نگرانی حسین شریعتمداری: قرار است بعد از جنگ، تنگه هرمز باز شود و کاری به کار کشتی های عبوری نداشته باشیم

«مارکو روبیو» وزیر خارجه کشوری که رئیس‌جمهور آن رسماً و با افتخار! خود را دزد دریایی نامیده است، هنگام ورود به اجلاس وزرای خارجه عضو «ناتو»، گفت: «تلاش ایران برای اعمال هزینه برای عبور از تنگه هرمز، اخاذی است که هیچ کشوری آن را نخواهد پذیرفت»! و در ادامه افزود؛ «اگر ایران همچنان دنبال اجرای آن باشد، رسیدن به یک توافق دیپلماتیک غیرممکن می‌شود»!


به گزارش خبرآنلاین حسین شریعتمداری در کیهان نوشت:

*ادعای روبیو در حالی است که، تنگه هرمز بخشی از آب‌های سرزمینی ایران است و این حق قانونی برای کشورمان محفوظ است که از کشتی‌ها و شناورهای عبورکننده از آب‌های سرزمینی خود عوارض عبور بگیرد. مگر مصر در کانال سوئز، ترکیه در داردانل و بسفُر، پاناما در کانال پاناما، آلمان در کانال کیل و... از شناورهای عبوری عوارض نمی‌گیرند؟! و به قول «لوگان مک‌میلن»، کارشناس بلندآوازه سیاست‌خارجی: «آمریکا که از گلوگاه‌های دریایی عوارض دریافت می‌کند، نمی‌تواند به ایران بگوید از دریافت عوارض در تنگه هرمز خودداری کند.... حالا که ترامپ هنجار جهانی جدیدی برقرار کرده و نقاط تنگنای جهانی مانند کانال پاناما را به عنوان پایگاه‌هایی برای کنترل، پاکسازی و دریافت عوارض می‌بیند، جامعه بین‌المللی باید آماده ‌باشد که ایران نیز همان منطق را در تنگه هرمز اعمال کند»!


* این روزها در برخی از اخبار و گزارش‌ها به عبور ده‌ها کشتی از تنگه هرمز اشاره می‌شود با این تأکید که عبور آنها با کسب اجازه و تحت کنترل نیروی دریادل سپاه پاسداران صورت می‌پذیرد اما توضیحی داده نمی‌شود که آیا از این کشتی‌ها و شناورها، حق عبور که در قوانین بین‌المللی تحت عنوان «Transit Fee» تعریف شده است نیز دریافت می‌شود یا نه؟ اگر پاسخ منفی است، باید آن را غفلت از یک اقدام ضروری تلقی کرد. چرا که عوارض عبور، حق قانونی ایران اسلامی است و نباید نادیده گرفته شود.


* دریافت عوارض از کشتی‌ها و شناورهای عبوری و درآمد سالانه بالغ بر ده‌ها میلیارد دلاری آن، فقط یکی از مزیت‌ها و دستاوردهای تنگه هرمز است که تاکنون به دست فراموشی سپرده شده بود ولی اهمیت این هدیه الهی برای کشورمان به مراتب فراتر از این درآمد کلان است. از جمله ارزش‌های واقعی و دست‌نخورده این اهرم قدرتمند استراتژیک را می‌توان در مقابله جدی با تحریم‌ها، نقش‌آفرینی در روند جهانی اقتصاد، افزایش هزینه فشارهای اقتصادی و نظامی علیه ایران اسلامی، کنترل بازار جهانی انرژی، کنترل و دریافت هزینه عبور کابل‌های اینترنتی زیر آب در خلیج‌فارس که شاهراه‌های فیبر نوری بین‌المللی هستند و... فهرست کرد.

*همین جا باید از اظهارات برخی از دیپلمات‌ها و تیم مذاکره‌کننده کشورمان گلایه کرد که انگار قرار است بعد از پایان جنگ، شرایط و قوانین حاکم بر تنگه به حالت پیش از جنگ بازگردد! و انگار نه انگار که اِعمال حاکمیت ایران بر تنگه هرمز، حق قانونی و قطعی کشورمان است‌.

17302

کد مطلب 2223241

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین