رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان:
اطلاعات بیش از ۹۰ درصد خانوارها احصا شده و عملیات میدانی  تا پایان بهمن‌ماه ادامه خواهد داشت

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان با اشاره به آغاز عملیات میدانی هشتمین دوره سرشماری نفوس و مسکن کشور گفت: در این دوره، برای نخستین بار با تکیه بر اطلاعات ثبتی و بانک‌های اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی، اطلاعات بیش از ۹۰ درصد خانوارها احصا شده و عملیات میدانی با هدف تکمیل اطلاعات و راستی‌آزمایی داده‌ها تا پایان بهمن‌ماه ادامه خواهد داشت.

علیرضا نورانی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرآنلاین گیلان با تشریح جزئیات هشتمین دوره سرشماری نفوس و مسکن کشور اظهار کرد: فرایند آماده‌سازی این سرشماری از سال ۱۴۰۳ آغاز شده و مهم‌ترین تفاوت این دوره با سرشماری‌های گذشته، استفاده از اطلاعات ثبتی‌مبنا و بهره‌گیری از بانک‌های اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی است. وی افزود: طی دو تا سه دهه گذشته، بانک‌های اطلاعاتی متعددی در دستگاه‌های اجرایی شکل گرفته که اکنون در فرایند سرشماری مورد استفاده قرار گرفته‌اند. بر اساس اطلاعات موجود، داده‌های بیش از ۹۰ درصد خانوارها از طریق همین بانک‌های اطلاعاتی استخراج شده است.

نورانی با اشاره به ضرورت تکمیل اطلاعات خانوارهای باقی‌مانده تصریح کرد: برای خانوارهایی که اطلاعات آن‌ها به دلیل نقص در برخی شاخص‌ها نیازمند تکمیل است، پیامک ارسال خواهد شد تا از طریق سامانه «دولت من» اطلاعات خود را تکمیل کنند. از شهروندان درخواست داریم با همکاری به‌موقع، در تکمیل اطلاعات سرشماری مشارکت داشته باشند. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان با بیان اینکه بخشی از فرایند سرشماری به‌صورت میدانی انجام می‌شود، گفت: عملیات میدانی با دو هدف اصلی دنبال می‌شود؛ نخست، جمع‌آوری اطلاعات نمونه‌ای برای محاسبه شاخص‌های مورد نیاز در سطح شهرستان‌ها و استان، از جمله نرخ اشتغال و بیکاری، وضعیت برخورداری از خدمات بهداشتی و شرایط مسکن، و دوم، راستی‌آزمایی اطلاعات ثبتی‌مبنا و تطبیق آن‌ها با واقعیت‌های موجود در جامعه. وی ادامه داد: اطلاعات به‌دست‌آمده از نمونه‌گیری میدانی، پس از بررسی و تحلیل آماری، برای دستیابی به برآوردهای مورد نیاز در سطوح شهرستانی و استانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نورانی با اشاره به فعالیت نیروهای اجرایی سرشماری اظهار کرد: حدود ۱۰۰ نیروی آمارگیر در خط مقدم اجرای این طرح فعالیت می‌کنند و برای مراجعه به خانوارها با پوشش و نشان رسمی مرکز آمار ایران حضور خواهند یافت. وی با تأکید بر حفظ حریم خصوصی شهروندان خاطرنشان کرد: اطلاعات جمع‌آوری‌شده در این سرشماری برای شناخت وضعیت جمعیت و مناطق کشور و بهبود نظام برنامه‌ریزی مورد استفاده قرار می‌گیرد و ارتباطی با بررسی پرونده‌های شخصی افراد، افزایش یا کاهش یارانه‌ها، کالابرگ یا مالیات ندارد. بنابراین، از مردم درخواست می‌کنیم با اطمینان خاطر به پرسش‌های آمارگیران پاسخ دهند. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مشارکت سالمندان و افرادی که امکان تکمیل اطلاعات به‌صورت اینترنتی را ندارند، گفت: روند ثبت‌نام و تکمیل اطلاعات به‌صورت مستمر رصد می‌شود و میزان مشارکت خانوارها مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای شناسایی این افراد و دریافت اطلاعات آن‌ها نیز تمهیدات لازم پیش‌بینی شده است و جزئیات مربوط به این فرایند اطلاع‌رسانی خواهد شد. نورانی در پایان ابراز امیدواری کرد با همکاری مردم و تلاش نیروهای اجرایی، عملیات سرشماری مطابق برنامه زمان‌بندی‌شده و تا پایان بهمن‌ماه به اتمام برسد.

تأکید بر دقت و سرعت در اجرای سرشماری نفوس و مسکن ۱۴۰۵؛ اطلاعات بیش از ۹۰ درصد خانوارهای ایرانی از طریق پایگاه‌های ثبتی احصا شده است : به گزارش خبرآنلاین گیلان، در نشست آمارگیران سرشماری نفوس و مسکن ۱۴۰۵، بر ضرورت دقت، سرعت و صحت در جمع‌آوری اطلاعات خانوارها تأکید شد. مسئولان اجرای طرح با اشاره به ثبت اطلاعات بیش از ۹۰ درصد خانوارهای کشور از طریق پایگاه‌های ثبتی، هدف از اجرای این سرشماری را راستی‌آزمایی اطلاعات موجود و استخراج شاخص‌های جمعیتی و اقتصادی موردنیاز برای برنامه‌ریزی در سطح شهرستان، استان و کشور عنوان کردند.
کد مطلب 2292355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =

آخرین اخبار