تشریح عملکرد و برنامه‌های آموزش و پرورش هرمزگان؛ جهش مدرسه‌سازی و تأمین نیروی انسانی برای ارتقای کیفیت آموزشی

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان در نشست با اصحاب رسانه و خبرنگاران، ضمن تشریح مهم‌ترین اقدامات و دستاوردهای این دستگاه در سال تحصیلی گذشته، برنامه‌های آموزش و پرورش استان برای آغاز سال تحصیلی جدید را تشریح کرد و از تداوم روند توسعه فضاهای آموزشی، ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی، ساماندهی نیروی انسانی و توجه ویژه به مناطق محروم خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین،‌ منوچهر ضیایی در ابتدای این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خبرنگار و تبریک روز خبرنگار، نقش رسانه‌ها را در ایجاد ارتباط میان مردم و دستگاه‌های اجرایی مهم دانست و اظهار کرد: خبرنگاران پل ارتباطی میان جامعه و مدیران هستند و علاوه بر انعکاس سیاست‌ها و اقدامات دستگاه‌ها، مطالبات مردم را نیز به مسئولان منتقل می‌کنند.

وی با قدردانی از تلاش اصحاب رسانه در انعکاس مسائل حوزه تعلیم و تربیت، گفت: آموزش و پرورش تلاش دارد از ظرفیت رسانه‌ها برای انتقال پیام جامعه تعلیم و تربیت به مردم و همچنین انعکاس مطالبات و دغدغه‌های مردم به مجموعه آموزش و پرورش استفاده کند.

توسعه عدالت آموزشی؛ محور اصلی برنامه‌های آموزش و پرورش

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان، توسعه عدالت آموزشی را رویکرد اصلی دولت چهاردهم در حوزه تعلیم و تربیت عنوان کرد و افزود: این رویکرد در دو محور اصلی دنبال می‌شود؛ نخست توسعه و بهبود فضاهای آموزشی و دوم ارتقای کیفیت فعالیت‌های آموزشی و پرورشی.

ضیایی با اشاره به شتاب گرفتن روند مدرسه‌سازی در هرمزگان اظهار کرد: در مهرماه سال گذشته ۱۶۰ پروژه آموزشی وارد مدار بهره‌برداری شد و در مهرماه امسال نیز ۱۳۳ پروژه آموزشی شامل ۵۴۴ کلاس درس با زیربنای حدود ۴۶ هزار مترمربع برای پوشش حدود ۱۳ هزار دانش‌آموز به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همراهی خیران مدرسه‌ساز، حمایت استانداری و اختصاص اعتبارات دولتی را از عوامل مؤثر در این جهش دانست و گفت: استمرار این روند نتیجه همکاری مجموعه شورای آموزش و پرورش استان، خیران و دستگاه‌های اجرایی است.

اختصاص ۴۰ میلیارد تومان برای تأمین انشعابات مدارس

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان با اشاره به تشکیل کارگروه رفع موانع افتتاح پروژه‌های آموزشی، بیان کرد: یکی از مشکلات پروژه‌های آماده بهره‌برداری، تأمین انشعابات آب و برق بود که با تشکیل کارگروه ویژه و پیگیری‌های انجام‌شده، ۴۰ میلیارد تومان برای انشعابات برق مدارس اختصاص یافته است.

به گفته وی، این اقدام بخش قابل توجهی از نگرانی‌ها درباره آماده‌سازی پروژه‌ها برای بهره‌برداری در آغاز سال تحصیلی را برطرف کرده است.

«مهر ۱۴۰۵» با تمرکز بر کیفیت و عدالت آموزشی

ضیایی با اشاره به آغاز برنامه‌ریزی برای سال تحصیلی جدید، گفت: ستاد پروژه مهر آموزش و پرورش هرمزگان از مدت‌ها قبل تشکیل شده و فعالیت خود را در قالب هفت کارگروه دنبال می‌کند.

وی افزود: کارگروه‌های فضا و تجهیزات، منابع انسانی، کیفیت‌بخشی آموزش ابتدایی و متوسطه، اطلاع‌رسانی و رسانه، فعالیت‌های ورزشی و همچنین ایثار و شهادت، مأموریت‌های مربوط به آماده‌سازی مدارس برای سال تحصیلی جدید را دنبال می‌کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان تأکید کرد: امسال توجه ویژه‌ای به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در مدارس خواهد شد و تلاش می‌کنیم یاد و نام شهدای دانش‌آموز و فرهنگی استان که در دوران دفاع مقدس و حوادث مختلف برای دفاع از کشور جان خود را فدا کرده‌اند، در فضای مدارس زنده و ماندگار بماند.

هوشمندسازی ۱۷۶ کلاس درس و اجرای طرح شهید عجمیان

وی در ادامه از اجرای طرح‌های مختلف برای بهسازی و تجهیز مدارس خبر داد و گفت: در حوزه فضا و تجهیزات، ۱۷۶ کلاس درس در حال هوشمندسازی است که برای آن حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.

ضیایی همچنین به اجرای طرح شهید عجمیان برای بهسازی و شاداب‌سازی مدارس اشاره کرد و افزود: این طرح با تمرکز بر مدارس مناطق محروم، محلات و روستاها در حال اجراست.

وی ادامه داد: برنامه تجهیز هنرستان‌ها نیز در دو مرحله و با اعتباری حدود ۱۶ میلیارد تومان در حال اجراست و برای مدارس روستایی نیز اعتبارات ویژه‌ای پیش‌بینی شده است.

رشد سه‌برابری اعتبارات تعمیر و تجهیز مدارس

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان با اشاره به افزایش اعتبارات تعمیر و تجهیز مدارس گفت: اعتبار این بخش از ۴۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ به ۱۳۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ افزایش یافته که رشدی حدود سه برابری را نشان می‌دهد.

وی افزود: برای سال ۱۴۰۵ نیز برنامه‌ریزی برای افزایش حداقل ۵۰ درصدی این اعتبار انجام شده و تلاش می‌کنیم اعتبارات تعمیر و تجهیز مدارس پیش از آغاز سال تحصیلی تخصیص یابد تا مدارس با آمادگی مناسبی پذیرای دانش‌آموزان باشند.

تقویت مدارس شبانه‌روزی و حمایت از دانش‌آموزان مناطق محروم

ضیایی از اختصاص ۴۹۰ میلیارد تومان برای تأمین غذای دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی استان خبر داد و گفت: وضعیت مدارس شبانه‌روزی در سال گذشته از نظر تأمین سرانه غذایی نسبت به سال‌های گذشته بهبود قابل توجهی داشته و این سیاست در سال جدید نیز ادامه خواهد داشت.

وی همچنین از اختصاص کمک‌هزینه به مدارس روستایی خبر داد و افزود: در سال گذشته حدود یک میلیارد تومان در این زمینه اختصاص یافت و برای سال جدید نیز حدود ۱۸ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

حفظ ظرفیت دانشگاه فرهنگیان هرمزگان

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تأمین نیروی انسانی پرداخت و گفت: با وجود کاهش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان در سطح کشور، ظرفیت هزار نفری هرمزگان همچنان حفظ شده است.

وی افزود: سیاست آموزش و پرورش استان در توزیع ظرفیت دانشگاه فرهنگیان، توجه ویژه به مناطق محروم، روستایی و دورافتاده و استفاده از نیروهای بومی است تا کمبود نیروی انسانی در این مناطق کاهش یابد.

ضیایی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد ساعات آموزشی استان با معلمان موجود پوشش داده خواهد شد، اظهار کرد: حدود ۱۵ هزار معلم کلاس در استان فعالیت دارند و بخش باقی‌مانده نیاز آموزشی نیز با استفاده از دانشجویان سال آخر دانشگاه فرهنگیان، نیروهای بازنشسته متقاضی و سایر ظرفیت‌های قانونی تأمین خواهد شد.

وی تأکید کرد: برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای انجام شده که در آغاز سال تحصیلی، کلاسی بدون معلم باقی نماند.

تسهیل فرآیند ثبت‌نام دانش‌آموزان

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان درباره روند ثبت‌نام دانش‌آموزان نیز گفت: با توجه به محدودیت فضای آموزشی و افزایش تقاضا در برخی مناطق شهری، میزهای ثبت‌نام در ادارات آموزش و پرورش، به‌ویژه نواحی یک و دو بندرعباس، پیش‌بینی شده تا خانواده‌ها برای ثبت‌نام و دریافت راهنمایی با مشکل مواجه نشوند.

وی افزود: بیش از ۹۰ درصد دانش‌آموزان ورودی پایه اول ثبت‌نام خود را انجام داده‌اند و فرآیند ثبت‌نام پایه‌های هفتم و دهم نیز در حال انجام است.

ضیایی همچنین اعلام کرد که حدود ۸۱ درصد دانش‌آموزانی که در سامانه سیدا ثبت‌نام کرده‌اند، سفارش کتاب‌های درسی خود را انجام داده‌اند و هرمزگان در زمینه ثبت سفارش کتاب‌های درسی در رتبه دهم کشور قرار دارد.

برنامه‌های ویژه برای جبران افت آموزشی

وی با اشاره به برنامه‌های کیفیت‌بخشی آموزشی گفت: آموزش معلمان و حمایت آموزشی از دانش‌آموزان نیازمند تقویت، از برنامه‌های جدی آموزش و پرورش استان است.

ضیایی از اجرای طرح «تقویت» در دوره متوسطه و طرح «حامی» در دوره ابتدایی خبر داد و گفت: تلاش می‌شود روزهای پنجشنبه به برگزاری بخشی از کلاس‌های تقویتی و برنامه‌های آموزشی اختصاص یابد تا بخشی از مشکلات آموزشی ایجادشده در دوره گذشته جبران شود.

بهبود رتبه دانش‌آموزان هرمزگان در کنکور

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان با اشاره به نتایج کنکور سراسری اظهار کرد: بر اساس آمارهای رسمی، رتبه دانش‌آموزان استان در برخی گروه‌های آزمایشی بهبود یافته است.

وی افزود: در گروه ریاضی و فنی، رتبه استان از ۲۹ به ۲۳ و در یک شاخص دیگر از ۲۲ به ۱۲ ارتقا یافته و در گروه علوم تجربی نیز بهبود رتبه از ۴۴ به ۲۴ ثبت شده است.

ضیایی همچنین افزایش معدل دانش‌آموزان در امتحانات نهایی پایه یازدهم را از دیگر نشانه‌های بهبود شاخص‌های آموزشی استان عنوان کرد.

رشد مشارکت دانش‌آموزان در جشنواره‌های علمی و پژوهشی

وی با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی دانش‌آموزان گفت: مشارکت دانش‌آموزان هرمزگان در جشنواره‌هایی همچون نوجوان خوارزمی و مسابقات علمی و پژوهشی در سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

به گفته ضیایی، مشارکت دانش‌آموزان در برخی از این برنامه‌ها بین ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافته و تعداد برگزیدگان کشوری نیز رشد داشته است؛ به‌گونه‌ای که ۳۸ دانش‌آموز استان در مسابقات علمی و پژوهشی موفق به کسب رتبه کشوری شده‌اند.

توسعه فعالیت‌های پرورشی، قرآنی و فرهنگی

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان توجه به حوزه پرورشی را از دیگر اولویت‌های استان دانست و گفت: برنامه‌های آموزش و پرورش در این حوزه بر سه محور اصلی نماز، قرآن و فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی دنبال می‌شود.

وی با اشاره به توسعه اقامه نماز جماعت در مدارس اظهار کرد: تلاش شده است زمینه حضور روحانیون، معلمان و افراد توانمند برای تقویت برنامه‌های فرهنگی و معنوی مدارس فراهم شود.

غربالگری بیش از ۹۲ درصد دانش‌آموزان در حوزه آسیب‌های اجتماعی

ضیایی یکی از سیاست‌های محوری آموزش و پرورش استان را مراقبت از دانش‌آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد و افزود: در قالب برنامه‌های غربالگری، بیش از ۹۲ درصد دانش‌آموزان تحت پوشش آزمون‌های غربالگری قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به بررسی بیش از ۵۰ هزار نفر در این فرآیند، گفت: دانش‌آموزانی که نیازمند حمایت تخصصی بودند به مراکز مشاوره معرفی شدند و خدمات لازم را دریافت کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان همچنین از اجرای برنامه‌های توانمندسازی مدیران و معلمان برای شناسایی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی خبر داد و گفت: نواحی و مناطق هدف، به‌ویژه ناحیه یک بندرعباس، در این زمینه مورد توجه ویژه قرار گرفته‌اند.

۴۴۳ هزار دانش‌آموز در مدارس هرمزگان

ضیایی در ادامه تصویری از وضعیت کلی آموزش و پرورش استان ارائه کرد و گفت: در سال تحصیلی گذشته ۳ هزار و ۹۹۸ مدرسه در هرمزگان فعال بوده که از این تعداد ۳ هزار و ۶۲۴ مدرسه دولتی و ۳۷۴ مدرسه غیردولتی بوده است.

وی افزود: مجموع دانش‌آموزان استان حدود ۴۴۳ هزار نفر است که ۵۱ درصد آنان پسر و ۴۹ درصد دختر هستند. همچنین حدود ۳۹۰ هزار دانش‌آموز، معادل ۸۷ درصد در مدارس دولتی و حدود ۵۳ هزار دانش‌آموز، معادل ۱۳ درصد، در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان تعداد کلاس‌های درس استان را حدود ۱۹ هزار کلاس اعلام کرد و گفت: حدود ۱۶ هزار کلاس در مدارس دولتی و مابقی در مدارس غیردولتی قرار دارند.

وی با اشاره به پراکندگی جغرافیایی مدارس استان اظهار کرد: حدود ۶۴ درصد مدارس هرمزگان در مناطق روستایی و ۳۶ درصد در مناطق شهری قرار دارند؛ در حالی که ۵۹ درصد دانش‌آموزان در مدارس شهری تحصیل می‌کنند. این موضوع نشان‌دهنده تراکم بالاتر دانش‌آموزی در مدارس شهری و پراکندگی جمعیت دانش‌آموزی در مناطق روستایی است.

تراز مثبت نیروی انسانی در آموزش و پرورش هرمزگان

ضیایی با اشاره به وضعیت نیروی انسانی استان گفت: حدود ۲۷ هزار نیروی مؤثر در بخش‌های آموزشی، اداری و خدماتی آموزش و پرورش استان فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای سال تحصیلی جدید از مدت‌ها قبل آغاز شده است، افزود: با بازگشت نیروهای مأمور و مرخصی و همچنین ورود نیروهای جدید از سایر استان‌ها، تراز نیروی انسانی هرمزگان مثبت است و تعداد نیروهای ورودی بیشتر از خروجی خواهد بود.

کسب ۵۳ رتبه کشوری در مسابقات فرهنگی و هنری

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان در پایان به موفقیت‌های دانش‌آموزان استان در حوزه فرهنگی و هنری اشاره کرد و گفت: دانش‌آموزان هرمزگان در ششمین دوره مسابقات علمی و پژوهشی ۳۸ رتبه کشوری و در مسابقات فرهنگی و هنری نیز ۵۳ رتبه کشوری کسب کرده‌اند.

وی این موفقیت‌ها را حاصل تلاش دانش‌آموزان، معلمان، مدیران مدارس و خانواده‌ها دانست.

اجلاس رؤسای آموزش و پرورش؛ ترسیم نقشه راه سال تحصیلی جدید

ضیایی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به برگزاری اجلاس رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور گفت: این اجلاس در روزهای ۲۵ تا ۲۷ مردادماه برگزار خواهد شد و رؤسای آموزش و پرورش استان‌ها و مناطق در آن حضور خواهند داشت.

وی افزود: این اجلاس نقش مهمی در تبیین سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید دارد و تلاش می‌شود خبرنگاران و اصحاب رسانه نیز در بخش‌هایی از این برنامه حضور داشته باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان ابراز امیدواری کرد: با اجرای برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در حوزه مدرسه‌سازی، تأمین نیروی انسانی، ارتقای کیفیت آموزشی، توسعه فعالیت‌های پرورشی و حمایت از دانش‌آموزان مناطق محروم، سال تحصیلی جدید با آمادگی بیشتر و کیفیت مطلوب‌تری آغاز شود.

کد مطلب 2259090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =