گام راهبردی برای تبدیل کرمان به هاب مالی جنوب‌شرق / از کلیدخوردن مرکز مالی بین‌المللی تا سهم ۲۰ درصدی کرمانی‌ها از ارزش بورس تهران

در راستای برنامه‌های راهبردی اتاق بازرگانی کرمان برای توسعه زیرساخت‌های مالی و عبور از روش‌های سنتی، جمعی از مدیران ارشد بازار سرمایه، مدیرعامل و ارکان بورس تهران با حضور در کرمان ظرفیت‌های استان برای راه‌اندازی «مرکز مالی بین‌المللی» را بررسی کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، استان کرمان به عنوان یکی از قطب‌های اصلی معدنی، صنعتی و کشاورزی کشور، گام بلندی را برای نوآوری در ابزارهای مالی و کاهش وابستگی بنگاه‌ها به تسهیلات بانکی برداشته است؛ حرکتی که با سفر دو روزه مدیران ارشد بازار سرمایه و بازدید از مجموعه‌های صنعتی، تجاری و نوآوری استان وارد فاز عملیاتی شد.

سیدمهدی طبیب‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی کرمان، در دومین رویداد از سلسله نشست‌های تامین مالی نوین با عنوان «چشم‌انداز بازار سرمایه؛ سرمایه برای توسعه»، مسئله اصلی کرمان را نه کمبود پروژه، بلکه فقدان درگاه اتصال میان فرصت‌های محلی و سرمایه‌های ملی دانست و اظهار داشت: «مرکز مالی بین‌المللی کرمان نباید صرفاً به یک ساختمان یا تالار بورس با ارائه خدمات منفعلانه تبدیل شود، بلکه باید زیرساختی هوشمند باشد که ابزارهای مالی سفارشی متناسب با نیاز استان را طراحی کرده و تا لحظه قطعی شدن تامین مالی در کنار بنگاه‌ها بماند.»

وی با تشریح ۶ مأموریت کلیدی این مرکز از دیدگاه بخش خصوصی، بر مواردی چون: تأمین مالی ویژه بنگاه‌های کوچک و متوسط (SMEs) به عنوان پایه توسعه، تأمین مالی پروژه‌های پیشران (زنجیره مس، فولاد، انرژی‌های تجدیدپذیر، آب و کشاورزی نوین)، جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی، ایجاد هاب مالی جنوب‌شرق کشور، تسهیلگری و پیگیری پرونده‌ها تا مرحله وصول سرمایه و توسعه ابزارهای مالی بومی و پرهیز از نسخه‌های واحد بورسی تاکید کرد.

طبیب‌زاده همچنین پیشنهاد داد «پنجره واحد تامین مالی» و «داشبورد مدیریتی فصلی» برای سنجش میزان سرمایه جذب‌شده و متوسط زمان تامین مالی در کرمان راه‌اندازی شود.

در ادامه این نشست، محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران، با استقبال از طرح راه‌اندازی مرکز مالی کرمان اذعان داشت: «استان کرمان سهم بالایی در اقتصاد و مالیات کشور دارد، اما بخشی از ثروت آن هنوز به ارزش‌افزوده پایدار در داخل استان تبدیل نشده است. آینده توسعه کرمان تنها با اتکا به شرکت‌های بزرگ ساخته نمی‌شود و باید زمینه ورود شرکت‌های متوسط و خانوادگی به بازار سرمایه فراهم شود.»

همچنین محمدامین قهرمانی، معاون پذیرش و ناشران بورس تهران، با ارائه آماری خیره‌کننده اعلام کرد: «بیش از ۲۰ درصد ارزش کل بورس تهران متعلق به شرکت‌ها و ناشران مستقر در استان کرمان است. بازار سرمایه ظرفیت‌های بی‌نظیری از جمله انتشار اوراق، پذیرش سهام و شرکت‌های پروژه دارد که می‌تواند مسیر تامین مالی صنایع کرمان را متحول کند.»

بهنام سعیدی، مدیرکل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری کرمان نیز در این همایش از برنامه‌ریزی برای برگزاری نمایشگاه بزرگ تامین مالی (بورس، بانک و بیمه) در پاییز امسال در کرمان خبر داد و بر لزوم فعال‌سازی نهادهای مالی بومی تاکید کرد.

همچنین بهنام بنی‌اسدی، کارشناس مرکز پژوهش‌های اتاق کرمان، ظرفیت‌های قانون جدید تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها را تشریح کرد.

کد مطلب 2282382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =

آخرین اخبار