مذاكرات اسلام آباد

گزارشی تکان‌ دهنده از تعرض جنسی و شکنجه فعالان ناوگان صمود از سوی ارتش اسرائیل

درحالی که تنش‌ها پیرامون محاصره غزه و کارزارهای بین‌المللی برای شکستن آن ادامه دارد، ناوگان جهانی «الصمود» با انتشار شهادت‌هایی از فعالان آزادشده خود، ارتش رژیم صهیونیستی را به اعمال خشونت فیزیکی و جنسی سازمان‌یافته علیه شرکت‌کنندگان این کاروان متهم کرد؛ اتهاماتی که به گفته این ناوگان، بخشی از سیاست ارعاب و تحقیر حامیان فلسطین بوده است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از وبسایت شبکه روسیا الیوم، ناوگان پایداری جهانی (الصمود) اعلام کرد که نیروهای رژیم صهیونیستی پس از توقیف این ناوگان در آب‌های بین‌المللی و در جریان مأموریت ارسال کمک به غزه، مرتکب «تجاوزات و آزارهای جنسی» علیه شماری از فعالان حاضر در این کاروان شده‌اند.

این ناوگان در بیانیه‌ای از دریافت «شهادت‌های اولیه و مستقیم» خبر داد که به گفته آن، نشان‌دهنده «الگویی نظام‌مند از خشونت شدید جسمی، جنسی و تحقیر عمدی» علیه شرکت‌کنندگان است.

طبق این بیانیه، این شهادت‌ها پس از آزادی ۱۷۹ نفر از اعضای ناوگان و تحویل آنها به مقام‌های یونانی جمع‌آوری شده است.

بر اساس این گزارش، شهادت‌ها حاکی از آن است که خشونت فیزیکی و جنسی به‌عنوان «ابزاری سازمان‌یافته برای ارعاب و کنترل» مورد استفاده قرار گرفته است.

در بیانیه ناوگان آمده است که فعالان آزادشده، از «سیستم محروم‌سازی حساب‌شده» برای درهم شکستن روحیه بازداشت‌شدگان سخن گفته‌اند.

به گفته آنها، این اقدامات در سه محور اصلی اجرا شده است؛ نخست، غرق کردن بخش‌های بیرونی کانتینرهایی که بازداشت‌شدگان در آن نگهداری می‌شدند، به‌گونه‌ای که افرادی که ناچار بودند در فضای بیرونی بخوابند و تحت فشار شدید جسمی قرار گیرند. دوم، مصادره عمدی لباس‌های گرم، کفش، جوراب و همچنین محدود کردن دسترسی به غذا، آب و وسایل خواب. سوم، «بی‌توجهی پزشکی» که به گفته ناوگان الصمود، باعث شد تعدادی از شرکت‌کنندگان دچار گرمازدگی یا افت شدید دمای بدن شوند.

در ادامه این بیانیه آمده است که فعالان همچنین از «بازرسی‌های تحقیرآمیز و تهاجمی» و نیز «تجاوزها و خشونت‌های جسمی و جنسی» علیه زنان و مردان خبر داده‌اند.

طبق این گزارش، دست‌کم چهار نفر از شرکت‌کنندگان هدف خشونت جنسی از سوی نظامیان اسرائیلی قرار گرفته‌اند.

ناوگان پایداری جهانی تأکید کرده است که این موارد را «حوادثی فردی و پراکنده» نمی‌داند، بلکه آن‌ها را بخشی از «الگوی نظام‌مند سلب انسانیت از فعالان حامی ملت فلسطین» توصیف می‌کند.

این ناوگان همچنین اعلام کرد که گزارش‌های مربوط به این تخلفات، بازتاب‌دهنده واقعیتی گسترده‌تر و مستند درباره نحوه برخورد با بازداشت‌شدگان در چارچوب نظام حقوقی و نظامی کنونی رژیم صهیونیستی است.

در بخش دیگری از این بیانیه، به ادامه بازداشت «ابو کیشک» و «آفیلا»، دو فعال ناوگان اشاره شده است که در اعتراض به بازداشت و رفتارهای صورت‌گرفته علیه خود، همچنان در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

طبق اطلاعات ارائه شده توسط مقامات ناوگان جهانی صمود، این قایق‌ها حامل ۳۴۵ شرکت‌کننده از ۳۹ کشور بودند.

این مقامات افزودند که ارتش رژیم اسرائیل در جریان این حمله ۲۱ قایق را توقیف کرد، در حالی که ۱۷ قایق موفق به ورود به آب‌های منطقه‌ای یونان شدند و ۱۴ قایق دیگر به سفر خود به سمت آن آب‌ها ادامه دادند.

این دومین ابتکار ناوگان جهانی صمود پس از تلاش سپتامبر ۲۰۲۵ است که با حمله رژیم صهیونیستی به کشتی‌ها در اکتبر همان سال در حالی که در آب‌های بین‌المللی در حال حرکت بودند، پایان یافت. صدها فعال بین‌المللی که در این ناوگان بودند، قبل از اخراج دستگیر شدند.

رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۷ نوار غزه را محاصره کرده است. حدود ۱.۵ میلیون فلسطینی از حدود ۲.۴ میلیون نفر جمعیت آن، پس از جنگ دو ساله که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد، آواره شده‌اند. این جنگ خانه‌های آنها را ویران کرد و منجر به بیش از ۷۲ هزار شهید و بیش از ۱۷۲ هزار زخمی شد.

315

کد مطلب 2216074

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین