاکمه و قطعی شدن حکم (نه در دادگاه بدوی که در دادگاه تجدیدنظر) ممنوع است. این ممنوعیت، شمول عام دارد و هم درباره پرونده‌های جرایم جزئی با شاکیان خصوصی اعمال می‌شود و هم درباره پرونده‌های ملی و کلان که یکطرف دعوا کل مردم اند و دادستان به عنوان مدعی العموم ، وطیفه شکایت و پیگیری را بر عهده گرفته است.

به نظر می رسد قانون منع انتشار جزئیات محاکمات ، با قانون علنی بودن دادگاه‌ها دارای مغایرت عملی است. اگر دادگاه علنی است، عدم انتشار اسامی متهمان بی‌معناست و اگر اجازه انتشار جزئیات دادگاه وجود ندارد،‌ علنی بودن آن مفهومی ندارد. دادستان کل کشور نیز یک بار به چنین تناقضی اشاره کرد.

وقتی انتشار اسامی متهمان غیرقانونی باشد، اکثر جریان‌ دادگاه غیرقابل انتشار است. چه ارزشی دارد که در یک خبر، بارها از اسم‌هایی مانند «الف - ب»، «ن - ص»، «ب- ی»، «ش- الف» و نظایر آن استفاده شود؟ خنده‌دار است که برخی از این حروف برای مخاطبان کاملاً شناخته شده است و بر افرادی مشخص منطبق می‌شود اما در عین حال اجازه آوردن نام کامل افراد وجود ندارد!
صاحب این قلم به عنوان یک عنصر رسانه ای،  چنین خبررسانی را ( که تازه ترین آن ، در جریان دو پرونده تخلف 3000میلیاردتومانی و بیمه ایران رواج یافته) از آن جهت که حاوی اطلاعات دست و پا شکسته و مبهم است، توهین به مخاطب می‌داند و پیشنهاد می کند به منظور حفظ حرمت مخاطبان از یکسو و رعایت قوانین جاری از سوی دیگر، ‌از اطلاع‌رسانی اخبار دادگاه‌ها با حروف مقطعه خودداری شود.

از سوی دیگر، لازم می داند مدیران قضایی کشور و مسئولان و کارشناسان رسانه ای در نشستهایی جدی،نظرات خود را  طرح کنند و به نتیجه ای قابل دفاع برسند

کد خبر 218936

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    61 2
    فهمیدم چه کسانی اختلاس کردند: حروف الف بای فارسی
  • بدون نام IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    54 1
    بهتر است دادستان محترم کل کشور توضيح دهند دادگاههاي گذشته مانند پرونده شهرداري تهران که جناب دادستان محترم قاضي آن دادگاه بود براساس کدام قانون دادگاه اقدام به برگزاري علني دادگاه و انتشار اسامي و تصاوير متهمين مي کردند؟ آيا اين رفتار عادلانه است يا رفتاري دوگانه ؟ آيا ...
  • بدون نام IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    67 2
    خودشونو مسخره کردن.اگه اینا متهم سیاسی بودن نه تنها اسمشونو کامل میگفتن بلکه با لبلس زندان هم نشونون میدادن تا درس عبرتی برای دیگران بشه ولی اختلاس که جرم مهمی نیست که کسی بخواد ازش عبرت بگیره
  • بدون نام IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    25 1
    واقعا به مطلب خوبی که حاصل از نظر کل مخاطبان است را اشاره کردید به جاست این مشکل حل شود.
  • فرشید IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    29 2
    واقعاجای تاسف داره که اسم دزد رو اعلام نمیکنن اونم چه دزدی .دزدی که شاید از نظر رقم تو دنیا جزو ده تای اول.
    • بدون نام IR ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
      2 20
      قبل از اثبات و صدور حکم کسی حق ندارد اسامی را فاش کند و با آبروی مردم بازی کند.
    • بدون نام IR ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
      21 0
      این حرف کاملا درسته، ولی به شرطی که در مورد همه اعمال بشه نه اینکه...
  • NHL IR ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    19 2
    خواهشا خبر اختلاس نذارید دیگه عادی و روزمره شده !!!
  • s IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    22 1
    اگر از الان جلوی «س-ش» رو بگیریم پس فردا «ر-ز» اختلاس نمیکنه همین باعث میشه «ع-غ »از کرده خودش پشیمون بشه..
  • علی IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    21 1
    مرگ بر الف-ب-پ-...واقعا باید از سرنوشت این آقایان یا خانمها(معلوم نیست کدام) عبرت گرفت.بنده میخواهم عبرت بگیرم،ولی نمیدانم از کی عبرت بگیرم!!
  • بدون نام US ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    10 1
    احسنت
  • ساعت هفت IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    14 1
    قبل ترها اسم اشخاص و شرکت ها دو کلمه ای بود مثل (ش.ج) یعنی شهرام جزایری و می شد گمانه رنی هایی در این رابطه و شناسایی آنان کرد. اما حالا ظاهرا همه اسمها از اشخاص گرفته تا شرکتها سه کلمه ای شده(الف - س - م/ز-ح-ط) و... انگار واقعا از خودمان بهتران هستند. به نظر شما نیستند؟!
  • بدون نام IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    15 0
    مگه چه اشکالی داره که اسم برده بشه؟ این خانمها و آقایان فعلا متهم هستند و مجرم نیستند. ما هم فرق متهم و مجرم رو خوب می فهمیم.
  • رضا جعفرپور IR ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    12 1
    چطوری اسم و عکس یک کیف قاپ یا زورگیر و یا کلاه بردار را در رسانه ها چاپ می کنند ولی این بزرگان را نه ............ اگر اینها متهم هستند آنها هم هستند ...... واقعا چه چیزی می خواهند ثابت کنند ....تو رو به خدا مردم را سرکار نزارید
  • شهریار نوروزی IR ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
    10 0
    با رویه ای که در محاکم قضائی رسیدگی کننده به پرونده های تخلفات و مفاسد کلان اقتصادی پیش میرود . طولی نخواهد کشید که تمامی حروف الفبای فارسی بجای مفسیدن کلان اقتصادی دستبند خورده و زندانی میشوند و احتمال آن میرود که صاحبان قلم و نویسندگان رسانه های نوشتاری در غیاب حروف بیگناه الفبای فارسی مجبور شوند از حروف لاتین و عربی و دیگر زبانهای موجود برای نگارش مطالب خود استفاده نمایند و یا اینکه برای نوشتن مطلبی به زبان فارسی و باالفبای فارسی بدنبال تهیه سند و وثیقه ملکی برای آزادی مشروط و یا مرخصی موقت این زندانیان بیگناه بر آیند و ....