انتقال سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب برای مصارف شرب از جنوب اصفهان/دلیل توقف کوهرنگ ۳

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: طرح انتقال آب از جنوب استان اصفهان با روند مطلوبی در حال اجراست و امکان انتقال سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب برای مصارف شرب اصفهان فراهم می شود.

به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، حسن ساسانی اظهار داشت: ممکن است این پرسش پیش آید که آیا اصفهان به این میزان آب شرب در قالب یک طرح انتقالی نیاز دارد؛ باید بدانیم که بخش قابل توجهی از آبی که هم‌اکنون برای تأمین آب شرب اصفهان بزرگ، یزد و کاشان استفاده می‌شود، از حقابه بخش کشاورزی و محیط زیست تامین می‌شود، بنابراین با انتقال آب ماندگان، امکان کاهش برداشت از این منابع و افزایش سهم آب قابل تخصیص به بخش کشاورزی و محیط زیست فراهم خواهد شد.

وی افزود: این موضوع همچنین می‌تواند به ذخیره‌سازی آب در مخزن سد زاینده رود و افزایش امکان برنامه‌ریزی برای رهاسازی آب در دوره‌های مختلف کمک کند و در صورت تداوم شرایط مناسب، مدت زمان جریان آب در رودخانه افزایش یابد، مساله ای که راهکار اصلی مهار فرونشست در اصفهان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: در صورت تأمین اعتبار زمانبندی ما برای بهره برداری این طرح در حدود ۱۸ ماه آینده است.

زمان  بهره برداری از سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ

ساسانی درباره سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ نیز اضافه کرد: این طرح یکی از پروژه‌های مهم تأمین آب استان است و بخشی از کسری آب اصفهان بزرگ و ۱۴ شهرستان را تأمین می‌کند که با وجود مشکلات اعتباری، موفق شدیم بخش (فاز) نخست آن با ظرفیت ۳.۲ مترمکعب بر ثانیه اجرا کنیم و بخشی از ظرفیت پیش‌بینی‌شده سامانه در تابستان امسال مورد استفاده قرار گرفت، در صورت تأمین اعتبارات مورد نیاز، می‌توان بخش دوم این سامانه را در مدت کمتر از یک سال به بهره‌برداری رساند تا ظرفیتش به ۶.۴ مترمکعب بر ثانیه افزایش یابد.

وی گفت: این طرح یک ابرپروژه محسوب می‌شود و شبکه آن حدود از آنجا که تا شهرستان‌های نایین و خور و بیابانک نیز امداد خواهد داشت ۴۰۰ کیلومتر امتداد دارد و تأمین اعتبار نقش تعیین‌کننده‌ای در سرعت اجرای آن خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان یادآور شد: نیاز اعتباری برای تکمیل سامانه دوم نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد ریال برآورد می‌شود که با تکمیل آن، مشکل تأمین آب شرب اصفهان بزرگ و بخش قابل توجهی از این استان رفع می‌شود.

موانع موجود بر سر راه کوهرنگ ۳

ساسانی درباره طرح کوهرنگ ۳ نیز اظهار داشت: عملیات حفاری تونل به طول حدود ۲۳ کیلومتر سال‌هاست به پایان رسیده و در حال حاضر از طریق ایستگاه پمپاژ موقت، امکان انتقال آب در برخی فصول با دبی حداکثر حدود هشت مترمکعب بر ثانیه به مخزن سد وجود دارد.

وی افزود: تکمیل این طرح به دلیل مسائل مربوط به تملک اراضی و برخی مشکلات اجتماعی در روستاهای اطراف مخزن سد، با موانعی مواجه و برای رفع این مشکلات، مکاتبات و پیگیری‌های متعددی از طریق نهادهای ملی و استانی انجام شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: برنامه زمان‌بندی اجرای سازه‌های مورد نیاز این طرح حدود ۲۴ ماه پیش‌بینی که بخشی از عملیات از جمله احداث پی و گالری‌ها انجام شده، اما مشکلات اجتماعی در مقاطعی فعالیت کارگاه را متوقف کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان تأمین منابع مالی را مهم‌ترین شرط تسریع این طرح دانست و گفت: برای اجرای بخش‌های باقی‌مانده، حدود ۵۰ هزار میلیارد ریال برای تملک و ۶۰ هزار میلیارد ریال برای احداث سد اعتبار نیاز داریم و با عنایت به افزایش قیمت زمین و ملک امکان بیشتر شدن هزینه‌ها هم وجود دارد..
 

کد مطلب 2271829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =

آخرین اخبار