‎ افزایش تعرفه اینترنت جمع‌بندی نهایی نشده/ فتاحی: هم شرایط اقتصادی و معیشتی مردم را در نظر می‌گیریم هم ضرورت سرمایه‌گذاری و توسعه شبکه

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: اپراتورها نمی‌توانند خارج از فرآیندهای قانونی و ضوابط تعیین‌شده، اقدام به افزایش درآمد از طریق تغییر تعرفه‌ها کنند و سازمان تنظیم مقررات نیز باید در تصمیم‌گیری‌های خود، شرایط اقتصادی و معیشت مردم را در نظر بگیرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حمید فتاحی در نشست خبری درباره افزایش تعرفه‌های اینترنت، با اشاره به پیگیری مستمر اپراتورهای ارتباطی برای بازنگری در تعرفه‌ها اظهار کرد: در طول یک سال گذشته، تقریباً هیچ هفته یا ماهی نبوده است که اپراتورهای ارتباطی درباره افزایش تعرفه‌ها و نرخ خدمات مختلف مکاتبه نکرده باشند.

وی با بیان اینکه سیاست‌گذاری در حوزه تعرفه‌ها مستلزم توجه هم‌زمان به حقوق مصرف‌کنندگان و شرایط فعالیت اپراتورهاست، افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل مشکلات کیفیت شبکه، کمبود سرمایه‌گذاری است و از عوامل اصلی محدودکننده سرمایه‌گذاری نیز می‌توان به نبود توازن میان درآمدها و هزینه‌های اپراتورها اشاره کرد.

فتاحی ادامه داد: زمانی که توازن مناسبی میان درآمد و هزینه برقرار شود، امکان افزایش سرمایه‌گذاری در این حوزه نیز فراهم خواهد شد. با این حال، اپراتورها نمی‌توانند خارج از فرآیندهای قانونی و ضوابط تعیین‌شده، اقدام به افزایش درآمد از طریق تغییر تعرفه‌ها کنند و سازمان تنظیم مقررات نیز باید در تصمیم‌گیری‌های خود، شرایط اقتصادی و معیشت مردم را در نظر بگیرد.

وی با اشاره به تأثیر سیاست‌های تعرفه‌ای سال‌های گذشته بر وضعیت کنونی صنعت ارتباطات تصریح کرد: بازنگری در تعرفه‌ها تنها به تعرفه‌های مربوط به مصرف‌کنندگان محدود نمی‌شود، بلکه تعرفه‌های بین‌اپراتوری و تعرفه‌های تجاری میان فعالان این حوزه را نیز در بر می‌گیرد؛ بخش‌هایی که به گفته وی، سال‌ها مورد بازنگری جدی قرار نگرفته‌اند.

فتاحی با تأکید بر نقش اینترنت در زندگی روزمره مردم گفت: امروزه دسترسی به اینترنت و داده به یکی از نیازهای اساسی جامعه تبدیل شده است. مردم در حوزه‌های مختلف، از آموزش و فعالیت‌های روزمره گرفته تا تجربه‌های دیجیتال، به اینترنت نیاز دارند و حتی با کنار گذاشتن کاربردهای تفریحی و سرگرمی، اهمیت این دسترسی همچنان پابرجاست.

وی افزود: سازمان تنظیم مقررات باید در تصمیم‌گیری‌های مربوط به تعرفه‌ها، هم شرایط اقتصادی و معیشتی مردم را مدنظر قرار دهد و هم به ضرورت سرمایه‌گذاری و توسعه شبکه توجه کند.

به گفته فتاحی، در صورت طرح مجدد موضوع افزایش تعرفه‌ها، لازم است شاخص‌های کنترل، پایش و ارزیابی کیفیت خدمات نیز مورد توجه قرار گیرند.

فتاحی در ادامه با اشاره به افزایش هزینه‌های تأمین تجهیزات و ملزومات حوزه ارتباطات اظهار کرد: پس از افزایش تعرفه‌های دیتا در سال گذشته، هزینه برخی اقلام و تجهیزات ارتباطی افزایش قابل‌توجهی داشته است. وی با اشاره به هزینه‌های مرتبط با کابل و فیبر نوری، از افزایش چشمگیر قیمت این اقلام سخن گفت و تأکید کرد که رشد هزینه‌های این بخش، ضرورت توجه بیشتر به شرایط اقتصادی اپراتورها را نشان می‌دهد.

وی در پایان درباره میزان افزایش احتمالی تعرفه‌های اینترنت گفت: جمع‌بندی نهایی درباره اعداد و ارقام هنوز انجام نشده است و اپراتورهای ارتباطی همچنان بر ارقام پیشنهادی خود تأکید دارند. به گفته فتاحی، بررسی‌ها در این زمینه ادامه دارد و نتیجه نهایی هنوز مشخص نشده است.

۲۲۷۲۲۷

کد مطلب 2289839

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =

آخرین اخبار