فرماندار شهرستان لنگرود خبر داد:نجات ۱۰ نفر از خطر غرق‌شدگی در سواحل چاف و چمخاله

فرماندار لنگرود با اشاره به فعالیت ناجیان غریق در سواحل چاف و چمخاله، از نجات ۱۰ نفر از خطر غرق‌شدگی خبر داد و گفت: با توجه به افزایش حضور مسافران و گستردگی نوار ساحلی منطقه، تقویت پوشش امدادی و حضور مستمر ناجیان غریق برای پیشگیری از حوادث و حفظ جان گردشگران ضروری است.

یوسف گلشن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین گیلان با اشاره به اجرای طرح سالم‌سازی ساحل در منطقه چمخاله اظهار کرد: این طرح با مشارکت بسیج سازندگی اجرا شده و با توجه به سابقه بالای غرق‌شدگی در این محدوده، حفظ و تقویت آن اهمیت ویژه‌ای دارد. وی افزود: چمخاله از جمله مناطقی است که طی ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته بیشترین موارد غرق‌شدگی را داشته و به همین دلیل اجرای طرح سالم‌سازی در این منطقه مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به تجربه سال گذشته گفت: پس از ۱۱ سال، برای نخستین‌بار طرحی اجرا شد که امکان حضور مردم در ساعات پایانی شب را نیز فراهم کرد و برای رعایت استانداردهای ایمنی، در مناطق پرخطر حداقل ۱۰۰ تا ۱۲۰ ناجی غریق به‌کار گرفته شدند. گلشن با بیان اینکه طول نوار ساحلی چمخاله حدود ۱۸ کیلومتر است، ادامه داد: گستردگی ساحل، جمعیت حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار نفری منطقه و حجم بالای حضور مسافران، ارائه خدمات یکپارچه و مناسب را دشوار کرده و امکانات موجود برای پوشش کامل این محدوده کافی نیست. گلشن با بیان اینکه در حال حاضر طرح جدید و مدون علمی برای ساماندهی سواحل ارائه نشده است، تصریح کرد: طرح موجود همان الگوی گذشته است، اما استفاده از تجربه ناجیان غریق، مشورت‌های هلال‌احمر و همکاری بیشتر مردم موجب شده وضعیت نسبت به سال‌های گذشته بهتر شود و فرهنگ رعایت نکات ایمنی نیز ارتقا پیدا کند.

فرماندار لنگرود یکی از مشکلات جدی را موضوع اعتبارات و پرداخت حقوق ناجیان غریق عنوان کرد و گفت: از نظر منابع و اعتبارات عمرانی، حمایت کامل از نیروهای ناجی صورت نگرفته و موضوع حقوق آنان نیز تاکنون به شکل مطلوب محاسبه و پرداخت نشده است؛ بنابراین طرح همچنان نیازمند حمایت و تأمین منابع مناسب است. گلشن همچنین مداخلات و محدودیت‌های قانونی منابع طبیعی را از دیگر چالش‌های اصلی سواحل دانست و افزود: حدود ۶۰ متر از نوار ساحلی در محدوده منابع طبیعی قرار دارد و برای اجاره یا واگذاری آن به بخش خصوصی با موانع قانونی مواجه هستیم. این در حالی است که هتل‌ها و مجموعه‌های گردشگری در طول مسیر ساحل برای مشارکت و سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کرده‌اند. وی با اشاره به نمونه‌ای از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در منطقه گفت: یک مجموعه خصوصی در مجاورت هتل ستاره دریا طرح مناسبی برای ساماندهی ساحل اجرا کرده بود، اما این طرح با دستور استاندار و سپس دستور دادستان برای تخریب مواجه شد.

چنین شرایطی موجب شده سرمایه‌گذاران برای ورود به حوزه ایجاد آلاچیق، مسیرهای شن‌ریزی‌شده و سایر زیرساخت‌های ساحلی با محدودیت مواجه شوند. فرماندار لنگرود تأکید کرد: مجموعه‌های گردشگری و هتل‌ها تمایل دارند با استفاده از ظرفیت هیئت‌های محلی و تأمین هزینه مشخص برای به‌کارگیری ناجیان غریق، بخشی از بار مالی و اجرایی طرح را بر عهده بگیرند؛ اما برای تحقق این موضوع، هماهنگی‌های قانونی و تسهیل واگذاری‌ها باید انجام شود. گلشن با اشاره به استقبال گسترده مردم در روزهای تعطیل، به‌ویژه جمعه‌ها، گفت: در این روزها حجم حضور مردم در ساحل به شکل چشمگیری افزایش می‌یابد و برای ارائه خدمات مناسب، حضور مستمر و کافی ناجیان غریق ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: دولت و بخش خصوصی باید با همکاری یکدیگر و از طریق تسهیل قوانین واگذاری و صدور مجوزهای لازم، زمینه استفاده بهتر از ظرفیت‌های موجود را فراهم کنند؛ چراکه امکانات فعلی با حجم تقاضا و نیاز منطقه همخوانی ندارد. فرماندار لنگرود در پایان از تلاش‌های ناجیان غریق، هلال‌احمر، سپاه و نیروهای امدادی قدردانی کرد و گفت: در ایام عید نزدیک به ۴۷۰ هزار نفر در هتل‌های شهرستان لنگرود اقامت داشتند و آمار اقامت‌ها بر اساس کد ملی و اطلاعات سامانه مخابراتی به‌دست آمده است. این حجم از حضور مسافران نشان می‌دهد برای تکمیل طرح‌های سالم‌سازی و ارائه خدمات ایمنی به همه نقاط ساحلی، بیش از گذشته به حمایت نهادهای مسئول، تسهیل مقررات و مشارکت بخش خصوصی نیاز داریم.

کد مطلب 2262004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =

آخرین اخبار