اوباما: توافق جدید با تهران نسبت به برجام متمایز نیست

اوباما گفت: باید راه‌حل‌هایی را بررسی کنیم که شاید صددرصد مشکل را حل نکنند، اما بتوانند ۸۰ یا ۹۰ درصد آن را برطرف کنند؛ راه‌حل‌هایی که ما را از ضرورت توسل به جنگ بی‌نیاز سازند.

به گزارش خبرآنلاین،  رئیس جمهوری پیشین آمریکا با بیان اینکه توافق جدید با ایران نسبت به برجام متمایز نیست، گفت: ایده تحمیل راه‌حل‌ها با زور یا بمب ممکن است گاهی جذاب به نظر برسد، اما وقت آن رسیده که از گذشته درس بگیریم.
 
به گزارش ایرنا، باراک اوباما رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «ای بی سی نیوز» نسبت به اینکه هرگونه توافق آینده میان واشنگتن و تهران بتواند به‌طور اساسی متمایز یا به‌طور ملموس بهتر از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ باشد، ابراز تردید کرد.
 
وی گفت: بعید می‌دانم هر توافقی که اکنون حاصل شود، به‌طور قابل توجهی متفاوت باشد یا توافقی متمایز نسبت به توافقی که در دور نخست به آن دست یافتیم، محسوب شود؛ توافقی که برای دستیابی به آن مدت‌ها تلاش سخت و فشرده انجام دادیم، پیش از آنکه ایالات متحده از آن خارج شود.
 
اوباما در این مصاحبه بر ضرورت اولویت دادن به مسیر دیپلماسی تأکید و ابراز امیدواری کرد که جنگ‌ها و رنج غیرنظامیان متوقف شود.
 
وی از رویکردهایی که راه‌حل نظامی را ترجیح می‌دهند انتقاد کرد و گفت: این تصور که می‌توانیم مشکلات را از طریق ارعاب یا بمباران حل کنیم، تصوری اشتباه است.
 
رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا همچنین خواستار بهره‌گیری از تمامی فرصت‌های دیپلماتیک برای دستیابی به توافق شد، حتی اگر آن توافق‌ها کامل و بی‌نقص نباشند.
 
اوباما گفت: باید راه‌حل‌هایی را بررسی کنیم که شاید صددرصد مشکل را حل نکنند، اما بتوانند ۸۰ یا ۹۰ درصد آن را برطرف کنند؛ راه‌حل‌هایی که ما را از ضرورت توسل به جنگ بی‌نیاز سازند.
 
وی در پایان سخنان خود بر اهمیت درس گرفتن از تجربه‌های گذشته تأکید کرد و گفت: ممکن است تصور کنیم تاکنون این درس را آموخته‌ایم، اما به نظر می‌رسد هر از گاهی ناچار می‌شویم دوباره آن را بیاموزیم.

310310

کد مطلب 2233340

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین