مذاكرات اسلام آباد

۰ نفر
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۵:۲۰
۴ راه شرعی که ادای نماز قضا را آسان می‌کند

خواندن سریع و دقیق نمازهای قضا دغدغه مهمی است که از طریق ۴ راه شرعی ممکن می‌شود.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، یکی از چالش‌های مهم و دغدغه‌مند بسیاری از مؤمنان، مسئله به جا آوردن نمازهای قضای فوت‌شده است؛ به ویژه زمانی که حجم این تکالیف معوقه به چندین سال می‌رسد. این نگرانی طبیعی است که چگونه می‌توان با کمترین مشقت و بیشترین حضور قلب، دین خود را نسبت به نمازهای قضا ادا کرد.

بنابر روایت تسنیم، در پاسخ به این پرسش راهبردی، مراجعه به منابع فقهی معتبر و همچنین نظرات کارشناسی مرکز تخصصی نماز، چهار نکته کلیدی و عملیاتی را پیش روی ما قرار می‌دهد که می‌تواند مسیر ادای این حق الهی را هموارتر کند.

1- قاعده اقلّ: هر مقدار که احتمال می‌دهید نماز قضا شده را باید بخوانید. اگر احتمال بین دو عدد باشد مثل 3 سال یا 4 سال، مراجع بزرگوار تقلید می‌فرمایند مقدار کم را که انجام بدهید کافی است.

2- تسهیل نماز: برای سرعت در خواندن نماز قضا می‌توانید مستحبات نماز را حذف کنید؛ مستحبات مثل:

اذان و اقامه،

یک بار گفتن ذکر تسبیحات اربعه (سُبْحانَ اللهِ، وَ الْحَمْدُ لِلهِ، وَ لا إلهَ إلاّ اللهُ، وَ اللهُ أکْبَر) در هر رکعت به جای 3 بار گفتن.
حذف کردن قنوت در رکعت دوم یا اکتفاء کردن به یک مرتبه (سُبْحانَ الله) در قنوت.
در سلام نماز فقط سلام آخر را بگویید: «اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَکاتُهُ».
3- الگوی یک به یک: در کنار هر وعده‌ای که نماز واجب ادای خود را می‌خوانید، یک وعده هم قضا بخوانید. مثلاً یک نماز صبح امروز را خواندید، یک نماز صبح قضا هم بخوانید.

4- ثبت کردن نمازها: حتماً نمازهایی را که قضای آن را می‌خوانید یادداشت کنید تا تعداد را فراموش نکنید.

کد مطلب 2216059

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین