۲۸۵ نماینده در شرایط جنگی زیر یک سقف جمع شوند، عدد مناسبی برای دشمن بود و ریسک بالایی داشت/  جزئیات آغاز به کار دوباره صحن مجلس به روایت رئیس کمیسیون

رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس دوازدهم گفت: شرایط سختی تحمیل شد بر مجلس تهدیداتی که دشمن داشت و نبرد نظامی و موشک باران‌ها که اگر در آن شرایط جنگی مجلس می‌خواست شکل بگیرد یعنی جلسه علنی داشته باشیم، ۲۸۵ نفر نماینده در زیر یک سقف جمع شوند دقیقاً هدف خوب و مناسبی برای دشمن بود و ریسک بالایی هم داشت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد صالح جوکار، رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس دوازدهم در برنامه گفتگوی ویژه خبری، سازوکار جدید تشکیل نشست‌های مجلس را تشریح کرد.

مهمترین بخش های این گفت و گو را در ادامه می خوانید:

*شرایط سختی تحمیل شد بر مجلس تهدیداتی که دشمن داشت و نبرد نظامی و موشک باران‌ها که اگر در آن شرایط جنگی مجلس می‌خواست شکل بگیرد یعنی جلسه علنی داشته باشیم، ۲۸۵ نفر نماینده در زیر یک سقف جمع شوند دقیقاً هدف خوب و مناسبی برای دشمن بود و ریسک بالایی هم داشت. به این علت در آن زمان هیئت رئیسه تصمیم گرفتند به شکل دیگری صحن مجلس را برپا کنند و آیین نامه داخلی مجلس تغییر کرد. بر اساس این آیین نامه قرار شد به صورت مجازی جلسات برگزار شود. البته در دورانی که جنگ هم بود کمیسیون‌ها نقشه حوزه تقنین خودشان و نظارتی خودشان را انجام دادند.

*(در پاسخ به سوالی درباره ترکیبی بودن مصوبه جدید): ترکیب آن به این شکل ست که بخشی از نمایندگان در صحن مجلس حاضر می‌شوند به صورت حضوری بخشی به صورت وبیناری خواهد بود. این را هیئت رئیسه تعیین می‌کند. مثلاً اگر یک چهارم نمایندگان حضورشان در صحن باشد، بقیه نمایندگان وبیناری. البته ما تجربه هم داریم در دوران کرونا هم همین تدبیر شد. بخشی از نمایندگان در صحن حضور داشتند یک بخش دیگرشان به صورت مجازی و وبیناری شرکت می‌کردند. در فضای مجازی الان هیئت رئیسه حضور دارد و نطق‌ها سر جایش است، سوال سر جایش است، استیضاح سر جایش است، همه چیز سر جایش است فقط حضور نمایندگان به صورت مجازی است. ولی الان با توجه به مجوزی که صادر شده بخشی از نمایندگان در زیر آن سقف مجلس که مردم غالباً آنجا را به عنوان مظهر مجلس می‌شناسند جمع می‌شوند و بخش دیگرشان به صورت وبیناری ارتباط دارند.

*غیر از بحث مطالبه‌های مردمی برای این که صحن را داشته باشیم، بحث خود نمایندگان بوده. نمایندگان مجلس بیانیه‌ای با امضای خودشان داشتند. برای شما هم ارسال کردند. نامه‌ای رسمی، رئیس مجلس نشان داد مبتنی بر این که اجازه دهید، مجلس باز شود. البته این ساز و کار جدید به گونه‌ای طراحی شده که اگر اتفاقی هم بیفتد، مجلس زده شود، آن نصاب نمایندگان از دست نمی‌رود. این خیلی مهم است، چون اگر نصاب از دست برود، باید انتخابات بعدی برگزار شود.

*در بخش نظارتی هم مشکل نداشتیم، حتی تقنینی. در این مدت شش لایحه، طرحی که در کمیسیون مانده بود را تصویب کردیم و فرستادیم برای صحن مجلس. یعنی فرصتی بود برای کمیسیون‌های تخصصی مجلس که بتوانند آن موارد تقنینی که به آن‌ها ارجاع داده شد، در این فرصت رسیدگی کنند با حضور دستگاه‌های ذی نفع و افراد کارشناس، پژوهشکده‌ها و مرکز پژوهش‌های مجلس این کار به خوبی انجام شد. در حوزه قانون گذاری که صحن نداشتیم، آن تغییراتی که کرد در آئین نامه داخلی این کار میسر شده و به صورت مجازی و وبیناری انجام شد و الان هم هفته‌ای دو روز صحن مجلس داریم که از رادیو فرهنگ مذاکرات به صورت مستقیم پخش می‌شود. بنابر آن چه که در قوانین جاری کشور داریم، مجلس تعطیل نشده، صحن مجلس این نماد و ویترین مجلس بوده که این را مردم کمتر مشاهده کردند. برای این گه بشکل وبیناری برگزار شود، زیرساخت‌هایی نیاز دارد، قطع ارتباطات، نداشتن آنتن در بعضی جاها، ارتباطات فیزیکی در کنار همدیگر بودن، این حس نمی‌شود برای نماینده.

۳۱۳۱

کد مطلب 2283743

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین