8 پیشنهاد کاربردی رئیس یک دانشکده در عراق برای مدیران فرهنگی ایرانی

دکتر عبدالأمیر العبودی در کربلا پیشنهادهای جالبی را برای تیم های فرهنگی و علمی ایرانی فعال در راهپیمایی اربعین مطرح کرد.

به گزارش خبرآنلاین، رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه المستنصریه عراق در سخنانی در پیش‌نشست «اربعین حسینی و رسالت نبوی» پیشنهادهای کاربردی  را برای پویاسازی برنامه های علمی و فرهنگی در راستای پیاده روی اربعین مطرح کرد. خلاصه نظرات او را در زیر می خوانید:

1- برگزاری همایش‌های علمی تیم های ایرانی در اربعین از حالت پراکندگی خارج شود و در قالب برنامه هایی در محافل دانشگاهی برگزار شود.

2- از تجربیات گذشته در برنامه های اربعین بهره گیری شود و این تجربه ها با محوریت علمی مدون شوند.

3- این همایش در آینده در فضایی گسترده‌تر و با حضور اندیشمندان جهان اسلام برگزار شود تا زمینه برای مشارکت علمی و بین‌المللی بیشتری فراهم شود. با هماهنگی وزارتخانه‌های علوم دو کشور، یک دانشگاه به عنوان میزبان دائمی این همایش انتخاب شود تا همه ساله با آمادگی کامل میزبان این رویداد باشد.

4- اگر جمهوری اسلامی ایران موافق باشد، دانشگاه المستنصریه و به طور مشخص دانشکده ادبیات آمادگی دارد هر سال میزبان این همایش باشد و تفاهم‌نامه‌ای میان دو کشور در این زمینه منعقد شود. در این صورت می‌توان زمینه حضور مقامات عالی‌رتبه از جمله نخست‌وزیر عراق و وزیر علوم را نیز فراهم کرد و این رویداد را به یک اجتماع علمی بین‌المللی تبدیل کرد.

5- برگزاری چنین همایشی در سرزمین عراق، به عنوان خاستگاه راهپیمایی اربعین، نگاه نخبگانی و ارائه بین المللی پیدا کند.

6- یک مجله علمی ـ پژوهشی معتبر در حوزه مطالعات اربعین با مشارکت دانشگاه های ایران و عراق راه اندازی شود. اگر مجله‌ای معتبر و دارای نمایه‌های علمی بین‌المللی مانند ISC یا حتی ISI راه‌اندازی شود، استقبال استادان و پژوهشگران عراقی از این همایش‌ها به‌مراتب بیشتر خواهد شد. و آنان بهترین آثار علمی خود را برای انتشار در این نشریه ارائه خواهند کرد.

7- یکی از دلایل عدم مشارکت برخی از پژوهشگران، نبود امکان انتشار مقالات در یک نشریه معتبر است و این مسئله باید هرچه سریع‌تر برطرف شود.
بسیاری از استادان و پژوهشگران عراقی به دلیل الزامات علمی و دانشگاهی، تنها در همایش‌هایی مشارکت می‌کنند که مقالات آن در نشریات معتبر منتشر شود. لذا بسیاری از استادان عراقی در این نوع برنامه های بدون کردیت علمی شرکت نمی کنند.

8- اینگونه همایش ها باید از حالت توصیفی نگارش مطالب انشایی پدیده راهپیمایی خارج شوند و فعالیت‌های اربعین باید با نگاه علمی و تخصصی شکل گیرد که بتواند تحولی واقعی در پژوهش‌ها و اندیشه اربعینی ایجاد کند. چرا که اصل اربعین نیازی به تبیین ندارد، زیرا امروز همه می‌دانند که این رویداد بزرگ‌ترین اجتماع انسانی جهان است و نمونه‌ای همانند آن در هیچ نقطه‌ای از دنیا وجود ندارد.

پیش‌نشست «اربعین حسینی و رسالت نبوی» از مجموعه نشست های علمی پژوهشی کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین، پنجشنبه ۸ مرداد 1405 در کربلای معلی برگزار شد.
عکاس: حسین ظهره وند

8 پیشنهاد کاربردی رئیس یک دانشکده در عراق برای مدیران فرهنگی ایرانی

کد مطلب 2253850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =

آخرین اخبار