مذاكرات اسلام آباد

نگذاشتند حجازی را سرمربی تیم‌ملی کنم/ زنگ زدند که خاتمی گفته مایلی‌کهن را اخراج کنید

سعید فائقی از نقش رییس دفتر محمد خاتمی در برکناری محمد مایلی کهن می‌گوید.

مرتضی رضایی؛ دهه هفتاد را بهترین و به یادماندنی‌ترین دهه فوتبال ایران می‌دانند. سال‌هایی پر از هیجان و حاشیه‌هایی که هنوز تاریخ انقضایشان به سر نرسیده. از دربی سال ۷۳ با دعوای محرمی و قلعه‌نویی تا دربی سال ۷۹ و مشت برومند به صورت پایان رافت. مدیران آن سال‌ها گنجینه‌هایی از خاطرات دست نخورده هستند؛ درست مثل سعید فائقی معاون فنی سازمان تربیت بدنی. او که با آن لهجه شیرین و قدرت بیانش، همیشه سوژه‌ای جذاب و دوست داشتنی برای رسانه‌ها بود. حالا سال ها سال بعد، فائقی در گفت‌وگو با خبرآنلاین خاطرات خودش را بیرون می‌کشد و روایت‌هایی می‌کند که تم افشاگری دارد و جنجالی است.

*آقای فائقی شما همه را یاد فوتبال دهه ۷۰ و آن خاطرات شیرین می‌اندازید. از سومی در جام ملت‌های ۱۹۹۶ تا صعود به جام جهانی ۱۹۹۸. دورانی که هنوز پول فوتبال ما را از اصلش دور نکرده بود.

یادم هست وقتی محمد مایلی‌کهن را بعد از شکست مقابل قطر در مقدماتی ۹۸ برکنار کردند، حساب و کتاب کردیم و دیدیم کل هزینه تیم ملی از جام ملت‌های ۹۶ تا لحظه اخراج ایشان، ۲۵۰ هزار دلار شده. مایلی کهن به بازیکنان بیشتر از ۱۰۰ دلار پاداش نمی‌داد ولی الان وضع فوتبال فرق دارد. جهانی شده. همه هزینه می‌کنند و ما هم برای آنکه عقب نیفتیم باید هزینه کنیم.

*اسم آقای مایلی کهن را آوردید. بعد از بازی قطر پای پرواز ایشان را کنار گذاشتید؟

سازمان تربیت بدنی که نه، از جای دیگری دستور اخراجش آمد. بعد هم پای پرواز نبود، در رختکن بود.

*از کجا دستور آمد؟

برای اولین بار این را می‌گویم. شب باخت به قطر آقای ابطحی رئیس دفتر آقای خاتمی به من زنگ زد. گفت نظر رئیس جمهور این است که مایلی کهن اخراج شود! گفتم کار من نیست، فدراسیون فوتبال داریم. اصلا نمی‌توانیم دخالت کنیم. بعد متوجه شدم که آقای ابطحی همان موقع به مرحوم داریوش مصطفوی زنگ زده و گفته آقای خاتمی نظرش اخراج مایلی کهن است که همانجا و بعد از بازی او را برکنار کردند.

*یعنی محمد خاتمی دستور برکناری مایلی کهن را داد؟ یاد ماجرای دایی و احمدی نژاد افتادیم!

نمی‌دانم شاید آقای ابطحی از خاتمی مایه گذاشت! چون ما کمی بعد مراسم تجلیل از قهرمان‌ها را داشتیم که اتفاقا مایلی کهن را دعوت کردم. آنجا آقای ابطحی به من گفت تو با دعوت از ایشان می‌خواهی آقای خاتمی را خراب کنی! چرا مایلی کهن را دعوت کردی؟ من گفتم ایشان کلی برای ما افتخارآفرینی کرده. این چه حرفی است. بماند که در همان مراسم خاتمی کلی مایلی کهن را تحویل گرفت و به خاطر همین من شک کردم نکند اطرافیان از ایشان برای اخراج سرمربی تیم ملی مایه گذاشتند!

*البته آقای مایلی کهن به خاطر مصاحبه‌ها و گاهی سختگیری‌هایش از دو طرف تحت فشار بود.

چه خوب گفتید. اولا من ایشان را یک آدم دموکرات می‌دانم. خیلی چیزهایی که درباره‌اش می‌گفتند صحت ندارد. یادم هست یک روزنامه زده بود مایلی کهن به مو و شلوار بازیکنان گیر می‌دهد. ایشان شکایت کرد و حتی نزدیک بود آن نشریه را ببندد که بنده خواستم ببخشد. همان موقع چرا بازیکنانی که ادعا دارند، به دادگاه نرفتند تا تائید کنند مایلی کهن این کارها را می‌کند؟ این از این.

 نکته دوم این بود که یک روز آقای فریادشیران دستیار مایلی کهن زنگ زد که چه نشسته‌ای، او را بازداشت کردند و بردند. من مثل برق رفتم و جویا شدم چه اتفاقی افتاده؟ به من گفتند هزینه تراشی می‌کند. خب آقای مایلی کهن مدام می گفت در اردو کسی تخته و ورق بازی نکند. همین سختگیری‌هایش باعث شد تا چنین مشکلاتی برایش به وجود بیاید. دوستان می گفتند دیگر دارد مشکل به وجود می آورد. در کل من آقای مایلی کهن را آدم مثبتی دیدم. آن موقع اعتقاداتی داشت و اشتباهش این بود حرف حق را خیلی صریح و تند می زد. وگرنه از هم دوره‌ای هایش بپرسید. بعد از انقلاب چقدر به فوتبالیست‌ها کمک کرد.

*یکی از بدترین روزهای شما در ورزش شکست مقابل بحرین بود و بعد حواشی پایان ناپذیرش.

یک خاطره یادم آمد که جایی نگفته بودم. روز بعد از باخت به این تیم در مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲، آقای عابدینی و علی پروین به دفتر من آمدند و گفتند هماهنگ شده بهروز رهبری فرد و مهدی هاشمی نسب از اردوی تیم ملی اخراج شوند! من از تعجب شاخ در آوردم. از قضا ساعت ۲ رسمی اعلام شد آنها اخراج شده‌اند. من سریع به اردوی تیم ملی رفتم و به مرحوم رنجبر سرپرست تیم ملی گفتم چطور پروین و عابدینی از این اتفاق خبر داشتند؟! یعنی یک جای کار می لنگد. به آقای بلاژ بگو که یک عده در اطراف تیم چنین و چنان می کنند که اتفاقا رنجبر صحبت کرد و مسئله حل شد و آنها برگشتند. آنموقع ما با یک دیدار مشکلات را حل می کردیم الان که حاشیه های فوتبال جمع شدنی نیست.

*یکی از جنجالی‌ترین دربی‌ها که هنوز درباره‌اش بحث می‌شود، دوره حضور شما برگزار شد. همان بازی بدون گل که پرسپولیس ۹ نفره شد. استقلالی‌ها بعدها اتهاماتی به شما زدند که گفته‌اید بازی مساوی شود.

عجب. این حرف را آقای فتح‌الله زاده گفت و من اشتباه کردم همان موقع جواب ندادم. درباره ادعای استقلالی ها، بنده قویا موضوع را رد می کنم. اصلا مگر می‌شد ما به استقلالی‌ها بگوئیم به پرسپولیس گل نزنید؟ من فقط یک چیز را رد نمی کنم. به آقای المهنا داور مسابقه گفتم این چه نوع داوری است؟ شما دارید روابط ما و عربستان را بهم می زنید. بابا علی پروین را نمی شد کنترل کرد. می خواست تیم را بیرون بکشد. نیمه دوم استقلال با همه قدرت بازی کرد. پرسپولیس هم خوب دفاع کرد. استقلالی ها باید بدانند روز روزشان نبود وگرنه اینکه ما بگوئیم بازی مساوی شود، اصلا.

*موردی بوده که با داوران هم برخورد شدید کنید؟

خدا بیامرزد. با آقای ابهران بعد از دربی سال ۷۳ که به زد و خورد بین محرمی و قلعه نویی و بعد تماشاگران کشید، برخورد خیلی سفتی با ایشان شد. یک بار هم نتیجه یکی از بازی‌های تیم شهرستانی را سه بر صفر به نفع حریفش کردیم چون داور را خریده بودند. داور را هم سنگین محروم کردیم. رشوه گرفته بود.

