"قطر بیش از 2.5 برابر ایران از پارس جنوبی برداشت می کند و روزبه روز سکوهای موفقیت را پشت سرمی گذارد." این جمله ای است که بارها شنیده ایم.

آذرجزایری:  چندسال پیش بود که گفته شد برداشت ما با قطر همسان شده است و امروز می گوییم 2.5برابر فاصله باقیمانده است. شاید پارس جنوبی دقیقا مصداق کم کاری پیمانکاران داخلی و مماشات مسوولان نفتی باشد. پارس جنوبی با توجه ویژه صورت گرفته دو سه سالی است که مشکل مالی ندارد و البته تکنولوژی ساخت نیز تا حدود زیادی بومی شده اما بازهم می شنویم که فازهایی که روزی احمدی نژاد در روز امضای قرارداد فازهای باقیمانده این منطقه، از تکمیل36 ماهه آنها گفت حتی در خوشبینانه ترین حالت 70 ماهه نیز به بهره برداری نخواهند رسید.
اما علت اصلی این امر را باید در انتخاب پیمانکارانی جستجو کرد که تا کنون کمتر سابقه مدیریت پروژه نفتی را نداشتند. اما در این میان این شرکت نفت و گاز پارس است که در متن تمام قراردادها سیاست تشویقی و تنبیهی را قید کرده تا کنون با وجود تاکید مسوولان نفتی اما هیچکدام از پیمانکاران این منطقه جریمه نشده اند.
شرکت مپنا از جمله شرکت های موفق صنعت برق کشور محسوب می شود که 5 سال پیش به دلیل تمایل در ورود به حوزه نفت، وارد این عرصه شد و شرکت ملی نفت نیز بخش توسعه فاز 13 را به این شرکت البته با مشارکت شرکت صدرا و پتروپایدارایرانیان، سپرد.
قسمت ساخت تمامی یوتیلیتی ها از 120 تا 130 و نیز ساخت 18 یونیت از تعهدات مپنا در این فاز است.
این درحالی است که در بخش C پروژه طبق برنامه باید 36درصد پیشرفت صورت گرفته باشد که متاسفانه تا کنون تنها 15 درصد پیشرفت صورت گرفته است. شرکت مپنا در حال حاضر 21 درصد از برنامه عقب است. از سویی دیگر گزارش جدید شرکت نفت و گاز پارس نشان می دهد که اعتصابهای مکرر پیمانکاران این شرکت و نداشتن نیروی متخصص کافی و مجرب باعث عقب افتادگی چند برابر این پروژه از جانب شرکت مذکور شده است.

بر اساس این گزارش، این شرکت به دلیل نداشتن تخصص و نیزمدیریت بد و ضعیف در دو مرحله شرکت های قوی هیربد و اکسین صنعت را خلع ید کرد و بازهم هیچ کاری نتوانست از پیش ببرد. ضمن آنکه عدم داشتن استراتژی مناسب نیز مزید بر علت شده است.
جزییات عملکرد مپنا

شاید بد نباشد اشاره داشته باشیم به جزییات عملکرد شرکت مپنا در فاز 13 پارس جنوبی تا شاید از این طریق به مسوولان نفتی کشور یاد آور شویم که قرار بود بخشی به نام جریمه پیمانکاران در نظر گرفته شود و نظارتی باشد بر عملکرد نامناسب آنها تا شاید سرمایه ملی بیش از این از به نام ایران به کام قطر تمام نشود.
برنامه زمانبندی ساخت کارخانه فاز 13 نشان می دهد طبق برنامه باید تا جمعه هفته گذشته(6 جولای 2012) این پروژه حدود 77 درصد پیشرفت می کرده در حالیکه با توجه به عقب ماندگی های مستمر برنامه جدید منعقد شده است که براساس این برنامه نیز باز هم شاهد عقب ماندگی از برنامه هستیم.
براساس برنامه اصلی در حال حاضر 62 درصد از برنامه در این بخش عقب هستیم که البته براساس برنامه مصوب براساس عقب ماندگی ها تا کنون مپنا باید در این بخش 41 درصد پیشرفت داشته باشد که متاسفانه این پیشرفت 15 درصد اعلام شده است.
براساس نظر کارشناسان شرکت نفت و گاز پارس علت عقب ماندگی مپنا در این بخش را باید در عدم توانایی شرکت مپنا در کنترل اعتصاب های مکرر نیروهای بخش های اجرا ، عدم مدیریت صحیح پروژه، عدم توانایی در برنامه ریزی پیگیری آن در تمامی بخش های پروژه، عدم شناسایی و انتخاب پیمانکاران بخش ساخت و نداشتن استراتژی برای ساخت،عدم حمایت مالی و تامین نشدن نیازمندی پیمانکاران جزء، یکپارچه نبودن سازمان در تمام بخش های برنامه ریزی و کنترل پروژه،مدیریت مالی و مدیریت منابع انسانی و مدیریت ضعیف در بخش ساخت جستجو کرد.


روند ساخت کارخانه ها براساس جزییات ماه منتهی به 16تیرماه برابر با 6 جولای 2012

 

 

 

دربخش سازه های فلزی نیز شرکت مپنا در فاز 13 پارس جنوبی، در حال حاضر طبق برنامه اصلی باید صددرصد پیشرفت وجود داشته باشد که با تغییر در این برنامه به دلیل عقب ماندگی ها در حال حاضر باید این بخش با 94 درصد پیشرفت همراه باشد که متاسفانه پیشرفت واقعی 35 درصد تا 16 تیرماه اعلام شده است.
کارشناسان شرکت نفت و گاز پارس موانع و مشکلات این تاخیر را در کمبود تعداد نفرات، ماشین آلات و تجهیزات نصب، عدم تحویل H_profile به کارخانجات جهت ساخت شاپ در اوینگ های ابلاغ شده، که باعث تاخیر در ساخت و ارسال استراکچر شده، ضعف مفرط در آماده کردن فونداسیون سازه های فلزی،عدم تکمیل نصب سازه های فلزی که باعث تاخیر در تحویل شده و نداشتن نیروی انسانی جهت الاینمت سازه ها، جستجو کرده اند.


روند ساخت سازه ها براساس جزییات ماه منتهی به 16تیرماه برابر با 6 جولای 2012

 

 

 دربخش بتن کاری نیز شرکت مپنا در فاز 13 پارس جنوبی، در حال حاضر طبق برنامه اصلی باید99 و 9 دهم درصد پیشرفت وجود داشته باشد که با تغییر در این برنامه به دلیل عقب ماندگی ها در حال حاضر باید این بخش با 95 درصد پیشرفت همراه باشد که متاسفانه پیشرفت واقعی 47 درصد تا 16 تیرماه اعلام شده است.
کارشناسان شرکت نفت و گاز پارس موانع و مشکلات این تاخیر را درنداشتن تیم مدیریت اجرایی قوی و منسجم برای هدایت پیمانکاران اجرایی،کمبود نفرات اجرایی سایت با توجه به خروج پیمانکاران بخش سویل، کمبود اکیپ اجرایی و عدم معرفی و شروع به کار پیمانکار اجرایی و تعطیلی و توقف عملیات در اکثر یولیتها، تامین نکردن تجهیزات مورد نیاز مانند جرثقیل و قالب و کندی عملیات بکفیل سازه های تمام شده و شروع به کار حفاظت کاتدیک در یولیتهای مربوط به مپنا جستجو می کنند.


روند بتن کاری براساس جزییات ماه منتهی به 16تیرماه برابر با 6 جولای 2012

 

 

 دربخش لوله کشی نیز شرکت مپنا در فاز 13 پارس جنوبی، در حال حاضر طبق برنامه اصلی باید95درصد پیشرفت وجود داشته باشد که با تغییر در این برنامه به دلیل عقب ماندگی ها در حال حاضر باید این بخش با 36 درصد پیشرفت همراه باشد که متاسفانه پیشرفت واقعی 3درصد تا 16 تیرماه اعلام شده است.
کارشناسان شرکت نفت و گاز پارس موانع و مشکلات این تاخیر را در درکندی در استقرار و شروع به کارشرکت استیم و برآورده نشدن انتظارات از این شرکت، ضعف شرکت مپنا در مدیریت راهبردی شرکت استیم، نداشتن برنامه یزی جهت شروع کار خطوط زیرزمینی، ضعف مفرط در واحد فنی لوله کشی، ضعف مفرط در واحد انبارگردانی لوله کشی و ناتوانی در تخصیص متریال به پیمانکاران جزء و آماده نکردن سایت برای فعالیت های اجرایی لوله کشی به علت عدم تکمیل سازه های فلزی، عدم تخته ریزی و داربست بندی سازه فلزی جستجو می کنند.


روند لوله کشی براساس جزییات ماه منتهی به 16تیرماه برابر با 6 جولای 2012 

 

 

 

دربخش بسته بندی و تجهیزات نیز شرکت مپنا در فاز 13 پارس جنوبی، در حال حاضر طبق برنامه اصلی باید52 درصد پیشرفت وجود داشته باشد که با تغییر در این برنامه به دلیل عقب ماندگی ها در حال حاضر باید این بخش با 42 درصد پیشرفت همراه باشد که متاسفانه پیشرفت واقعی 10 درصد تا 16 تیرماه اعلام شده است.
کارشناسان شرکت نفت و گاز پارس موانع و مشکلات این تاخیر را در عدم تامین نروی انسانی و ماشین آلات متریال جهت ساخت مخازن،نداشتن برنامه ریزی مطلوب جهت نصب تجهیزات و نداشتن پیمانکار واجد شرایط جهت شروع و نصب کولرهای هوایی در یولیت 108 و 111 ، جستجو می کنند.


روند بسته بندی و تجهیزات براساس جزییات ماه منتهی به 16تیرماه برابر با 6 جولای 2012 

 

 

دربخش برق نیز شرکت مپنا در فاز 13 پارس جنوبی، در حال حاضر طبق برنامه اصلی باید94 درصد پیشرفت وجود داشته باشد که با تغییر در این برنامه به دلیل عقب ماندگی ها در حال حاضر باید این بخش با 19 درصد پیشرفت همراه باشد که متاسفانه پیشرفت واقعی صف درصد تا 16 تیرماه اعلام شده است.
کارشناسان شرکت نفت و گاز پارس موانع و مشکلات این تاخیر را در مهم نبودن اولویت های پروژه از دید مدیران ارشد شرکت مپنا، تا جاییکه در جهت برق دار کردن Sub Station های یک و شش که جزو اولویت های Early Prpduction پروژه محسوب می شوند تا کنون هیچ اقدامی صرت نگرفته است، عدم ورود پیمانکار اجرایی پست 132 به کارگاه و شروع عملیات و فعالیت های اجرایی با توجه به اولویت آن و عدم ورود کابل های HV33 KV به کارگاه که بایستی توسط شرکت مپنا تهیه و خریداری شود، جستجو می کنند.


روند برق براساس جزییات ماه منتهی به 16تیرماه برابر با 6 جولای 2012

 

 

 

/22131
 

کد خبر 227380

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۰:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    8 1
    چرا ما رقیبهامون که با سرعت دارن پیشرفت می کنن رو مفت خور می نامیم؟؟؟؟ !!!!!! در حالی که متن بالا چیز دیگه ای میگه!!!!!
  • مسعود AU ۰۳:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    19 0
    یعنی الان بقیه شرکتها از برنامه عقب نیستن؟ راستی 15/16 که آماده بهره برداری بود ار 1 سال پیش. چی شد پس؟ شایدم از بقیه خبر ندارین!!! بپرس جزئیاتشو بهت بگم.
  • متولد ماه مهر IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    7 1
    عزیزان چرا اینقدر بد بینید ته پر لیوان رو هم ببینیدقطر عددی نیستاز استان تهران کوچکتره، کل جمعیتش 2 میلیون نفر نمیشه، باید هم برای برداشت از یه مخزن مشترک سرمایه گزاری کنه تا مردمش از ثروت مردم ایران ثروتمندتر بشن بعد 15 سال تازه به این نتیجه رسیدند که توسعه پارس جنوبی دچار وقفه شده صدالبته که این عقب افتادنو از بین رفتن سهم ایران، ربطی هم به تحریمها نداره چون باعث قدرتمندترشدن همین پیمانکاران داخلی هم شده
  • بدون نام IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    18 0
    دولت در پرداخت مطالبات پیمانکاران کوتاهی می کند و طبیعی است که پیمانکاران هم بدون پول نمی توانند کاری از پیش ببرند.ناتوانی دولت را به حساب بخش اجرایی نباید گذاشت.هنوز دولت برای سال 90 شاخصهای تعدیل را اعلام نکرده است.چرا؟
    • ناشناس IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۴
      0 8
      نمام مطالباتپیمانکاران در پارس جنوبی به موقع پرداخت شده است به عنوان مثال در فازهای 20 و 21 تا کنون بالغ بر 2 میلیارد یورو پرداخت شده است ولی شرکت اویک که پیمانکار اصلی پروژه است 40 درصد از برنامه عقب است و به هیچ وجه به فکر انجام پروژه نیستند حتی به سایت هم پول تزریق نمی شود نمی دونم این پول ها را چه می کنند؟ احتمالا دلارها را نگه داشته اند گرون بشه تازه بازم وزیر داره پول بهشون می ده
    • محسن IR ۲۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۴
      1 1
      ن از صنعت نفت خیلی خبر ندارم اما می دانم که بودجه عمرانی سال 91 چندروزی است که ابلاغ شده است و به نظر من دولت عمدا" این تاخیر را ایجاد کرده است.
  • بدون نام IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    4 23
    بهترين كار اين است كه كار را به پيمانكار اصلي بسپارند نه به مپنا كه روابط واستخدام خانوادگي وبازنشستگان با حقوق بالا حرف اول وآخر را ميزند وانتخاب پيمانكار نيز سفارشي است ؟!!!!! بعد ميخواهيد پيشرفت داشته باشيم .
    • نوری IR ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۴
      20 1
      لطفا بفرمایید اگر مپنا از پروژه های پارس جنوبی کنار برود چند شرکت برتر دیگر در ایران توانایی انجام پروژه های نفت و گاز در پارس جنوبی را خواهند داشت؟
    • بدون نام IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۴
      13 1
      در پاسخ به این نظر بهتر است که به شرایط فوق العاده سخت و دشوارتر از کنکور مپنا را در نظر داشته باشید و متوجه باشید که مپنا اگر مپنا شده یکی از دلایل آن این است که در عمده مواقع دست به استخدام نیروهای نخبه و دارای تحصیلات عالی زده است و نه لابی سفارش خانوادگی
  • بدون نام IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    21 0
    از پترو پايدار چرا چيزي نوشته نشده ؟ راستي از بقيه فازها چه خبر ؟
    • بدون نام IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
      19 0
      لیدر فاز13 که پتروپایدار است و کارها رو سبک سنگین میکنه و گوشت کار رو برمی داره و بقیه رو میده به سایر اعضا کنسرسیم.
  • بدون نام IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    11 12
    با تشكر از گزارش جامع خانم جزايري، لطفا" در صورت امكان وضعيت ساير فازهاي در دست احداث را هم گزارش نماييد.
  • بدون نام IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    11 4
    این روزها همه از پروژه های عقب مانده مپنا و خاتم حرف میزنند ! شما چطور؟
  • بدون نام IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    16 0
    این گزارش تاخیرات مپنا بود نه گزارش پارس جنوبی . چون پارس جنوبی فازهای زیادی دارد که همگی بدلیل نداشتن پول و شریک خارجی یا از برنامه عقب هستند یا تعطیل شده اند .
  • بدون نام IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    18 0
    در متن گزارش به توان بالای پیمانکارانی نظیر اکسین صنعت و هیربد نیرو اشاره شده است. نکات مهمی درباره این گزارش قابل بررسی است که بصورت بسیار کلی به بخشی از آن اشاره میشود: آیا هنوز حتی فازهای 9و10 یا حتی 6و7و8 (که سال 84 دارای پیشرفت 86 درصد بوده) به بهره برداری کامل رسیده و اهدافش را محقق کرده است؟ فاز 19 چطور؟ فازهای 15 و 16 که از زمان شروع آن 5 سال میگذرد و هنوز به بهره برداری نرسیده
  • بدون نام IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    18 1
