استقبال گسترده از پویش زیارت کربلا به نیابت از رهبر شهید/ هزینه اعزام بیش از ۴۰ کاروان زائر اولی تأمین شد

مدیرعامل خانه زیارت با تشریح روند شکل‌گیری و اجرای پویش زیارت به نیابت گفت: این پویش با ثبت نزدیک به یک میلیون نیت برای زیارت کربلا به نیابت از رهبر شهید انقلاب، توانست یک ایده فردی را به حرکتی گسترده با مشارکت مستقیم مردم تبدیل کند و در جریان اجرای آن، شبکه‌ای بیش از ۷ هزار نفری از خادمان زیارت شکل گرفت.

سجاد شیری در حاشیه نشست خبری با اصحاب رسانه در گفتگو با خبرآنلاین اظهار کرد: ایده اولیه پویش زیارت به نیابت بر یک نیت ساده استوار بود؛ اینکه هر فرد نیت کند هر زمان در زندگی خود توفیق زیارت کربلا پیدا کرد، نخستین زیارت خود را به نیابت از رهبر شهید انقلاب انجام دهد.

وی افزود: این ایده پس از شهادت ایشان از سوی خانه زیارت دنبال شد و حدود سه ماه برای طراحی پویش، آماده‌سازی زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی اجرایی آن زمان صرف شد تا اینکه پویش از ۲۵ خرداد آغاز شد و تا ۳۱ مرداد ادامه پیدا کرد.

مدیرعامل خانه زیارت با اشاره به استقبال گسترده مردم از این طرح تصریح کرد: در مجموع نزدیک به یک میلیون نفر از سراسر کشور در پویش زیارت به نیابت ثبت‌نام کردند، اما یکی از مهم‌ترین اتفاقات این پویش، شکل‌گیری شبکه‌ای مردمی از داوطلبان با عنوان خادم زیارت بود.

شیری ادامه داد: بیش از هفت هزار نفر به عنوان خادم زیارت در این طرح ثبت‌نام کردند و در معرفی پویش، دعوت از مردم، فعالیت در فضای اجتماعی و رسانه‌ای و همچنین جذب مشارکت‌های خرد نقش داشتند. برآیند این شبکه‌سازی آن بود که حدود یک‌چهارم ثبت‌نام‌کنندگان پویش از طریق دعوت و معرفی خادمان زیارت به این حرکت پیوستند.

وی با بیان اینکه این میزان مشارکت مردمی در مدت اجرای پویش، نشان‌دهنده ظرفیت ارتباط مردم با مردم در ترویج فرهنگ زیارت است، گفت: پویش در برخی مقاطع با موج قابل توجهی از مشارکت مواجه شد؛ به‌گونه‌ای که از ۱۳ تا ۱۸ تیرماه بیش از ۲۰۰ هزار نفر به پویش پیوستند و در روز ۱۸ تیرماه، همزمان با مراسم تدفین در مشهد مقدس، ۱۰۰ هزار ثبت‌نام در یک روز به ثبت رسید.

مدیرعامل خانه زیارت یکی دیگر از محورهای این پویش را پیوند دادن نیت زیارت با کمک به دیگر زائران دانست و اظهار کرد: در بخش حمایت از اعزام زائران، حدود ۳۰ هزار بانی خرد مشارکت کردند و حدود ۲۰ میلیارد تومان برای اعزام زائران اولی اختصاص یافت.

وی افزود: این منابع هزینه اعزام بیش از ۴۰ کاروان زائر اولی را تأمین کرده است و در این بخش تلاش شد مشارکت مردم صرفاً به ثبت یک نیت محدود نماند، بلکه بخشی از آنان امکان زیارت را برای دیگران نیز فراهم کنند.

شیری همچنین به پیش‌بینی هشت هزار سفر یا کمک‌هزینه سفر کربلا به نیت امام هشتم اشاره کرد و گفت: برای ثبت‌نام‌کنندگان پویش، ۸ هزار سهمیه سفر یا کمک‌هزینه سفر کربلا در نظر گرفته شده است که تا اواسط شهریورماه اسامی ۵ هزار نفر اعلام شده و بخشی از این افراد نیز به عتبات اعزام شده‌اند.

وی ادامه داد: سه هزار سهمیه باقی‌مانده در ماه‌های آینده به صورت مرحله‌ای اعلام خواهد شد و خانه زیارت تلاش می‌کند با استمرار مشارکت‌های مردمی، هزینه اعزام همه ۸ هزار نفر را تا پایان سال تأمین کند.

مدیرعامل خانه زیارت با اشاره به نقش رسانه‌ها، سکوهای اجتماعی و مجموعه‌های فرهنگی در معرفی پویش بیان کرد: شبکه دو سیما در معرفی عمومی زیارت به نیابت نقش ویژه‌ای داشت و برنامه سلام آقا با اجرای صابر خراسانی، با روایت داستان‌ها، دلتنگی‌ها و حسرت‌های مردم برای زیارت کربلا، زمینه مناسبی برای معرفی این حرکت فراهم کرد.

شیری افزود: برنامه‌های صبحانه ایرانی، عصر خانواده، پاورقی و زمانه نیز در چند نوبت به معرفی پویش پرداختند و از ظرفیت تیزر، زیرنویس و دیگر قالب‌های رسانه‌ای برای اطلاع‌رسانی درباره آن استفاده شد.

وی با اشاره به همراهی داوطلبانه شهرداری مشهد گفت: شهرداری مشهد نیز با نصب و اکران گسترده بیلبوردهای پویش در سطح شهر در معرفی زیارت به نیابت مشارکت کرد و مجموعه‌های دیگری مانند اپلیکیشن نوا، ایتا، روبیکا، شاد، باسلام، مسجد مقدس جمکران و شماری از رسانه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی نیز در توسعه این حرکت نقش داشتند.

مدیرعامل خانه زیارت به ظرفیت اپلیکیشن شاد در توسعه مخاطبان پویش اشاره کرد و افزود: خانه زیارت در قالب یک تفاهم با اپلیکیشن شاد، کانالی برای این مجموعه در این بستر ایجاد کرد و محتوای مرتبط با پویش در آن منتشر شد.

وی ادامه داد: بر اساس آماری که در اختیار خانه زیارت قرار گرفته، حدود ۲۰ هزار دانش‌آموز نیز از طریق اپلیکیشن شاد در پویش زیارت به نیابت ثبت‌نام کرده‌اند؛ البته اطلاعات تفصیلی این ثبت‌نام‌ها در اختیار خانه زیارت نیست و این عدد بر مبنای آمار اعلام‌شده از این بستر مطرح می‌شود.

شیری با اشاره به پراکندگی جغرافیایی مشارکت‌کنندگان گفت: استان‌های تهران، خراسان رضوی و اصفهان سه استان نخست از نظر میزان مشارکت در پویش بودند که این موضوع نشان می‌دهد پیام پویش توانسته در جغرافیای مختلف کشور مخاطب پیدا کند.

وی در جمع‌بندی تجربه زیارت به نیابت اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این پویش، فراتر از تعداد ثبت‌نام‌ها، شکل‌گیری یک شبکه داوطلبانه بیش از ۷ هزار نفری بود؛ شبکه‌ای که نشان داد ترویج فرهنگ زیارت می‌تواند از مسیر ارتباط مستقیم مردم با یکدیگر نیز به یک جریان اجتماعی گسترده تبدیل شود.

مدیرعامل خانه زیارت تأکید کرد: زمانی که مردم در یک حرکت فرهنگی صرفاً مخاطب نباشند و خودشان به دعوت‌کننده، خادم و تسهیل‌گر مشارکت دیگران تبدیل شوند، یک نیت فردی می‌تواند به یک حرکت جمعی تبدیل شود؛ تجربه زیارت به نیابت نیز از همین مسیر توانست دامنه قابل توجهی از مشارکت مردمی را شکل دهد.

48

کد مطلب 2274647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =

آخرین اخبار