*سوال آخر ما درباره وضعیت فعلی تیم ملی است. نزدیک جام جهانی هستیم. به نظرتان قلعه نویی باید بماند؟

یک بار این کار را با اسکوچیچ کردیم و نتیجه‌اش را گرفتیم. مایلی کهن می توانست تیم ملی را به جام جهانی ۹۸ ببرد ولی برکنارش کردیم و ویرا را آوردیم که بنده موافق نبودم. همان موقع گفتیم مایلی کهن بماند گفتند نه. نظر من این بود ناصر حجازی جانشینش شود که نگذاشتند. الان هم قلعه نویی زحمت کشیده تیم ملی را به جام جهانی برده معلوم است باید در تیم ملی بماند.

* گفت و گو با سعید فائقی پیش از عید نوروز و ایام جنگ انجام شده است.

۲۵۱ ۲۵۱

کد مطلب 2213906

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سیامک محمدپور از میانه IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۵/۰۲/۱۴
    0 9
    جناب مهندس فایقی به شما افتخار میکنم که اینقدر مسولیت داشتید و پاکدست آمدید و با پیشانی باز برگشتید افتخار بزرکی برای شهرستان میانه به ثبت رساندید دست شمارا میبوسم و به خود میبالم که اینچنین مدیر دلپاک و سالمی بودید از خداوند برایتان سلامتی وسعادت آرزومندم
  • IR ۰۸:۱۸ - ۱۴۰۵/۰۲/۱۴
    6 0
    حالا زوده!
  • 1 IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۵/۰۲/۱۴
    3 0
    درود به شرف خاتمی..که این رو اخراج کرد
  • IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۵/۰۲/۱۴
    4 3
    چرا نمی شه نگید خیلی خوب هم می گید که گل نزنن همون جوری که نگذاشتید هیچ باشگاهی سال ها از جان های اسنپی و فساد فوتبال شکایت کند کثافت کاری های که مال یک دهه هم نیست همون جوری که قهرمان آسیا رو با هزار کلک فرستادیم از لیک یک به لیک سه و سال بعد که پیروزی باید می رفت آن قانون من درآوردی را برداشتین....
  • شاهین IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۵/۰۲/۱۴
    1 0
    اون بخش حجازی اش نیست اصلا داخل مصاحبه

    پاسخ سایت: حتما هست انتهای مطلب

  • IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۵/۰۲/۱۴
    0 6
    سلام ، بجز تعدادی از لژیونرها که معمولا به تیم ملی دعوت شدند بقیه تیم دارای ارتباط با استقلال هستند پس نگویید تیم ملی بگویید تیم استقلال و کمی سپاهان که اینطور حق کشی شد و در بازیهای آسیایی مفتضحانه باختیم و دوم شدیم. چرا از تیم های دیگر لیگ دعوت نکردند بطور کلی استقلال تیمی بر خلاف مصالح انقلاب است.
  • شهروز IR ۲۲:۴۱ - ۱۴۰۵/۰۲/۱۴
    0 0
    شماها چرا صبر می‌کنید و بیست-سی سال بعد یهو یادتان می‌افتد که چه کارهای سخیف سیاسی با ورزش این مملکت کرده‌اید ؟ چرا همان موقع اینقدر صریح نیستید ؟ آهان به نفعتون نیست .
  • حامد IR ۰۱:۳۶ - ۱۴۰۵/۰۲/۱۵
    0 0
    اقای فائقی صحبت های جالب کردن ما های سن مون قد نمی داد تازه متوجه شدیم تیم ملی دوران سرمربی سابق و پیشکسوتان حال چه فراز و نشیبی داشته و جذاب بود مصاحبه اش و از این کارها زیاد کنید سراغ پیشکسوتان قوتبال برید در مورد گذشته باهاشون مصاحبه کنید و جذاب میشه مثل آقای پروین و غیره و در مورد آقای قلعه نویی هم حرف کاملا صحیحی زدن و ایشون کلی زحمت کشیدن تیم رو درست کردند و آماده کردند برای جام جهانی و بعدش مسابقات آسیایی و باید از آقای قلعه نویی حمایت کنیم هم جام جهانی و هم بعدش و این همه سرمربی با کیفیت داخل کشور داریم بعد میریم سرمربی خارجی میاریم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین