عبور کشت دیم خراسان‌شمالی از مرز ۱۴۲ هزار هکتار

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی از اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارهای استان در سطح بیش از ۱۴۲ هزار هکتار در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ خبر داد؛ رقمی که حدود ۲۲ هزار هکتار بیشتر از سطح ابلاغی این طرح است.

هادی عزیزی در گفت‌وگو با خبرآنلاین اظهار کرد: در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۵، سطح ابلاغی اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارهای خراسان‌شمالی ۱۲۰ هزار هکتار بود، اما با تلاش بهره‌برداران و مجموعه جهاد کشاورزی، ۱۴۲ هزار و ۳۹۸ هکتار از اراضی دیم استان زیر کشت رفت.

وی با تأکید بر اهمیت روش‌های نوین در کشت دیم افزود: اجرای روش‌های کشاورزی حفاظتی و رعایت اصول فنی در این اراضی، نقش مهمی در پایداری تولید و استفاده بهینه از منابع آب و خاک دارد.

عزیزی ادامه داد: در سال زراعی گذشته، اقداماتی از جمله حفظ بقایای گیاهی، کشت عمیق متناسب با شیب اراضی، کشت مستقیم، تبدیل آیش زرد به سبز، رعایت تراکم بهینه و مدیریت میزان مصرف بذر در هکتار اجرا شد.

وی استفاده از بذر گواهی‌شده و رعایت استانداردهای فنی در مصرف بذر را از دیگر اقدامات انجام‌شده برای افزایش بهره‌وری برشمرد و گفت: مجموع این اقدامات به اجرای کشت در سطحی فراتر از برنامه ابلاغی منجر شد.

 سابقه چهار ساله طرح جهش تولید در دیم‌زارها

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی با اشاره به روند اجرای این طرح از سال ۱۴۰۱ در استان اظهار کرد: در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، سطح ابلاغی ۶۵ هزار هکتار بود که بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی دیم زیر کشت رفت.

عزیزی افزود: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، از سطح ابلاغی ۱۴۰ هزار هکتار، ۱۳۹ هزار و ۵۸۸ هکتار کشت شد. در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ نیز با وجود ابلاغ ۱۴۰ هزار هکتار، سطح کشت اجراشده به ۱۳۶ هزار و ۹۸۹ هکتار رسید.

وی ادامه داد: در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۵، سطح کشت به ۱۴۲ هزار و ۳۹۸ هکتار افزایش یافت و از برنامه ابلاغی پیشی گرفت؛ موضوعی که ظرفیت استان برای توسعه کشت دیم و حرکت به سمت تولید پایدار را نشان می‌دهد.

 تأکید بر کشاورزی حفاظتی در سال زراعی جدید

عزیزی با تأکید بر ضرورت تداوم روش‌های اصولی کشت در سال زراعی جدید گفت: اجرای مؤلفه‌های کشاورزی حفاظتی و توسعه کشت مستقیم در اراضی دیم باید از اولویت‌های بهره‌برداران باشد و لازم است از عملیات خاک‌ورزی غیرضروری در این اراضی پرهیز شود.

وی از کشاورزان خواست برای آگاهی از آخرین یافته‌های علمی، روش‌های فنی و دستاوردهای مرتبط با کشت دیم، به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند و با بهره‌گیری از مشاوره کارشناسان، زمینه افزایش بهره‌وری و پایداری تولید در زمین‌های خود را فراهم آورند.

کد مطلب 2287886

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =

آخرین اخبار