اربعین در لرستان تنها یک آیین مذهبی نیست جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و  وحدت ملی است

ایرنا نوشت : لرستان سرزمین مردمانی که دیانت و غیرت را در تار و پود فرهنگ خود به یادگار دارند امروز همزمان با اربعین حسینی یکپارچه غرق در در سوگ و حماسه شده است.

امروز لرستان هم‌صدا با میلیون‌ها عاشق حسینی در ایران و سراسر جهان کربلا را نه در جغرافیا بلکه در دل‌های خود جست‌وجو می‌کند؛ اینجا هر قدم یادآور گام‌های زائران اربعین است هر پرچم نشانی از وفاداری و هر قطره اشک پیمانی دوباره با مکتب سرخ عاشورا با پیام آزادی، عزت، ایثار و دفاع از حق در همه زمانه ها است.

اربعین حسینی در خیابان‌ها، جاده‌ها و مسیرهای پیاده‌روی جاماندگان، جلوه ای از خیل عظیم عاشقانی است که با گام‌هایی استوار و دل‌هایی سرشار از عشق نام اباعبدالله الحسین (ع) را زمزمه می‌کنند و دل‌های خود را روانه کربلا کرده اند.

امسال آیین اربعین حسینی حال و هوایی متفاوت دارد؛ تقارن این اجتماع عظیم معنوی با ایام سوگواری شهادت رهبر انقلاب اسلامی ایران بر اندوه و شکوه این مراسم افزوده و فضای عزاداری مردم را رنگی از وفاداری، حماسه و تجدید عهد بخشیده است.

در جای‌جای استان ولایی لرستان پرچم‌های سیاه عزا در کنار پرچم‌های سرخ «یا حسین» برافراشته شده است و مردم یاد شهدای راه حق و عدالت را در کنار حماسه جاودان عاشورا گرامی می‌دارند.

تقارن اربعین امسال با سوگواری شهادت رهبر انقلاب بر پیام این اجتماع افزوده است؛ پیامی که بر ایستادگی، عزت، مقاومت و وفاداری به آرمان‌های دینی و ملی تاکید دارد.

عزاداران حسینی در لرستان با گرامی‌داشت یاد و خاطره آن شهید،با حضور پرشور خود نشان دادند که راه حق، عدالت و آزادگی همچنان ادامه دارد و فرهنگ عاشورا الهام‌بخش ملت ایران در همه مقاطع تاریخی است.

مردم لرستان از دیرباز به عشق و ارادت به اهل‌بیت (ع) شناخته شده‌اند و این دیار در طول تاریخ همواره خاستگاه عاشقان حسینی مداحان، تعزیه‌خوانان و مردمانی بوده است که فرهنگ ایثار، مهمان‌نوازی و ولایت‌مداری را با آموزه‌های نهضت عاشورا درآمیخته‌اند.

در ایام محرم و اربعین این ارادت جلوه‌ای ویژه پیدا می‌کند؛ گویی تمام کوچه‌ها و محله‌ها به حسینیه‌ای بزرگ تبدیل می‌شوند و هر خانه سهمی در خدمت به عزاداران سیدالشهدا (ع) بر عهده می‌گیرد.

امروز نیز هزاران نفر از اقشار مختلف مردم از کودکان و نوجوانان گرفته تا سالمندان، دوشادوش یکدیگر در مسیرهای پیاده‌روی جاماندگان اربعین حضور یافته‌اند.

برخی با پای برهنه برخی با در دست داشتن پرچم‌های یا حسین (ع) و یا ابوالفضل (ع) و گروهی با قرائت زیارت اربعین، مسیر عشق را می‌پیمایند؛ صدای لبیک یا حسین نوحه‌های سوزناک و ذکر صلوات در فضای شهرها و روستاهای استان طنین‌انداز است و اشک‌های عاشقانه روایتگر دلدادگی مردمی است که دل در گرو مکتب عاشورا دارند.

موکب‌های مردمی هم با شور و اخلاص مثال‌زدنی از زائران و عزاداران پذیرایی می‌کنند؛ دیگ‌های نذری، استکان‌های چای، شربت‌های خنک و سفره‌های ساده اما سرشار از محبت تنها بخشی از جلوه‌های خدمت بی‌منت مردمی است که خدمت به عزاداران امام حسین (ع) را افتخاری بزرگ می‌دانند.

نوجوانانی که کفش زائران را جفت؛ بانوانی که با عشق غذا را آماده و پیرمردانی که سال‌هاست در موکب‌ها خدمت می‌کنند همگی تصویری روشن از فرهنگ ناب حسینی را به نمایش گذاشته‌اند.

اربعین در لرستان تنها یک آیین مذهبی نیست؛ جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی، وحدت ملی و پیوند عمیق مردم با ارزش‌های دینی و انقلابی است و این حضور باشکوه نشان می‌دهد پیام عاشورا همچنان زنده است و نسل‌های مختلف آن را چراغ راه خود می‌دانند.

مردمان این دیار با گام‌هایی که امروز در مسیر اربعین برمی‌دارند بار دیگر با آرمان‌های امام حسین (ع)، شهیدان و ارزش‌های والای اسلام تجدید میثاق می‌کنند.

همزمان با اربعین حسینی مردم مؤمن و ولایت‌مدار لرستان با حضوری گسترده در آیین پیاده‌روی جاماندگان، برپایی ده‌ها موکب مردمی و مشارکت در برنامه‌های عزاداری بار دیگر ارادت دیرینه خود به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را به نمایش گذاشتند و با گرامیداشت ایام سوگواری بر استمرار راه عزت، ایثار و مقاومت تاکید دارند.

عبور ۵۱ درصد زائران اربعین از محورهای لرستان

به گفته استاندار لرستان حدود ۵۱ درصد زائران کشور از محورهای لرستان راهی سفر اربعین می شوند که این حجم از تردد مسئولیت بسیار سنگینی بر عهده دستگاه‌های اجرایی قرار داده است و همه کمیته‌ها از جمله راهداری، پلیس راه، هلال‌احمر، اورژانس، دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان باید با آمادگی کامل در میدان حضور داشته باشند.

سید سعید شاهرخی با اشاره به شرایط خاص اربعین امسال اظهار داشت: راهپیمایی اربعین امسال با سال‌های گذشته تفاوت دارد و نمایش اقتدار جهان تشیع و سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی است.

وی افزود: همان‌گونه که حضور باشکوه مردم در آیین‌های ملی و مذهبی تشییع رهبر شهید، عظمت ملت ایران را به جهانیان نشان داد اربعین امسال نیز صحنه‌ای از وحدت، ایمان و اقتدار مسلمانان است.

۸۶ موکب خدمت رسانی اربعین

دبیر ستاد اربعین لرستان نیز با اشاره به ثبت‌نام ۱۴هزار نفر از مردم استان در سامانه سماح برای حضور در مراسم اربعین گفت: ۸۳ موکب استان برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین مجوز دارند و به ارائه خدمات به مردم پرداختند که ۴۱ موکب در کشور عراق و سه موکب در مرز مهران بودند..

به گفته حمید کشکولی آغاز رسمی اربعین امسال از سوم تا ۱۳مرداد تعیین شده است که ۱۳۲ دستگاه اتوبوس با نرخ مصوب برای جابجایی زائران اربعین، فعال و ۲۰ پایگاه هلال احمر نیز مشغول ارایه خدمات درمانی و بهداشتی لازم بودند.

کد مطلب 2255919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =

آخرین اخبار