    چرا به شریک این شرکت ppi در این کنسرسیوم اشاره ای نکرده اید؟ میدانید که در مقابل مثلن 100 واحدهزینه در این فاز وارائه صورت وضعیت متقن شرکت نفت و گاز پارس چقدر پرداخت کرده است؟ کمتر از 30! چگونه ادعا میکنید که وضع مالی خوبی داشته است؟ تمامی خرج پروژه از طرف مپنای مادر پرداخت شده و از منابع دیگر در این پروژه خرج شده است. همچنین شرکت وابسته به قرارگاه بعنوان لیدر پروژه و مسوول مستقیم فاز همکاری کمی با پروژه داشته است.
  • بدون نام IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۲
    24 0
    اعتصابات کارگری توسط همان دو شرکتی که در متن گزارش ادعا شده پیمانکاران توانمندی هستند . جالب است این دو پیمانکار بیشترین بدهی به مپنا را دارند. یعنی حداکثر همکاری با این شرکت صورت گرفته است. بنده یک کارشناس در این مجموعه هستم که عرق شرکتی وادارم کرد پاسخی کلی بدهم.
  • بدون نام DE ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۴
    17 3
    مپنا در فاز 13 تاخیر دارد ولی نه به این شکلی که شما نوشتید آیا در جریان ندادن متریال لوله کشی از طرف پتروپایدار هستید آیا از علت اعتصابات و شارژ شدن نفرات معترض از سمت پتروپایدار در جریان هستید یه نگاه به فاز 19 که توسط شرکت تمام دولتی پتروپارس که از پول نفت ایران تغذیه میکند بیاندازید ببینید چند درصد از برنامه عقب است یا دیگر شرکتهای مجاور مپنا در فاز 15و16 بسیار عملکرد خوبی داشت
  • مرادی IR ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۴
    18 2
    دوست دارید که مپنا به عنوان شرکت ایرانی از پروژه کنار برود و شرکت های چینی بیایند در پارس جنوبی جولان بدهند؟
  • علی IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۴
    5 6
    فکر می کنم حجم کار پتروپایدار از مپنا بیشتر باشد
  • حسن IR ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    4 15
    من از مدیران مپنا هستم واقعا از طرز نگاه همکارانم در قالب کامنت هایی که دیدم متاسفم که چقدر ساده انگاارانه و خودبزرگ بینانه به مسایل نگاه می کنند. دوستان مپنا مپنا بود تا 4 سال پیش. نمی دانید تحقیق کنید که دچار ضعق شده ایم آن هم به خاطر همین خودبزرگ بینی. دوستان دوره انحصار به سر آمده ما هنوز در خواب غفلتیم. از شما مهندس ها چنین نظراتی بعیده شما هم باید جوابتان مبتنی بر آمار و ارقام باشه
  • خبردار IR ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۷
    0 8
    وقتی رابطه ها حاکم شه مشکل کمبود تخصص ایجاد می شه. البته در مورد مپنا قبلا بیشتر نیروی متخصص داشت الان برخی جذب نیروهاش قابل توجیه نیست. دیگه گذشت زمانی که مپنایی ها همه تحصیلکرده دانشگاه های معتبر بودن. لذا من کمبود نیروی متخصص رو در کندی پروژه موثر می دونم.
  • مدیر سابق مپنا CA ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۷
    0 12
    من چندسالی در آن زمان که مپنا، مپنا که می گفتن مصداق داشت در این شرکت که مایه افتخار بود مشغول به کار بودم ولی الان به کانادا مهاجرت کردم. از دفاع های متعصبانه عده ای که تازه به زعم خودشون به سفره نعمت مپنا رسیدن و می ترسن که کوتاهی های اخیرشون این سفره رو از دست بدن متاسفم. واجب می دونم تاکید کنم تغییر مدیریت های سه سال گذشته این شرکت قدر رو به شدت ضعیف کرده و به وادی حاکمیت روابط به جای ضوابط کشونده. الان سطح تحصیل و تجربه مدیر پروژه ها رو اعلام کنن و با 4 سال پیش مقایسه کنند. اون وقت فاجعه مشخص می شه.
  • مدیر سابق مپنا CA ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۷
    0 9
    این شرکت برخلاف نظر حاکمان فعلی مپنا، مردیم نیست چون هیچ وقت نتونسته با مردم ارتباط برقرار کنه. اصلا اونقدر غرق انحصار بوده که ....بعد هم شرکتی دولتی که پروژه با ترک تشریفات می گیره و با دو سه تا پیمانکار مثل خاتم کار رو تقسیم می کنه چه مباهاتی داره؟ ظاهرا گول زدن با عرضه سهام در بورس دولتی کارکنان تازه از راه رسیده رو بدجوری فریب داده.
  • مدیر سابق مپنا CA ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۷
    2 6
    در کل چنین رویه هایی باعث شده تا مپنایی ها رو الان در کشورها و شرکت های دیگه بشه پیدا کرد و اونهایی که الان مپنا هستند.... مگه مهندس رفان نبود؟چه خودخواهانه برکنار شد. با اون همه تجربه و خدمت و حالا...
  • مدیر سابق مپنا CA ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۷
    1 8
    مپنا در مجموع با اون همه هزینه ای که می کنه و کمک های دولتی و مصارف بالای بعضی ها از کیسه مپنا سودی که باید نمی ده ... در دل زیاده خبرآنلاین به زودی همه گفته ها مو مستند براتون ایمیل می کنم.
  • مدعی IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۷
    15 0
    هروقت مطالبات مپنا رو در بخش نیروگاهی تسویه کردن بیان و توسایر بخشها مدعی باشن کدوم شرکت خارجی هست که بیاد با این حجم بالا نسیه کار کنه ؟ اگه مطالبات مپنا آزاد بشه قطعا با قدرت و سرعت بیشتری میتونه پروژه هاشو هندل کنه .
  • علی IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۷
    7 0
    مپنا هر اندازه هم که ضعیف باشه از لحاظ ماهیتی از سایر شرکتها منطقه به خصوص فاز 13 یه سرو گردن بالاتره ، ولی متاسفانه یک سری بی سواد مپنا را به دلیل منافع شخصی به این شرایط کشانده اند.
  • بدون نام IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۹
    4 0
    قبل از اینکه جریمه شرکتها رو یادآوری کنید گزارش پرداخت صورت وضعیتها رو مطالعه کنید !

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین