فارس نوشت:

اگر در زمان‌های دور بحث این بود که برخی شیرفروش ها کمی آب هم قاطی شیر می‌کنند، اما این روزها شیرهایی به بازار آمده است که گویی شیرفروشان اندکی شیر را با آب مخلوط کرده و می فروشند.

 

شیرهای کیسه‌ای که در بازار است دیگر فقط رنگی از شیر دارند، طعم و مزه‌اش نیز شبیه شیر نیست، وقتی گرم می‌شود بخش زیادی آب و بخش خیلی کوچکی شبیه شیر به دو بخش تفکیک می‌شود.

نگرانی از این است که طعم و مزه شیر اصلی در ذائقه نسل‌های امروز گم شود و بعدها شیر را با آب اشتباهی بگیرند.

امروزه یک لیوان شیری که والدین به بچه‌اش می‌دهد نگران است که آیا این به اصطلاح شیر می‌تواند رشد فکری، استخوانی و تامین ویتامین و کلسیم بچه را تامین کند یا سر خودش و بچه‌اش شیره می‌مالد و عذاب وجدان از اینکه اگر موثر نشود چه خبط بزرگی کرده است.

بعد از حدف یارانه 500 میلیارد تومانی شیر، قیمت تمام شده تولید شیر بیشتر شد تا جدال دو بخش دامداران و کارخانه‌ها هم سر قیمت بالا بگیرد هر کدام تا جایی که توانستند قیمت را بالا کشیدند و زمانی که راهی برای بالا بردن قیمت نمی‌ماند از چربی و اندازه بسته‌ها کم کردند، تا اینکه هر دو آب رفتند، طی یکسال گذشته کم شدن حجم بسته‌ها و آبکی شدن شیر و لبنیات کاملا محسوس بود و هر شهروندی در خرید هفتگی خود کاملا آنرا احساس می‌کرد.

کار به جایی رسید که شیرهای یک درصد و 1.5 درصد چربی هم وارد بازار شد یعنی بعد از اینکه قیمت به حد کافی بالا رفت و شیر 350 تومانی به 850 تومان و بسته‌های تتراپک به 1600 تومان رسید دیگر نوبت آن بود که از چربی آن کم کنند تا بیشتر برای کارخانه‌ها بصرفد اما در اصل همه این فشارها برای مردم، کودکان و نوجوانانی بود که نیاز دارند به خاطر سلامتی خود روزانه حداقل یک لیوان شیر بخورند.

این کش‌وقوس‌ها به جایی رسید که شیر در بازار کم شد پدر خانواده در برابر تقاضای فرزندش حرفی برای گفتن نداشت، باید امروز و فردا می‌کرد که شاید مغازه‌های محل‌شان شیر بیاورند.

برخی ازمغازه ها می‌گفتند از اول خیابان که شیر می‌آید به وسط خیابان نرسیده تمام می‌شود، برخی می‌گفتند آنقدر کم است که همان یک ساعت اول صبح تمام می‌شود.

بعد قرار شد شیر ارزان شود تا اقشار کم درآمد هم توان خرید داشته باشد شیرهایی با 1.5 درصد چربی، غافل از اینکه اینها شبیه شیر هستند وقتی گرم می‌شوند دو لایه شیر و چربی قابل تفکیک است،‌ مزه آب می‌دهد و معلوم نیست آیا خواص شیر دارد یا نه؟

کارشناسان تغذیه می‌گویند، اگر شیر هموژنیزه شود تمام چربی‌ها باید در حد میکرون خرد شده و در کل شیر پخش شود در این حالت، شیر یکنواخت دیده می‌شود اما در غیر اینصورت چربی به دیواره ظرف می‌چسید میزان ویتامین ِD کم شده و جذب کلسیم کاهش می‌یابد.

این کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه هزینه هموژنیزاسیون شیر بیشتر است معمولا کارخانه‌ها کمتر این کار را انجام می‌دهند.

همچنین آنها معتقدند شیر با بار میکروبی بالا برای شیرهای کیسه‌ای یا به اصطلاح 1.5 درصد چربی‌ که در بازار است استفاده می‌شود.
3939

کد خبر 227315

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۱
    40 1
    البته اگر شیر خشک صنعتی ساخت چین را تو آب حل نکرده باشند!!!!!!!!!!!!!!!!
  • شاهین IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۱
    31 0
    تاکنون که یک نظر من را هم درج نکرده اند ولی باز می نویسم در جاییکه کشورهایی مثل چین و ژاپن که قدهای کوچکی داشتند با برنامه ریزی درست نسلی را پرورش دادند که دیگر مشکل قد ندارد در عوض ما کاری کردیم که نسل آینده نه قد نه دندان نه پوست و نه چهره مناسب داشته باشد. آدم دلش آتش میگیره وقتی میبینه همه چیزمان را داریم از دست می دهیم
  • مقیمی IR ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۱
    10 0
    من یک لیوان شیر توی روستا خوردم و با آب گرم هم لیوان شیر تمیز نشد و مجبور شدم از مایع استفاده کنم ولی شیرهای موجود در شهر بعداز مصرف گویا در لیوان شیر هیچ آثاری از شیر موجود نبوده و از اولش هم تمیزتره !!
  • حیدری IR ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۱
    6 0
    روی شیرهای بسته بندی شده 1.5% چربی زده شده انقضا 6 ماه پس اط تولید! شیر طبیعی که 2 روز ازش بگذره ترش میشه باید بریزی دور چطوری این شیرها 6 ماه خراب نمیشن؟؟ توی این شیرها شیر خشک و آب میریزن و بیش از 60 درصد کارخانجات از آب ژاوال (وایتکس) میریزن تا با ضد عفونی کردن شیر مدت خراب شدنش رو به عقبتر بندازن این رو خیلی از سایت ها و اشخاص مورد اعتماد نیز تایید کردن، و اعلام شده آزمایش نمیتونه نشون بده که در شیر وایتکس وجود داره یا نه فقط با بو کشیدن میشه فهمید(مسلما مقداری استفاده میشه تشخیص بو کم بشه)،حالا شما معنی استریلیزه ، هموژنیزه و پاستوریزه رو میدونید که این شیرهای کارخانه جاتی رو میخرین؟ اگر به فکر سلامتیتون هستید از گاوداری معتبر بخرین. مسئولین خودشون واقف هستن. "خبر آنلاین تایید کن لطفا"
  • حیدری IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    1 0
    ممنون از خبر آنلاین. شیر رو از گاوداری های معتبر بخرین، چون بعضی گاو داری ها موادی به گاو ها میدن که شما حتی تصورش رو نمیتونید بکنید، تا حالا یه نیسان پر از استخوان های بزرگ دیدن که بار زده شده؟ اینا به پودر تبدیل میشه و به همراه علوفه به گاو داده میشه، تنها این مورد نیست بلکه از فضولات مرغ داری صنعتی، کود های شیمیایی و ... به گاوها داده میشه که باعث میشه شیر گاو 10 ها ! برابر بشه. گذشته از اون گاوهای ایرانی (همونایی که قهوه ای-سفیدن) تو روستاها داری بهترین شیر هستن که در شهر از این نوع گاوها یافت نمیشن بلکه گاوهای اسرائیلی سیاه-سفیدن) که با افزدون این مواد مضر به شدت سلامتی ما رو تهدید میکنن! پس به دنبال گاوداری های مورد اعتماد باشین. ضمن تشکر ویژه از خبر آنلاین.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین