افشین: هرمزگان می‌تواند به یکی از هاب‌های فناوری کشور تبدیل شود

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در نشست با نخبگان و استعدادهای برتر استان هرمزگان، ضمن تشریح ظرفیت‌ها و برنامه‌های معاونت علمی برای این استان، از تلاش برای تقویت زنجیره‌های ارزش دانش‌بنیان، توسعه زیرساخت‌های فناوری و حمایت از نخبگان خبر داد و گفت هرمزگان با توجه به ظرفیت‌های دریایی، صنعتی و انسانی خود می‌تواند به یکی از هاب‌های فناوری کشور تبدیل شود.

به گزارش‌خبرگزاری خبرآنلاین، حسین افشین در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های علمی و اقتصادی هرمزگان، از برنامه معاونت علمی برای حمایت از دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، زیرساخت‌های آزمایشگاهی، طرح‌های تولید بار اول و توسعه فناوری در حوزه دریا سخن گفت و به بخشی از مطالبات مطرح‌شده از سوی نخبگان استان پاسخ داد.

استانی با ظرفیت ویژه در اقتصاد دانش‌بنیان

افشین با اشاره به حضور خود در هرمزگان و بررسی وضعیت زیست‌بوم دانش‌بنیان این استان گفت: «از هفته گذشته در استان حضور داشتم و با شرکت‌های مختلف، دانشگاه‌ها و مجموعه‌های مختلف استان جلساتی برگزار شد. در حال حاضر ۸۵ شرکت دانش‌بنیان در استان وجود دارد و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان نیز برای این مجموعه‌ها مصوب شده است.»

معاون علمی رئیس‌جمهوری تأکید کرد که هدف این است که شرکت‌ها و فعالان زیست‌بوم دانش‌بنیان استان برای دریافت حمایت‌ها تا حد امکان نیازمند مراجعه به تهران نباشند و معاونت علمی خود را به استان‌ها نزدیک‌تر کند.

هرمزگان باید حول مزیت‌های خود زنجیره ارزش بسازد

افشین با اشاره به رویکرد جدید معاونت علمی در زمینه توسعه زیست‌بوم‌های فناوری استان‌ها گفت: «ما در پارادایم جدید حکمرانی کشور، هر استان را براساس مزیت‌های خودش و شرکت‌های دانش‌بنیان آن، حول همان مزیت و زنجیره تولید آن گرد هم می‌آوریم.»

او هرمزگان را از استان‌هایی دانست که بخشی از این مسیر را از قبل آغاز کرده است و افزود: «در چند زنجیره، معاونت علمی از حدود دو تا سه سال پیش روی زنجیره ارزش میگو و همچنین زنجیره ارزش ماهیان دریایی کار کرده و شرکت‌های دانش‌بنیان خوبی نیز در این حوزه شکل گرفته‌اند.»

به گفته او، فعالیت‌هایی در حوزه شیلات، بهداشت و صنایع مرتبط با دریا در استان شکل گرفته و تلاش شده است فناوری به این حوزه‌ها وارد شود.

افشین گفت: «امروز خوشحالیم که استان هرمزگان یکی از اولین جاهایی است که این زنجیره‌ها در آن در حال شکل‌گیری است. با توجه به موقعیت خاص استان، معتقدیم هرمزگان می‌تواند یکی از هاب‌های فناوری کشور باشد.»

او همچنین تأکید کرد که هدف باید ایجاد شرایطی باشد که شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتری به هرمزگان جذب شوند و این استان به مقصدی برای فعالیت فناورانه تبدیل شود.

افشین: هرمزگان می‌تواند به یکی از هاب‌های فناوری کشور تبدیل شود

حمایت از محصولات دانش‌بنیان و ظرفیت‌های مالیاتی صنایع

معاون علمی رئیس‌جمهوری در ادامه به وضعیت محصولات دانش‌بنیان و ظرفیت صنایع بزرگ استان اشاره کرد و گفت: «تعداد محصولات دانش‌بنیان استان ۱۸۱ محصول است و رتبه استان در این بخش ۱۶ کشور است. درآمد کل شرکت‌ها نیز حدود ۲۳ همت و فروش محصولات دانش‌بنیان حدود ۴۶ همت بوده است.»

افشین با اشاره به ظرفیت صنایع فولادی و نفتی هرمزگان، اعتبار مالیاتی را یکی از ابزارهای مهم برای توسعه زیرساخت‌های علمی و فناورانه استان دانست و گفت: «صنایع فولاد و صنایع نفتی استان ظرفیت بسیار خوبی دارند و باید از این ظرفیت برای توسعه زیرساخت‌های فناوری استفاده شود.»

او همچنین به پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه جامع تقاضامحور در استان اشاره کرد و گفت معاونت علمی می‌تواند با محوریت اقتصاد استان، در ایجاد چنین زیرساخت‌هایی از ظرفیت اعتبار مالیاتی استفاده کند.

دانشگاه‌های هرمزگان باید مشارکت بیشتری در طرح‌های پژوهشی داشته باشند

افشین بخش دیگری از سخنان خود را به وضعیت مشارکت دانشگاه‌های استان در برنامه‌های بنیاد ملی علم ایران اختصاص داد و گفت: «ما در معاونت علمی سه مجموعه داریم؛ بنیاد ملی نخبگان، بنیاد ملی علم و خود معاونت علمی. بنیاد ملی نخبگان بیشتر با دانشجویان نخبه و استادان جوان در ارتباط است و بنیاد ملی علم با استادان دانشگاه‌ها کار می‌کند.»

او با اشاره به بودجه بنیاد ملی علم گفت: «حدود ۱۵۰ میلیارد تومان برای بنیاد ملی علم بودجه گذاشته‌ایم و از بودجه معاونت نیز حدود دو همت برای تقویت دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است.»

به گفته افشین، میزان پذیرش طرح‌ها در کشور حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد است، اما مشارکت برخی دانشگاه‌های هرمزگان پایین‌تر از ظرفیت موجود بوده است.

او با اشاره به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: «دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان طرحی برای ما نفرستاده است. اگر اشکال از ما بوده و اطلاع‌رسانی نکرده‌ایم، باید اصلاح کنیم؛ اما از معاونت پژوهشی دانشگاه نیز تقاضا دارم اطلاع‌رسانی کنند.»

معاون علمی رئیس‌جمهوری درباره دانشگاه هرمزگان نیز گفت: «دانشگاه هرمزگان در ارسال طرح‌ها صفر نیست؛ ۱۵ طرح برای ما فرستاده و بخشی از آنها تصویب شده است، اما با توجه به جایگاه علمی استان، انتظار داریم این مشارکت بیشتر شود.»

او تأکید کرد که این منابع رقابتی هستند و تخصیص آنها براساس کیفیت و ارزیابی طرح‌ها انجام می‌شود.

افشین: هرمزگان می‌تواند به یکی از هاب‌های فناوری کشور تبدیل شود

تأکید بر توسعه فناوری دانش‌آموزی

افشین در پاسخ به دغدغه نخبگان درباره وضعیت دانش‌آموزان و افت انگیزه تحصیلی نیز گفت: «حوزه دانش‌آموزی برای ما بسیار اهمیت دارد؛ چراکه آینده فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان کشور از دانش‌آموزی شکل می‌گیرد.»

او افزود: «اگر آن فکر و انگیزه در دانش‌آموز ایجاد شود، در آینده می‌توانیم مسیر توسعه فناوری را تقویت کنیم. برای این حوزه برنامه مفصلی داریم.»

معاون علمی رئیس‌جمهوری همچنین تأکید کرد که علم و فناوری باید به زندگی مردم وارد شود و صرف تولید علم کافی نیست: «باید کاری کنیم که علم و فناوری وارد زندگی مردم شود. فناوری باید تبدیل به نوآوری و خلق ارزش شود؛ یعنی مردم باید اثر آن را در اقتصاد، آسایش، مسائل اجتماعی و حتی اقتدار کشور ببینند.»

اشتغال و بورس نخبگان

افشین در پاسخ به دغدغه مطرح‌شده درباره افت انگیزه دانشجویان و نبود افق روشن برای اشتغال تخصصی در استان، گفت: «اساتید دانشگاه باید در نسل جوان انگیزه و امید ایجاد کنند و ما نیز باید از آنها حمایت کنیم؛ هم از لحاظ معیشتی، هم زیرساختی و هم گرانت پژوهشی.»

او درباره پیشنهاد ایجاد بورس تحصیلی و ارتباط میان دانشگاه و صنایع گفت: «ما طرحی با عنوان طرح توانا ایجاد می‌کنیم تا فارغ‌التحصیلان دکترا را در صنایع مرتبط با تخصصشان قرار دهیم و توانمندسازی آنها را دنبال کنیم؛ به‌گونه‌ای که دانش و مهارتشان بتواند به نیاز واقعی صنعت تبدیل شود.»

تعیین تکلیف ساختمان بنیاد نخبگان هرمزگان

یکی از مطالبات اصلی نخبگان در این نشست، اختصاص ساختمان مستقل برای بنیاد نخبگان هرمزگان بود. افشین در پاسخ به این مطالبه گفت: «طبق مصوبه‌ای که درباره بنیاد وجود دارد، بنیادهای استانی غیررسمی هستند و موضوع ساختمان آنها با تعامل استانداران دنبال می‌شود. در شهرهایی مانند اصفهان، قزوین، گلستان، تبریز و مازندران توافق کرده‌ایم که ساختمان در اختیار بنیاد قرار بگیرد. در مورد هرمزگان نیز موضوع را پیگیری می‌کنیم و نتیجه آن را اعلام خواهیم کرد.»

هرمزگان می‌تواند هاب فناوری دریایی باشد

معاون علمی رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت جزایر و اقتصاد دریا گفت: «فناوری در جزیره را تقویت می‌کنیم تا یک هاب شکل بگیرد، چون یکی از مهم‌ترین قسمت‌های این استان، دریاست.»

او از برنامه‌ریزی برای ایجاد یکی از هاب‌های فناوری کشور در جزیره کیش خبر داد و گفت: «موافقت‌های اولیه انجام شده و زمین نیز تخصیص داده شده است. اعتقاد داریم که این اتفاق باید بیفتد.»

افشین افزود: «این موضوع با توسعه فناوری در بخش‌های دیگر استان منافاتی ندارد و ممکن است چند نقطه را در استان برای فعالیت‌های فناورانه در نظر بگیریم.»

او هدف از این طرح را استفاده از ظرفیت‌های مناطق آزاد و همچنین توجه به کشورهای حوزه خلیج فارس عنوان کرد و گفت: «مزیت نیروی انسانی ما فوق‌العاده است و اگر امروز از این ظرفیت استفاده نکنیم، ممکن است مزیت‌های خود را از دست بدهیم.»

توسعه فناوری در هرمزگان؛ از دانشگاه تا صنعت و دریا

افشین تأکید کرد که رویکرد معاونت علمی در هرمزگان، ایجاد یک زنجیره به‌هم‌پیوسته میان دانشگاه، صنعت، شرکت‌های دانش‌بنیان و ظرفیت‌های دریایی استان است؛ زنجیره‌ای که بتواند ظرفیت علمی و انسانی هرمزگان را به فناوری و در نهایت ارزش اقتصادی تبدیل کند.

او با اشاره به ظرفیت‌های ویژه استان گفت: «هرمزگان از نظر موقعیت دریایی، صنایع بزرگ، دانشگاه‌ها و نیروی انسانی، شرایط ویژه‌ای دارد و تلاش ما این است که این ظرفیت‌ها را در قالب زنجیره‌های ارزش و هاب‌های فناوری فعال کنیم.»

۵۸۳۲۳

کد مطلب 2278105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

آخرین اخبار